Bulvár

"Allah Akbar!" - robbantással fenyegetőző szegedi férfi ellen indult eljárás (FRISSÍTVE)

"Allah Akbar!" - robbantással fenyegetőző szegedi férfi ellen indult eljárás (FRISSÍTVE)

2016. szeptember 8., csütörtök
"Allah Akbar!" - robbantással fenyegetőző szegedi férfi ellen indult eljárás (FRISSÍTVE)
biro_birosag_per_itelet

Az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását annak a szegedi férfinak, aki robbantással fenyegetőzött a Tisza-parti városban és kijelentéseihez arab kifejezéseket is fűzött - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a megalapozott gyanú szerint a férfi kedden délután telefonált be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányító Központjába, bejelentve, hogy összerakott egy bombát, amit ki is fog próbálni. Tíz perc elteltével újra telefonált, és annyit mondott, hogy "Allah Akbar". A csoportvezető ügyész közölte, a férfival szemben már eljárás folyt kábítószer birtoklása, valamint az édesanyja sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt.

Előzetesben a fenyegetőző férfi

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, aki a rendőrségre robbantással fenyegetve telefonált be, illetőleg ehhez arab kijelentéseket is fűzött. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása október nyolcadikáig tart. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a rendezetlen személyi körülmények között élő, állandó bejelentett lakóhellyel nem rendelkező gyanúsított esetében, akivel szemben már eljárás volt folyamatban kábítószer birtoklásának vétsége, valamint az édesanyja sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt, megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne, valamint hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.