Bulvár

Öt cseh állampolgár tűnt el Kelet-Libanonban

Öt cseh állampolgár tűnt el Kelet-Libanonban

2015. július 18., szombat
Öt cseh állampolgár tűnt el Kelet-Libanonban

Öt cseh állampolgár tűnt el Libanon keleti részén - közölte a cseh külügyminisztérium libanoni biztonsági szervekre hivatkozva szombaton Prágában.

Egy elhagyott taxiban a libanoni rendőrség megtalálta a csehek útleveleit, bankkártyáit és videókameráit. Az üggyel a cseh külügyminisztérium válságstábja este foglalkozik - mondta

Michaela Lagronová

, a tárca szóvivője újságíróknak. A prágai közlés szerint a hírt elsőként a bejrúti The Daily Star című napilap jelentette, amely szerint nem zárható ki, hogy a 25 és 47 év közötti cseh állampolgárokat elrabolták. Mindannyian újságírók és kétszer jártak Libanonban az utóbbi két hónapban. Az újság információi szerint az eset Kafraja városa mellett a Bekaa-völgy nyugati részén, a szíriai határ közelében történt. A libanoni rendőrség megerősítette a hírt, és közölte, hogy az elhagyott taxiban cseh és libanoni pénzt, eurót és három videókamerát is találtak, amelyek valószínűleg az eltűnt cseheké. A libanoni rendőrség megindította a nyomozást az eltűnt személyek felkutatására. A cseh külügyminisztériumnak egyelőre nincsenek pontos és megbízható információi arról, hogy valójában mi is történt. A bejrúti cseh nagykövetség csak a libanoni rendőrségtől, illetve a sajtóból értesült az esetről. Az utóbbi időben egyre több emberrablás történik váltságdíj reményében Libanonban, különösen a Szíriához közeli keleti részén. Hét észt biciklis tűnt el 2011-ben ugyancsak a Bekaa-völgyben hasonló körülmények között. A turisták 113 napot töltöttek fogságban, amíg a libanoni különleges egységek ki nem szabadították őket. Fogvatartóik állítólag az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezethez tartoztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.