Sport

Győzelem ötméteresek után, ötödik helyen zárt a magyar női vízilabda-válogatott

Győzelem ötméteresek után, ötödik helyen zárt a magyar női vízilabda-válogatott

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 10., szombat
Győzelem ötméteresek után, ötödik helyen zárt a magyar női vízilabda-válogatott

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese az ötödik helyért szállt harcba Olaszország ellen. A találkozó szoros küzdelmet hozott, a végletekig ki volt élezve, a végén a mieink örülhettek.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

A helyosztón az olaszok szerezték meg a vezetést, erre Keszthelyi Rita válaszolt ötméteresből. Ismét hátrányba kerültünk, de ezután nem csak egyenlíteni, hanem fordítani is tudtunk (3-2). Az első 4 és fél perc alatt egyik kapus sem rendelkezett védéssel.

Az olaszoknak volt még válasza, egyenlítettek. Keszthelyi elhibázta második büntetőjét, 3-3 maradt a negyed végére.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

Faragó Kamilla és Kurucz-Gurisatti Gréta révén kétgólos előnyre tettünk szert a második negyed első felében (5-3). Egy és két gólnyi különbségen billegett a találkozó, a magyar vezetés nem forgott veszélyben egy jó ideig.

Fotó: Derencsényi István

 

Utána azonban, a játékrész végén, több jó védekezés után egyenlíteni tudott Olaszország (7-7). Mégis a magyar válogatott örülhetett a végén: az utolsó másodperces emberelőnyt gólra váltották a magyar lányok, Vályi Vanda találatával 8-7 volt ide a nagyszünetben.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

A negyed során 6,5 perc alatt mindössze egy olasz gól született (8-8). A vége felé közeledve erre lőtt rá még egyet az ellenfél. A magyar csapat egy gólt sem tudott szerezni a játékrészben. 9-8-as olasz vezetéssel fordultak a felek a záró negyedre.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

Egy ideje nem találta játékát a magyar csapat, nem volt sok idő visszarázódni és fordítani. Azonban ehelyett tovább nőtt a hátrány, 4,5 perccel a vége előtt 8-10 volt az olaszoknak. Csaknem 13 perc után találtunk be ismét, a gólszerzőnk újfent Keszthelyi Rita volt.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

Nem tartott sokáig azonban a remény az egyenlítésre, azonnal visszavette kétgólos előnyét az ellenfél (9-11). Kicsivel több mint egy perccel a vége előtt szépítettünk ismét, viszont ezúttal az egalizálás is összejött (11-11). Magyari Alda egy hatalmas védést mutatott be másodpercekkel a vége előtt, így jöhettek az ötméteresek.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

Keszthelyi Rita nyitotta a büntetővégrehajtók sorát, tette mindezt góllal, Magyari Alda védte az első olasz lövést (1-0). Garda is pontos volt, a magyar kapus ismét fogta az ötméterest (2-0). Szilágyi is belőtte büntetőjét, ezúttal az olaszok is betaláltak (3-1). A negyedik körben Kurucz-Gurisatti Grétán volt a sor, Ő pedig eldöntötte a párbajt, 4-1 ide.

Olimpiai ötödik helyezett a magyar női vízilabda-válogatott.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.