Sport

Vettel nyerte a Bahreini Nagydíjat

Vettel nyerte a Bahreini Nagydíjat

2018. április 8., vasárnap
Vettel nyerte a Bahreini Nagydíjat

Az utolsó körig nyitott volt a Bahreini Nagydíj sorrendje, ám Valtteri Bottas hiába érte utol az egyre lassuló Sebastian Vettelt, az nem adott lehetőséget a támadásra. A 9. helyről startoló Lewis Hamilton állhat fel a dobogólegalsó fokára, amelyről éppen csak lecsúszott a Toro Rosso Honda ifjú versenyzője, Pierre Gasly -írja az m4sport.hu.

Hogy Lewis Hamiltonnal bármilyen helyzetben számolni kell, azt a Bahreini Nagydíj remekül megmutatta. A négyszeres világbajnok a 9. helyről rajtolva is nyomás alatt tartotta az élről induló, és ott is maradó Sebastian Vettelt. Igaz, nem csak a végül 3. helyre felérő Hamilton, hanem a másodikon remekül hajtó Valtteri Bottas is kellett Vettel igazi nyomás alatt tartásához, aki erre egy komolyan elnyújtott második etappal „válaszolt”. A válasz persze nem lehetett csattanós, a megviselt gumiabroncsok nagyon lelassították a Ferrarit a futam végére, aminek köszönhetően Valtteri Bottas az utolsó körben utolérte Vettelt. A német azonban Hamiltonhoz hasonlóan nem véletlenül négyszeres világbajnok. Hiába volt akár több mint 1 másodperccel is lassabb a Mercedesnél, annak nem adott lehetőséget a támadásra. Ha nagy küzdelem árán is, de ezzel Sebastian Vettel az idei két futamból kettőt nyert. Ezzel együtt a nap versenyzője címet nyilvánvalóan nem ő, hanem az a Pierre Gasly érdemelte ki, aki a dobogósok mögé, a negyedik helyre hozta be a Toro Rosso Hondát. Aztán célba érve finoman üzent is az őket módszeresen lesajnáló Fernando Alonsónak, aki Ausztráliában az 5. hely megszerzése után kijelentette: „most már harcolhatunk”. Gasly a negyedik helye után ugyanezzel a mondattal ünnepelte a kiemelkedő eredményt. Kiemelkedőt nem alkotott, hiszen a rajtnál máris egy helyet veszített, de ami még rosszabb, a boxban egy sérült szerelőt „hátrahagyva” búcsúzott a bahreini futamtól Kimi Räikkönen.

Egy korai kiengedésnek „köszönhetően” a finn elsodorta a szerelőjét, akit azonnalkórházba szállítottak.

A Bahreini Nagydíj után tehát Sebastian Vettel 50 pontjával magabiztosan, 17 egységgel vezet Lewis Hamilton (33) előtt, akit csapattársa, Valtteri Bottas 22 ponttal követ. Habár Pierre Gasly üzenete bizonyosan fájhatott Fernando Alonsónak, a spanyol a mostani 7. helyének köszönhetően, összesen 16 megszerzett pontjával a tabella negyedik helyén áll, 1 ponttal megelőzve Kimi Räikkönent. (forrás:m4sport.hu)  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.