Bulvár

Túraútvonalat is megtisztítanak a szombati TeSzedd! akció keretében

Túraútvonalat is megtisztítanak a szombati TeSzedd! akció keretében

2015. május 14., csütörtök
Túraútvonalat is megtisztítanak a szombati TeSzedd! akció keretében

Az Országos Kékkör több mint 2500 kilométer hosszú túraútvonalát tisztítják meg a szeméttől az önkéntesek szombaton - az országos TeSzedd! szemétszedési programhoz kapcsolódva - a Magyar Természetjáró Szövetség TeSzedd a Kéken! akciójának keretében.

A szövetség elsősorban olyan ifjúsági szervezetek, iskolák, valamint vállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek és gyermekes családok jelentkezését várja, akik számára fontos, hogy környezetük hosszú távon is élhetőbb legyen - olvasható a szervezők közleményében.A szemétgyűjtés az Országos Kékkör útvonalának 10 méteres sávjában történik, az önkéntes résztvevők munkáját 60 területi koordinátor vezeti. Azoknak, akik legalább négy órán át gyűjtik a szemetet a szervezet kedvezményes turistaszállásra jogosító kupont ajándékoz. Idén ötödik alkalommal rendezik meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akciót, amelynek keretében május 15. és 17. között civil csoportosulások, közösségek regisztrálhattak a program weboldalán, egy általuk megtisztítani kívánt helyszínnel. A mozgalom célja, hogy összefogja azokat a lakosokat és szervezeteket, amelyek tevőlegesen is szeretnének hozzájárulni a lakókörnyezetek tisztaságához és a gazdátlan, illegálisan lerakott szemétkupacok felszámolásához. Az elmúlt években az önkéntesek országszerte utcán, parkokban, települések határaiban, folyók és tavak partján szedték a szemetet, a speciálisan kiképzett szakemberek pedig a vizek mélyét, a hegyek járhatatlan szikláit is megtisztították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.