Sport

Megkapták az olimpiai versenyhajókat a magyar vitorlázók

Megkapták az olimpiai versenyhajókat a magyar vitorlázók

2 órája
Megkapták az olimpiai versenyhajókat a magyar vitorlázók

Megkapták az olimpiai versenyhajókat a Párizsban szereplő magyar vitorlázók, Érdi Mária és Vadnai Jonatán.

 

 

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a nyári olimpián a vitorlázók nem a saját hajóikkal indulnak, hanem a szervezőbizottság biztosítja számukra az egyforma típusú, sőt, egyazon cég által készített vitorlásokat. Elvileg így teljesen egyenlőek a feltételek, bár - a sportolók elmondása szerint - minimális különbség azért így is lehet hajó és hajó között. Ám az igazi kihívást az jelenti, hogy mindenkinek át kell ülnie a saját hajójából egy ismeretlenbe.

Marseille-ben, a párizsi olimpia vitorlásversenyeinek helyszínén szombaton megtörtént a hajók kiosztása, így az ILCA 6 osztályban induló, világ- és Európa-bajnok Érdi Mária, valamint az ILCA 7-ben versenyző, idei Eb-második Vadnai Jonatán is megkapta ötkarikás hajóját. A következő bő egy hét edzésein kell a lehető legjobban meg- és kiismerniük a járművet.

Több mint tíz éven át napi 4-5 óra edzésmunkával és komoly nemzetközi sikerekkel a hátuk mögött készülnek a magyar olimpikonok életük legfontosabb kihívására és nagyon szorítunk nekik a közönséggel együtt, hogy megvalósítsák az álmaikat, azaz szép eredményekkel térjenek haza

- mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Hozzátette: nagyon örülnek annak, hogy a napokban rendezett Kékszalag verseny az ország figyelmét a vitorlázásra terelte, azonban most "teljesen más vizekre hajóznak" és nem csak azért, mert a helyszín a Marseille előtti öböl, hanem azért is, mert az olimpiai viadal teljesen más, mint egy tókerülő a Balatonon.  

A két magyar vitorlázó augusztus 1-jén kezdi meg a versenyzést az olimpián. A végső helyezésekről döntő éremfutam a tervek szerint mindkettőjük számára augusztus 6-án lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.