Bulvár

NFM: kevés a megfelelő szén-monoxid érzékelő

NFM: kevés a megfelelő szén-monoxid érzékelő

2015. december 18., péntek
NFM: kevés a megfelelő szén-monoxid érzékelő

A kereskedelmi forgalomban elérhető szén-monoxid érzékelők közül kevés a megfelelő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteki közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) ellenőrzésein a termékek több mint fele elbukott.

A szaktárca az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti, hogy a hatóság az elmúlt három év során négy akció keretében vizsgálta meg a szén-monoxid érzékelőket. A vizsgált 50 féle termékből 16 került a pozitív listára, míg a negatív listán 34 készülék szerepel. A legutóbbi vizsgálatot

Kara Ákos

, az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára az idei fűtési szezon kezdete előtt rendelte el. Ekkor a vizsgált 12 termék közül 9-et találtak megfelelőnek, míg 3 féle készülék nem teljesítette a követelményeket. A korábban ellenőrzött és akkor megfelelőnek minősített ötféle érzékelő közül 4 ezúttal is megfelelő volt a laborvizsgálati eredmények alapján, egy érzékelő azonban nem. Így ezt a terméktípust az NFH eltávolította a pozitív listájáról. Az eddigi vizsgálatok következményeként a cégek egyre inkább a hatóság pozitív listáján szereplő szén-monoxid érzékelőket forgalmazzák - jelezték a közleményben. Hozzátették: a listát bárki megtalálja az NFH honlapján. A közlemény idézi Kara Ákos államtitkárt, aki szerint a vizsgálatok alátámasztották, hogy milyen fontos a termékek ismételt ellenőrzése. "Biztonságot akarunk nyújtani a magyar családok, fogyasztók számára, ezért a jövőben is rendszeres lesz a szén-monoxid érzékelők vizsgálata" - ígérte az NFM államtitkára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.