Bulvár

A napraforgós lett a Balaton fagyija

A napraforgós lett a Balaton fagyija

2015. május 10., vasárnap
A napraforgós lett a Balaton fagyija

A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen - olvasható a Balaton Turizmus Szövetség MTI-nek küldött közleményében.

A versenykiírásnál a szervezők azt kérték, hogy természetes alapanyagokból készülő, hagyományos kézműves fagylaltokat nevezzenek a cukrászdák. Idén a balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó nyerte a Balaton Turizmus Szövetség Balaton fagyija-díját. A zsűri különdíjat adott a tavalyi győztes Florida Fagyizó (Balatonmáriafürdő) gesztenyés álom, a zalakarosi Szilágyi Cukrászda almaszimfónia (muskotályos sült alma) és az Amaretto Fagylaltozó almádi házi krémes fagylaltjáért. Az idei nyertes fagylalt készítője, Kárpáti Péter hangsúlyozta, hogy nagyon szerette volna megmutatni a közönségnek és a kollégáinak, hogy nemcsak a drága szicíliai pisztáciából és a piemonti mogyoróból lehet finom fagylaltot készíteni, hanem a "mi kis szotyinkból is". A versenyt a régiós szövetség idén is a Nyitott Balaton rendezvénysorozat keretében hirdette meg. A felhívásra csaknem 30 fagylaltot neveztek a tó környéki cukrászdák és fagyizók. A versenyhez saját, navigációval ellátott webes alkalmazás is készült, hogy az érdeklődők minél könnyebben tájékozódhassanak és juthassanak el a helyszínekre. Az alkalmazást a rendezvény holnapján lehet elérni. Május 3-án a négytagú zsűri 300 km-t autózva járta végig a helyszíneket és kóstolta végig a fagylaltokat. A bírálat fő szempontja volt az íz, a harmónia, az illat, a kreativitás, a felhasznált anyagok, az állag és a dekoráció. Meszes István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség oktatási bizottságának és a zsűri elnöke a győztes fagylaltról elmondta, hogy "kiváló az utóíze, az állaga nagyon selymes, krémes, amilyennek egy jó fagylaltnak lennie kell". A díjnyertes fagylalt receptjét a szervezők megosztják a www.balatonfagyija.hu weboldalon, hogy minél több helyen elkészíthessék ezt a balatoni finomságot a cukrászdák és fagylaltozók.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.