Sport

Vasárnapi kávé: bizonyítani szeretne a szegedi ifiolimpikon az ötkarikás játékokon

Vasárnapi kávé: bizonyítani szeretne a szegedi ifiolimpikon az ötkarikás játékokon

"Óvoda óta szinte semmi mást nem csináltam a görkorcsolyán és jégkorcsolyán kívül."

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 14., vasárnap
Vasárnapi kávé: bizonyítani szeretne a szegedi ifiolimpikon az ötkarikás játékokon

A Vasárnapi Kávé című rovatunkban olyan aktuális szegedi témákkal foglalkozunk, amire a hétköznapok rohanásában kevesebb idő jut, de vasárnap, a reggeli kávé mellett hosszabban is elidőzhetünk. Kihirdették a 33 fős magyar csapat összeállítását a január 19-től február 1-ig tartó IV. téli ifjúsági olimpiai játékokra (YOG), amelyet a dél-koreai Kangvonban rendeznek. A Tornádó Team Szeged gyorskorcsolyázójának, Sándor Lillának is szurkolhatunk a világeseményen.

A szegedi Sándor Lilláért is szoríthatunk az ifi Olimpián.

 

A szegedi gyorskorcsolyázó is tagja az ifjúsági ötkarikás játékokra készülő magyar csapatnak. Megtudtuk hogyan fogadta a hírt.

Nagyon-nagyon örültem neki, először még fel sem fogtam.

A fiatal sportoló reméli, hogy büszkévé tud tenni mindenkit, aki segítette az úton, hogy idáig eljusson, illetve szeretné bebizonyítani Lilla, hogy jó irányba halad a sporttal. Továbbá abban is bízik, hogy szeretett sportjai, a gyorskorcsolya és a görkorcsolya ismertebb lesz, és minél többen vágnak bele a jövőben.

Ebben nagy segítségre lehetne az, ha kiemelkedő eredményt sikerülne elérnie Lillának az Olimpián. Megkérdeztük, hogy milyen reményekkel, célokkal vág neki a megmérettetésnek.

Elsősorban a Masterson szeretnék jól menni...még az 1500-ban bízom, hogy sikerül olyan formába kerülnöm, hogy sikerül egy jó eredményt elérni.

A Masters egy tömegrajtos verseny, ami a görkorcsolyához hasonlít. Egymás mögött 15 ember helyezkedik el, és úgy versengenek a pontokért.

Kevés a lehetőség Magyarországon a felkészülésre, ezért ideje nagy részét Németországban tölti a Tornádó Team Szeged gyorskorcsolyázója.

Itt van Európában egy olyan jó fedett pálya, amely nagyon jó felkészülési lehetőségeket nyújt az egész szezonban, itt szoktam készülni a versenyekre.

A sportolás mellett az élet egyik további fontos dolga a tanulás, amelyet a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanulója megold az edzés, versenyek és utazás mellett.

Én egyéni tanrendes vagyok, vizsgázom az összes iskolai tantárgyamból. Nagyon rugalmas az iskolám ahová járok. Nagyon-nagyon segítőkészek abban, hogy megtudjam oldani a tanulást és a sportot is, és ne kelljen választanom a kettő között, hogy mindkettő zavartalanul működjön együtt.

Hazánkban rendkívüli elismerést kap nemcsak a felnőtt, de az ifjúsági Olimpia is. Vajon ez a lehetőség utat nyit-e Lilla számára a felnőtt ötkarikás játékok felé. A jelenleg 16 éves sportoló még három évet tölthet el junior szinten, utána próbálhat szerencsét a felnőttek között.

Nehéz megmondani, hogy mit tartogat a jövő, de ez egy nagyon jó alapja lehet annak, hogy kvalifikáljam magam felnőttben az Olimpiára.

 

A Magyar Bizottság (MOB) tájékoztatója szerint tíz sportágban, illetve szakágban szerepelnek majd magyarok.

A Gangwonba utazó magyar sportolók sportágak szerint:

alpesi sízés: Körtvélyessy Dóra, Schneider Milán
biatlon: Bozóki Laura, Kunos László
curling: Kárász Raul, Nagy Lola
freestyle sí: Szeghalmi Fanni, Tymcyna Dóra
gyorskorcsolya: Sándor Lilla, Vancsó Rebeka
jégkorong: Bátyi Boróka, Berecki Dóra, Csordás Csenge, Faragó Luca, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Hiezl Réka, Polónyi Petra, Sághy Lara, Simon Bíborka, Szabó Bonita, Takács Noémi, Weiler Krisztina
műkorcsolya: Ekker Léna
rövidpályás gyorskorcsolya: Keszthelyi Dávid, Major Dominik, Szigeti Dóra, Végi Diána
sífutás: Bere Larissza Vanda, Gaál Dóra, Holló Martin
snowboard: Tóth Emma, Barabás Attila Bálint

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.