Szeged

Összezavarodott Botka propagandagépezete

Összezavarodott Botka propagandagépezete

Kovács György
2023. november 20., hétfő
Összezavarodott Botka propagandagépezete

Botka László 2015 óta számtalanszor nyilvánult meg az illegális bevándorlás ügyében, amelyről többször is hangsúlyozta, hogy nem probléma, a határzár pedig felesleges. Amennyiben pedig a szocialisták lettek volna hatalmon, meg sem épült volna. Állított olyat is, hogy a szegedieket nem zavarja a migráció és hogy a migránsokhoz nem köthetőek bűncselekmények. 2017-es, miniszterelnöki ambíciói idején a kerítés mihamarabbi lebontását is célul tűzte ki. A migránspárti attitűdjét tökéletesen példázta, amikor 2019-ben a Szeged 300 ünnepségen is beszédében olyanokat állított, hogy „Magyarországon problémája nem a bevándorlás”, illetve „kultúránkat romboló migráns pedig egy sincs.” A városi vagyonból fenntartott botkai propagandagépezet igyekezett is tartani magát ehhez a szemlélethez, azonban Hadházy Ákos megzavarta a rendszert.

 

 

Október folyamán több cikk is született, hogy egyre több embercsempész hagyja hátra az autóját. Korábbi tendenciákkal ellentétben pedig már nem csak az erdőkben, hanem az utak mentén is. 

A migránspárti szegedi balliberálisok nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, korábbi kijelentéseikkel lehetetlen lett volna összeegyeztetni azt, hogy az illegális bevándorlás okozta problémákról beszéljenek. Maguk helyett inkább Zugló országgyűlési képviselőjét, Hadházy Ákost vetették be, aki nulla helyismerettel rendelkezik.

Az ellenzéki képviselő első bejegyzése nagyon is egybecseng a Botka féle propagandával. 

Közösségi oldalán először még azt állította, hogy a kormány állítja ki a roncsokat, illetve hagyják hátra azokat.

Későbbi megnyilvánulásaiban már finomabban fogalmazott, akkor már arról írt, illetve beszélt, hogy ezeket az autókat embercsempészek hagyják hátra, amit a kormány „propagandacélból” nem szállít el, azt a felvetését már nem erőltette tovább, hogy ezeket a kormány állítaná ki. 

Mindeközben több mint egy hete, Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek, amiben arra kérte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az embercsempészek által szanaszét hagyott autókat mielőbb távolítsák el. Levele célba ért, a helyzet orvoslásán már a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal dolgozik. 

Erre reagálva Hadházy Ákos már azzal dicsekszik közösségi oldalán, hogy ez az ő bejegyzéseinek a hatása, miközben már előtte is foglalkoztak a problémával. 

 

Botka propagandagépezete elismerte a migrációt

A város által fenntartott újságban többször is megírták Hadházy Ákos vélekedését a környéken történő migrációról - bár arról mélyen hallgatnak, hogy már folyamatban a helyzet megoldása. A szintén város által fenntartott TV-ben több járművet is levideóztak. A környéken járva szembejött velük a valóság, több megszólaló is beszámolt arról, hogy mekkora a migrációs nyomás. A TV  hírt adott arról, hogy Mihálffy Béla kezdeményezésére folyamatban van az autók elszállítása, amelyet az ezután, témában írt cikkből nemes egyszerűséggel kihagytak. Ellenben Hadházy Ákos nyilatkozatával, amit a TV-nek adott.

Azonban a cikkben, botkai propagandától szokatlan módon leírták a migráció létezését:

Az embercsempészek tucatszámra hagyják a főutak mentén vagy az erdőkben azokat az autóikat, amikkel az illegális bevándorlókat szállítják

- olvasható cikkük felvezetőjében. Majd azért magukhoz hűen, hozzáteszik: „a roncsautókat egyelőre senki sem vontatja el”.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.