Bulvár

Nagyobb a füstje, mint a lángja – majálison jártunk

Nagyobb a füstje, mint a lángja – majálison jártunk

2016. május 1., vasárnap
Nagyobb a füstje, mint a lángja – majálison jártunk
majalis03_gs

Vasárnapra többen látogattak ki az újszegedi ligetbe a majálisra mint az azt megelőző napon, azonban érezhető az évek óta tartó csökkenő tendencia. A vurstli megy, a zene szól, de inkább csak a környék lakói érzik ezt.

Dodzsem, körhinta, ugrálóvár, ékszer, kaktusz, csülök, édesség, kürtőskalács, szamóca, kézműves sör, bor, pártsátrak – sokan sokféle portékával várják a majálisozókat, péntek óta az Erzsébet Ligetben. A héliumos lufit szinte megkülönböztető jelzésként viselő kisgyerekes családok, kutyasétáltatók, csendesen korzózó nyugdíjasok és a pihenőnapot élvezők három napja vették birtokba a ligetet, ám láthatóan kevesebben, mint a korábbi években, inkább csak a kínálat töretlen. „A koncertekre jöttek többen, valamint ma az ünnep miatt nagyobb a forgatag, pedig jobbat reméltünk az időjárás is kegyes, az utóbbi fesztiválok közül ez az egyetlen, amikor nem esik az eső!” – mondta el kérdésünkre egy pultos lány, aki különleges sörökkel várja a vendégeket. A sütödék finom illata délelőtt kecsegtetőbb, mint a hideg sör, ezt nem nehéz észrevenni, a sülteket, gyrost és más ételeket kínáló standok előtti padokon van némi élet, bár csendesebb, mint az ugrálóváraknál vagy dodzsemeknél, ahol a gyerkőcök szórakoznak. A vurstli zenés kavalkádja leginkább a környék lakóihoz jut el, akiket azonban nem kap el ettől az ünnepi hangulat. „Három napja ugyanazt az öt számot hallgatjuk, és a hangosbemondó sikolyig tartó visszaszámolását, szóval már egy kicsit unjuk a rendezvényt” – tudtuk meg a Közép fasor néhány lakójától.

majalis31_gs

Visszafogott a hangulat a pártok sátrainál, az önkormányzat, valamint a baloldali pártok a színpad előtt kaptak helyet, majd ahogy a liget közepétől haladunk a Belvárosii híd felé, jön a Munkáspárt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Munkástanácsok, a Jobbik, majd a Fidesz standja a liget végében. „Hagyományosan minden városi rendezvényen kint vagyunk, ez alól nem képez kivételt a majális sem” – indokolta a munka ünnepén való jelenlétet

Rácz Tibor

, a Jobbik Szegedi Szervezetének alelnöke, aki újságot és lufit oszt a járókelőknek, ám ő is kiemeli, hogy évről évre kevesebben látogatnak ki a majálisra, amiért a kormány gazdaságpolitikáját okolja. „Nem tartom olyan bőnek, mint gondoltam volna” – ezt már

Nógrádi Tibor

, a Fidesz szegedi frakcióvezetője mondta, aki elmondása szerint valódi gondolatokat kínál Szeged jövőjéről a majálisozóknak. A kormánypárt sátránál babgulyás is rotyog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.