Szeged

Joób Márton: tudatos karaktergyilkosság folyik ellenem

Joób Márton: tudatos karaktergyilkosság folyik ellenem

Olyan ügyekben állt a lakosság mellé, amikkel magára haragított bizonyos köröket

Kovács György
2024. január 15., hétfő
Joób Márton: tudatos karaktergyilkosság folyik ellenem

Joób Márton képviselővel egy rövid interjút készített a Magyar Narancs, ahol érdeklődtek politikai céljairól és Botka Lászlóval való viszonyáról. Szerkesztőségünk megkérte a képviselőt, fejtse ki jobban gondolatait, illetve megkérdeztük a BYD beruházásról is.

 

 

Joób Márton elmondta, szereti Szegedet és az itt lakó embereket. Büszke arra, hogy itt élhet, és hogy az itt élő embereket képviselheti a közgyűlésben. A két ciklus óta képviselő éppen ezért tervez elindulni a 2024-es választáson is. Kiemelte, 9 éve azért választotta azt a körzetet, ahol jelenleg is képviselő, mert ott lakik. 

Most, a választások előtt átszabták a körzeteket, és érdekes - és teljesen logikátlan - módon pont a lakókörnyezetemet vették ki a választókörzetemből

- fogalmazott. 

 

Tudatos karaktergyilkosság folyik ellene

Leszögezte, továbbra is tiszteli Botka Lászlót, de a polgármester lezárt minden kapcsolatot irányába. Mint fogalmazott, valótlan indokokkal kizárták a frakcióból, a közgyűléseken pedig hátraültették a jobboldali politikusok mögé. A polgármester többszöri kérése ellenére sem fogadta. 

Nem gondolom, hogy ez normális lenne így. Jelenleg semmilyen kapcsolatunk sincs. Azért fájó ez, mert egy nagy városrész választott képviselője vagyok, így ez az elutasítás nem csak nekem szól. A közgyűlési felszólalásaimat követően igyekszik lejáratni, holott neki jogászként pontosan tudnia kellene, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

Emlékeztet arra is, hogy korában csőbe húzták egy interjúval. Az önkormányzati propagandamédia több mint 1 órás interjút készített vele a körzetéről, amelyről semmit sem jelenítettek meg - pontosabban egy fél mondatot, ami köré egy egész lejáratócikket fabrikáltak. Véleménye szerint ez egy tudatos karaktergyilkossági támadás volt irányába. 

Megemlítette az általa szervezett Újszegedi Családi Napokat is, amelyre több mint tízezren látogattak ki. A rendezvényre Botka László polgármester mellett minden szegedi önkormányzati képviselőt és országgyűlési képviselőt meghívott. Több képviselő ki is látogatott, többek között Mihálffy Béla országgyűlési képviselő és Szabó Bálint önkormányzati képviselő is. 

A rendezvény teljesen politikamentes volt, mert úgy gondolom, hogy a városi politika nem pártállásról kellene, hogy szóljon, éppen ezért engem nem az érdekel, hogy ki milyen színekben politizál, hanem az, hogy ki mit tesz a városért. A polgármester nem jött el, azonban a rendezvényről, illetve rólam lejárató cikket írtak a város lapjában.

Olyan ügyekben állt a lakosság mellé, amikkel magára haragított bizonyos köröket

Véleménye szerint az egyik oka annak, hogy egy eljárással próbálják ellehetetleníteni az az, hogy népszerű volt és olyan ügyekben állt ki a lakosság érdekeiért, amelyek ütköztek bizonyos körök érdekeivel.

Álláspontja szerint a vád nem megalapozott, egy óriási csúsztatásra épül. Mint mondta, az ügyészség koncepciója folyamatosan sulykolva van az egész vádiratban, de ez a valóságtól nagyon távol áll. Úgy gondolja, hogy a vád valamennyi pontját cáfolni tudta a törvényszék előtt, de 

ez egy nagyon hosszú eljárás, mely kapcsán véleményem szerint egy tudatos karaktergyilkosság folyik ellenem a szegedi Ügyészség és a Botka László által támogatott média részéről. Ellentétben az Ügyészség állításával, nem ismertem el bűnösségemet, és bízom abban, hogy az eljárás folyamán tisztázódni fog a nevem és felelősségem.

Hozzátette, többen szóvá tették, hogy az elmúlt években 6 ember ellen volt, illetve van bírósági eljárás a szegedi közgyűlés tagjai közül. Azt, hogy ebben a polgármesternek volt-e szerepe, nem tudja Joób Márton, de ez, - véleménye szerint - mindenképpen elgondolkodtató.

 

Elmondta a BYD beruházásról is a véleményét

Minden olyan beruházásnak, amely Szegeden valósul meg, örülni kell, mert az épített infrastruktúra itt marad, a beruházás munkahelyeket teremt, embereket tart itt a városban - mondta a képviselő. Kiemelte, sajnálatos módon Szeged az elmúlt húsz évben nem tudott kitörni a saját árnyékából, emiatt kevésbé tudott fejlődni a többi településhez képest. 

Ez a beruházás nem jöhetett volna létre a várostól független külső támogatók nélkül. Örülök a beruházásnak

- zárta gondolatait Joób Márton.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.