Szeged

A tizenegyedik alkalommal adták át a Dr. Csada László Díjakat

A tizenegyedik alkalommal adták át a Dr. Csada László Díjakat

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 14., csütörtök
A tizenegyedik alkalommal adták át a Dr. Csada László Díjakat

Tizenegyedik alkalommal adták át a Dr. Csada László-díjakat. A fogyasztóvédelmi elismerést minden évben közigazgatási, civil és vállalkozási területen osztja ki a díjat alapító három szervezet, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület.

 

Ez egy csapatmunka

A díjátadó eseményen jelen volt, és beszédet mondott Dr. Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Dr. Pilz Tamás, az Igazságügyi Minisztérium közjogi és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára, Tóth Gábor, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, valamint Petrik Sándor, a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke. 

A rendezvényen részt vett Dr. Csada László özvegye, Csada Lászlóné is.

Az elismerések kiosztása előtt Dr. Salgó László főispán azt mondta, hogy

a fogyasztóvédelem és a tudatos fogyasztóvédelmi magatartás egy csapatmunka. 

Kiemelte, hogy a Dél-Alföldön nagyon aktív a fogyasztóvédelem. A fogyasztóvédelmi civil egyesületek számos eseményt, iskolai rendezvényt, versenyeket valósítottak meg. Hangsúlyozta,

közösen kell küzdenünk azért, hogy az emberek környezettudatos fogyasztók legyenek, tudatos fogyasztói magatartás alakuljon ki.

Salgó László szerint nagyon fontos az együttműködés. Hangsúlyozta, hogy bízik abban, hogy a közös munka meghozza az eredményét, és továbbra is olyan kezdeményezések, intézkedések születnek, amelyek

a fogyasztók igényét és biztonságát szolgálja.

 

Szeged és a vármegye élen az országban

Dr. Pilz Tamás, az Igazságügyi Minisztérium közjogi és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy nem véletlen, hogy a Dr. Csada László díjat három kategóriában adják át. Több oldalról meg lehet közelíteni a fogyasztóvédelmet, de a fő lényeg,

mindenki egy cél érdekében dolgozik: a kiszámítható, erősebb és hatékonyabb fogyasztóvédelem eléréséért. Ebben a munkában mind Szeged, mind Csongrád-Csanád vármegye élen jár az országban.

Tóth Gábor, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke azt emelte ki, hogy egy új rendszerben dolgozik a terület, mégis az esetek több mint negyven százaléka egyességgel végződött. Részletezte, hogy korábban megyei szervezetek voltak, most pedig régiós.

Petrik Sándor, a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke kiemelte, hogy a fogyasztóvédelemnek lépést kell tartania az új technológiákkal, trendekkel, segítenie kell a fogyasztókat az új kihívásokkal szemben. 

A megfogalmazott céloknak az elérésében a fogyasztóvédelmi szervezeteknek a saját eszközeit kell felhasználni.

Hozzátette, hogy 2023-ban 18 általános és szakképző iskola 300 tanulóját érték el specifikus tanórák, szakmai napok, osztálykirándulások és fogyasztóvédelmi versenyek során.

 

Akik elismerésben részesültek

2024-ben a közigazgatási területen végzett munkájáért Szekeres Krisztián Rudolf, a HSZC Makói Návay Lajos Technikum oktatója, a civil területen végzett munkájáért pedig dr. Felföldi Gábor Gyula kapta meg a Dr. Csada László-díjat. A vállalkozási területen végzett tevékenységéért Dr. Juhász Annamáriát részesült az elismerésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.