Sport

Labdarúgás: egygólos vereséget szenvedett kazah ellenfelétől a Szeged-Grosics

Labdarúgás: egygólos vereséget szenvedett kazah ellenfelétől a Szeged-Grosics

2016. január 19., kedd
Labdarúgás: egygólos vereséget szenvedett kazah ellenfelétől a Szeged-Grosics
szeged_2011_soroksar03_gs

Lejátszotta első törökországi edzőtábor alatt vívott edzőmérkőzését a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László együttese a kazah bajnokság hatodik helyezettjével, az FK Irtish Pavlodarral játszott kedden délután.

1-0-ra kikapott ugyan első törökországi, felkészülési mérkőzésén a Szeged 2011-Grosics Akadémia, Klausz László vezetőedző mégsem volt elégedetlen a találkozó után. Honlapunknak azt mondta, fel van dobva, mert mind a fiatalok, mind az újak jól teljesítettek, és az egész csapat produkciója jól sikerült a kazah első osztályú rivális ellen. - írja a

klub honlapja

. Meglehetősen szokatlan, de úgy is mondhatnánk, eddig még sosem látott összeállításban léptünk pályára a kazah első osztályú Irtis Pavlodar FK ellen, kedd délután. Csapatunk a Molnár F. - Dudás, Berde, Tóth G., Zabari, Zelenyánszki, Oláh G., Coroian, Obot, Molnár J., Andorka összeállításban kezdett, csereként Szántai, Farkas, Balogh, Fodor, Achim, Király, Veszelinov, Pászka, Kriska és Zádori állt be. Aki nem ismerné: Molnár János a Grosics U19-es gárdáját erősíti, akárcsak Zádori Krisztián. Mellettük a megyei első osztályban küzdő fiatalok, és az NB II-es egység tagjai mutathatták meg magukat. Az első felkészülési mérkőzésre elég erős ellenfelet választott a stáb, a kazahok nemcsak hazájuk első osztályú bajnokságában, hanem annak is a felsőházi rájátszásában szerepelnek, s mint a pályán is kiderült, jó játékerőt képviselnek. A mérkőzésen persze nem az eredmény volt a legfontosabb - az Irtis egyébként

Negurtazajev

32. percben szerzett találatával győzött -, hanem hogy jól szolgálja a felkészülést. Ez megtörtént, ráadásul

Klausz László

is elégedetten nyilatkozott. "Technikás és jó fizikai állapotban lévő csapat ellen futballoztunk, felvettük a ritmust az erősebb ellenféllel szemben. Sikeres az új emberek beilleszkedése, és a fiatalok is megcsinálták, amit kértem. A felkészülés ezen periódusában elégedett vagyok azzal, amit láttam, sőt, őszintén szólva most nagyon fel vagyok dobódva!"- mondta a tréner. A csapat pénteken a Bundesliga második vonalában első helyen álló RB Leipzig U23-as gárdája ellen lép pályára, majd vasárnap a szintén Bundesliga 2-es Fortuna Düsseldorf együttesével mérkőzik.

Szűk vereséget szenvedett első törökországi edzőmeccsén a Szeged-Grosics.http://szegedma.hu/?p=602509

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.