Sport

Bánhidi Bence: most olyan csapatunk van, ami bárkit meg tud verni (videó)

Bánhidi Bence: most olyan csapatunk van, ami bárkit meg tud verni (videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 2., kedd
Bánhidi Bence: most olyan csapatunk van, ami bárkit meg tud verni (videó)

Nyílt edzést tartott Felcsúton az olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott. A nemzeti csapat beállója, az OTP Bank Pick Szeged csapatkapitánya adott helyzetjelentést lapunknak.

 

Azt gondolom jól állunk. Volt egy szabad hétvégénk, családoztunk, feltöltődtünk, azért mert a hét nagyon kemény lesz, ezt ki is jelentette Chema és az erőnléti edzőnk is. Készülünk erőteljesen, sok futással, sok kondival

- kezdte beszámolóját Bánhidi Bence.

A Pick Szeged csapatkapitánya kitért az olimpiai csoportkörre is. Elmondása szerint "erről még annyira nem volt szó, de nyilvánvalóan már mindenkinek megfordult a fejében, hogyan lehet továbbjutni."

Én azt gondolom az első meccsen lesz a hangsúly, hogyha azt az akadályt sikeresen tudjuk venni, akkor az egy nagy löketet tudni adni a csapatnak, és utána bárki ellen lehet esélyünk. Kimerem jelenteni, most olyan csapatunk van, ami bárkit meg tud verni

- hangsúlyozta a beálló.

Hogy az olimpia mit is jelent a számára, azt mondta, hogy

egy álom, ami most valósággá válhat. Picit olyan érzéseim vannak, mintha nem tudnám hova megyünk, de mégis nagyon várjuk.

A magyar válogatott felkészülési mérkőzései:

Július 13., Győr
17.00: Magyarország–Szlovénia

Július 19., Stuttgart
17.15: Magyarország–Németország

Július 20., Stuttgart
15.00: Magyarország–Japán

Fotó: Koncz Márton

 

A játékosoknak alkalmazkodni kell

A magyar férfi kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. A menetrendről a Pick Szeged csapatkapitánya, Bánhidi Bence korábban már elmondta véleményét lapunknak.

Megmondom őszintén, hogy nem lesz egyszerű ezt kivitelezni. A csapatból még senki nem játszott ilyen korán, úgyhogy erre fejben majd valahogy nagyon fel kell készülnünk

- mondta Bánhidi Bence. Hozzátette: "a bioritmusunkat majd hozzá kell szoktatni, ehhez a két meccshez."

Olimpiai csoportmérkőzések:

Július 27. 
11.00: Magyarország–Egyiptom

Július 29.
21.00: Magyarország–Argentína

Július 31.
9.00: Magyarország–Norvégia

Augusztus 2.
9.00: Magyarország–Dánia

Augusztus 4.
16.00: Magyarország–Franciaország

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.