Bulvár

Kéregető hajléktalanokból lett veszélyes garázda

Kéregető hajléktalanokból lett veszélyes garázda

2013. november 11., hétfő
Kéregető hajléktalanokból lett veszélyes garázda

Először kéregettek, majd sörös korsót törtek, és azzal támadtak egy szegedi kávézó teraszán a személyzetre a hajléktalanok, vádat emeltek ellenük.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt a Szegedi Járásbíróság előtt két hajléktalan férfival szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt. Az ügyészség közleménye szerint a vádlottak még 2013. augusztus 11. napján Szegeden, a sétálóutca egyik kávézójának teraszán a kora délutáni órákban kéregettek az ott tartózkodó vendégektől, köztük több külföldi személytől is. A személyzet távozásra szólította fel őket, erre ők üvöltözni kezdtek, illetőleg támadólag léptek fel a felszolgálókkal szemben. A kávézó személyzete rendőrt hívott, melyre a vádlottak egyike úgy reagált, hogy felvett az asztalról egy söröskorsót, az asztal széléhez csapva azt eltörte, és a hosszabb törött csonkkal fenyegette a teraszon tartózkodókat. A vendégek elmenekültek a helyszínről. A vádlott a felszolgálók egyikét megfenyegette, hogy megöli és kaszáló mozdulatokkal a felszolgáló felé indult. A kávézó személyzete székkel védte magát a támadással szemben, melynek során a másik vádlott bokszoló állást felvéve szintén a kávézó személyzetére támadt. Miután értesültek arról, hogy a rendőrség a helyszínhez közelít, távoztak. A kiérkező rendőrök nem messze a sétáló utcától elfogták és előállították a két hajléktalant. A vád szerint a két férfi felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettét valósította meg, egyikük különös és többszörös visszaeső. Az ügyészség mindkét vádlott vonatkozásában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a járásbíróság felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.