Bulvár

Kiégés elleni tréning Szegeden, családi nap Mórahalmon

Kiégés elleni tréning Szegeden, családi nap Mórahalmon

2015. szeptember 28., hétfő
Kiégés elleni tréning Szegeden, családi nap Mórahalmon
csongrad_megye_egeszsegfejlesztes_logo01

Számos rendezvény várja az érdeklődőket a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. és konzorciumpartnereinek „Egy lépés az egészségünkért” programsorozata keretében a 40. héten.

Szeptember 30. – KKV menedzsment tréning

Helyszín:

Szeged A képzés célja a kis - és középvállalkozások szektor menedzsment érzékenyítése a dolgozók egészségi állapotának jelentősége iránt. A képzésen résztvevők nemzetközi kitekintést nyerhetnek a munkahelyi egészségvédelem témájában, megismerhetik a munkavédelem és munkahigénia legfontosabb aktualitásait is. Bemutatásra kerülnek a munkaválallók lelki és fizikális fittségi állapotának stabilizálására alkalmazható prevenciós módszerek, stressz oldó és relaxációs technikák. A résztvevőknek lehetősége nyílik a modern konfliktuskezelési ismeretek elsajátítására, illetve a gyakorlati alkalmazására. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a

www.evp.hu

honlapról) és visszaküldése a következő e-mail címre: avannakft@gmail.com, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadják el, a jelentkezés elfogadásáról visszajelzést küldenek.

Szeptember 30-tól október 3-ig – Kiégés elleni tréning

Helyszín:

Szeged Közismert, hogy „az emberekkel foglalkozó szakmák” magukban hordozzák a kiégési szindróma veszélyét, azt az állapotot, amikor az egyébként motivált, érzelem gazdag személyiség telítődik azokkal a problémákkal, amelyekkel naponta találkozik. Képzésünk célja ezen állapot kialakulásának megelőzéséhez, megfelelő információ és technika átadása. A tréning során szó lesz az önismeret fejlesztés lehetőségeiről, különböző stresszkezelő technikák alkalmazásáról, és gyakorlatban történő elsajátításáról. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a

www.evp.hu

honlapról) és visszaküldése a következő e-mail címre: avannakft@gmail.com, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadják el, a jelentkezés elfogadásáról visszajelzést küldenek.

Szeptember 15-től október 25-ig – Egészségmagatartás felmérése

Helyszín:

Csongrád megye Az Új Széchenyi Terv középpontjában a foglalkoztatás dinamikus bővítése áll. Ezen belül jelen program célja az egyének életminőségének és a munkaerő-piaci lehetőségének javítása, amelynek egyik eleme azokban a megyékben, ahol a hátrányos helyzetű lakosok száma meghaladja az országos átlagot – ilyen Csongrád megye is – komplex egészségügyi fejlesztések megvalósítása. A fejlesztések megalapozásához járul hozzá nagymértékben a lakosság egészségmagatartásának, egészségi állapotának megismerését célzó nagymintás szociológiai kutatás.

Szeptember 29. és október 1. – Asztalitenisz foglalkozások

Helyszín:

ATSK Asztalitenisz Terem (Szeged, Csillag téri barakk épület)

Időpont:

17.00-18.30 A program célja: asztaliteniszt népszerűsítő aktív, élménydús, rendszeres tevékenységre és versenyzésre ösztönző programok, bajnokságok szervezése és lebonyolítása, melyek rávilágítanak arra, hogy az egészség egyik legfontosabb feltétele a rendszeres testedzés, sportolás.

A 40. heti órák témája:

09.29. Alapütések, tenyeres és fonák labdatartás 10.01. Adogatás fajtái, és fogadásuk

Október 3. – Családi Nap Mórahalmon

Helyszín:

,Mórahalom, sportközpont, Móradomb körút

Időpont:

9.00-16.00 Egészség és sport témában: nap eleji zenés családi bemelegítés ismert sportoló közreműködésével, életmód tanácsadás, dietetikus tanácsadás, egészségügyi mérések, sport tevékenységek bemutatás azoknak, akik szeretnének sportolni, de még nem tudják mit (edzőkkel, élsportolókkal, tanácsadással), sportpszichológia, koncentrációs játékos feladatok, családi vetélkedők, ügyességi feladok, váltóversenyek, fogyatékkal élők sportolási lehetőségei, bemutatóval egybekötve (esélyegyenlőség), olimpiai témájú kvíz verseny, trambulin, mászófal, ugrálóvár.

Október 3. Magyarcsanád – TELEPÜLÉSI EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ CSALÁDI NAP

Helyszín:

Magyarcsanád, az iskola épülete

Időpont:

13.00-17.00 - SZÍV- ÉRRENDSZERI SZŰRÉS ÉS TANÁCSADÁS - a rendezvény ideje alatt folyamatosan - ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS – BEMUTATÓ az elsősegélynyújtás alapvető ismereteiről - Vöröskereszt Ifjúsági szervezete - „MOZGÁSRA FEL!” helyi sportklubok és szerveződések bemutatkozó előadása (Pingpong, Boksz, Aerobik, Jóga, Íjászat, Túrabot-séta) Gyere el, nézd meg és sportoljunk együtt! - „AZ EGÉSZSÉGES ÉLETÜNKÉRT!” interaktív előadás és foglalkozás kicsiknek és nagyoknak az egészséges életmódról - „ÉLJ EGÉSZSÉGESEN!” Gyermekrajz pályázat az egészségről kiállítás és eredményhirdetés - „TEGYÜNK MINDENNAP AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT!” Gyere el és bringázzunk együtt az egészséges életünkért! - Fényképkiállítás a Marosi kenutúráról, és az iskolai sportnapról

Október 3. Sándorfalva – Sport programok

Helyszín:

Pallavicini Sándor Általános Iskola tornaterme (Sándorfalva, Alkotmány krt. 15-17.)

Időpont:

8.00-12.00, 14.00-16.00 A program célja az egészségtudatos életmód népszerűsítése aktív, élmény dús sportos mozgásformák gyakorlásával és játékos versenyek végrehajtásával, fegyelemmel az esélyegyenlőség szempontjaira is. A versenyek szünetében előadások megtartása életmóddal, sportedzéssel kapcsolatosan (szakirányú végzettséggel rendelkező oktatók, előadó biztosítása), melyek az egészséges életmódhoz, benne a mozgások helyes, szakszerű gyakorlásához adnak alapvető útmutatást.

Programok:

- 08.00-08.20 Megnyitó, bemelegítés - 08.20-09.00 Sportversenyek és egyéni ügyességi feladatok (folyamatos) - 09.00-09.30 Shinto Dojo SE-karate - 09.30-10.00 Bendéné Bán Gyöngyi-ETKA jóga - 10.00-10.30 Fekete Krisztina-Dajcs Triszten Sámuel-a társastánc alapvető lépései - 10.30-11.00 Sándorfalvi Sólyom Íjászok - 11.00-11.30 Zenés női torna- Pataki Ildikóval - 11.30-11.45 Levezetés - 11.45-12.00 Eredményhirdetés - 14.00-14.05 Megnyitó - 14.05-14.40 A Sándorfalvi Futóklub bemutatkozója - 14.45-15.20 Feel Good Dance Company hip-hop bemutató műsora - 15.20-15.55 A Sándorfalvi Sólyom Íjászok bemutató műsora - 15.55-16.00 Zárás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.