Vélemény

Nem csúfoljuk a másikat, a másik nevével nem csúfolódunk

Nem csúfoljuk a másikat, a másik nevével nem csúfolódunk

Egy főszerkesztőnek nem az a dolga és feladat, hogy példát mutasson?

2023. november 22., szerda
Nem csúfoljuk a másikat, a másik nevével nem csúfolódunk

Tisztelt Szerkesztő Úr,

Bár nem Önöknél jelent meg a cikk, remélem véleménylevelemnek helyet adnak. 

Az ötvenes években kezdtem el tanítani, és ezt a gyönyörű hivatást még most sem hagytam abba, bár nyolcvanon túl az unokáim, dédunokáim tanítása, szépre nevelése a feladatom. Alsós osztályokban tanítottam, ahol sokszor el kellett mondani a gyermekeknek, hogy nem csúfoljuk a másikat, a másik nevével nem csúfolódunk. A nevét az ember nem választja, örökli, azzal születik, akkor kapja és azzal él.

Ezért ütötte meg a szememet tegnap este, hogy a szegedi portál (szeged.hu-a szerk.) „Csokis Máténak” nevezte Kocsis Mátét. Megnéztem és aki írta az újság főszerkesztője. Kérdezem én, hogy egy főszerkesztőnek nem az a dolga és feladata, hogy példát mutasson? Ha pedig ezt a példát mutatja, akkor az a lap tulajdonosának (a Botka László vezette önkormányzat-a szerk.) megfelelő?  Mindig azt mondtam a gyermekeknek: nem ezzel leszel nagyfiú, vagy nagylány, mert ez a nemtudásod bizonyítja. Felnőtteknek sem tudom másképp mondani.

A megjelent cikk Szeged város hivatlos oldalán (a szerk.)

Felháborít, hogy ez cikk így megjelenhetett. Szeretném elmondani, hogy ez sem nem vicces, sem nem poénos, sem nem vitriolos, sem nem humoros. Ez egy szegénységi bizonyítvány, és mint távoli kollégája, én szégyellem magam egykori tanárai, neveli nevében a cikkírónak. 

Köszönöm szépen, ha gondolataimat elmondhattam a nyílvánosság előtt.

Várszegi Anna
nyugdíjas tanító, hatszoros nagymama, kétszeres dédnagymama

Ez az írás egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. A Vélemények rovatban a szerkesztőség véleményétől eltérő írásokat is közreadunk. Szívesen várjuk a válaszreakciókat, amelyeket közre is adunk.

Van véleménye erről? Írja meg nekünk közösségi oldalunkon vagy a velemenyszegedma@mediaworks.hu e-mail címre.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.