Bulvár

Hamis okmányok, embercsempészek, határsértők

Hamis okmányok, embercsempészek, határsértők

2010. december 12., vasárnap
Hamis okmányok, embercsempészek, határsértők

5 hamis okmányt, 1 embercsempészt és 7 hatásértőt fogtak a szegedi határrendészek a hétvége alatt - tudtuk meg Pál János rendőrségi szóvivőtől.

Egy szerb férfi útlevelében hamisított átléptető-bélyegző lenyomatokkal, egy osztrák állampolgár pedig négy hamis szlovák vezetői engedéllyel bukott le a röszkei határátkelőhelyen. A szerb férfi tartózkodását akarta legalizálni az Európai Unióban, mely hamisítást kilépése során fedtek fel az útlevélkezelők. A 4 hamis szlovák vezetői engedély az osztrák férfi ruházatából került elő, melyeket hazájában értékesített volna. A férfire ideges magatartása hívta fel a határrendészek figyelmét. Mindkét személlyel szemben közokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. 3 palesztint a szombati napon, 1 szerb férfit vasárnap hajnalban – aki ugyan fehér ruhában volt, de még sem bírt elbújni a hőkamera szemei elől - a röszkei zöldhatárban, valamint 1 szerb embercsempészt és 3 ugyancsak szerb határsértőt Szeged–Szőregen tartóztattak fel vasárnap délután a járőrök. A szerb embercsempésszel szemben büntetőeljárás, míg a 7 határsértővel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.