Sport

Kézilabda: a sikeres BL-ősz után kényszerpihenő vár Balogh Zsoltra

Kézilabda: a sikeres BL-ősz után kényszerpihenő vár Balogh Zsoltra

2015. december 8., kedd
Kézilabda: a sikeres BL-ősz után kényszerpihenő vár Balogh Zsoltra
pick_lowen19_gs

Kiváló teljesítményt nyújtva idén harmadjára is legyőzte a német Rhein-Neckar Löwent a MOL-Pick Szeged, a bravúrral Juan Carlos Pastor csapata pedig a harmadik helyről várhatja a tavaszi folytatást a BL-ben. Az remek őszről és a folytatásról kérdeztük a szegediek átlövőjét, Balogh Zsoltot.

Hat góllal, 30-24-re verte a Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában a Löwent szombat este a MOL-Pick Szeged: a német bajnokság, a Bundesliga jelenlegi éllovasa ellen gyakorlatilag hiba nélkül játszva, kiváló védekezéssel és támadással győzte le nagy nevű riválisát a szegedi csapat. „Nagyon-nagy élmény volt ez a mérkőzés, magunk is meglepődtünk, hogy ennyire jól tudtunk játszani, valóban szinte hiba nélkül és simán le tudtuk győzni a nagyon erős Löwent. Fantasztikus érzés volt részese lenni ennek, elmondhatjuk, hogy ez volt az év mérkőzése, most játszottunk a legjobban idén” - mondta el portálunknak a szombati sikerről Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged átlövője. A Pick játékosa két gólt szerzett a mérkőzésen, amelyből az egyik nagyon fontos volt, hiszen emberhátrányban szerezte azt a MOL-Pick Szeged, így nem hagyta tovább zárkózni a Löwent a második félidő hajrájában - nem mellesleg a németek komoly fegyverének számító gyors lerohanást is sikerült teljesen hatástalanítania a szegedi védelemnek. „Több ilyen fontos gól is volt a meccsen, amit emberhátrányban szereztünk. Ebből is látszik, hogy amikor előnyben voltak, akkor sem tudtak közelebb kerülni hozzánk. Mondhatjuk, a játék minden elemében felülmúltuk őket, és nem engedtük közelebb jönni, nagyon stabilan védekeztünk, támadásban pedig fantasztikusan, nagyszerűen játszottunk” - értékelt Balogh Zsolt.

pick-balatonfured20kf_balogh_zsolt

Juan Carlos Pastor együttese ezzel 2015-ben harmadjára győzte le a Löwent: a Bajnokok Ligája előző kiírásában a nyolcaddöntő mindkét meccsén, majd most is jobb volt ellenfelénél, a két csapat idén vívott négy találkozójából csupán egyet, a mannheimi csoportmérkőzést tudta megnyerni Nikolaj Jakobsen csapata. Szombaton azt láthattuk, mintha a Pick jobban felkészült volna ellenfeléből, hiszen nagyon jól olvasták a németek játékát, csupán Mensah Larsen betörései voltak azok, amit nem tudtak hatástalanítani. „Ez mindig oda-vissza igaz, ők is ismernek bennünket. Az egyértelműen látszott, hogy ők is felkészültek belőlünk, próbáltak új dolgokat megvalósítani, de nem tudtak annyira meglepni minket ezzel, hogy a meccset megnyerjék. Biztos bennük volt a tavalyi két mérkőzés is, amikor oda-vissza meg tudtuk őket verni a nyolc közé jutásért. Fantasztikus volt a hangulat, úgy érzem, őket ez nyomasztotta is, minket pedig felemelt” - fogalmazott a szegedi átlövő. Ahogy azt Balogh Zsolt hozzátette: a szombati mérkőzés után az öröm mámorában senki nem gondolt arra, hogy mennyire fáradt, mindenki annyira boldog volt és örült annak, hogy nagyon szépen sikerült lezárnunk ezt a fél évet a BL-ben, hogy maradt még idejük az ünneplésre is.

Elkerülhetetlen a műtét

Balogh Zsolt a Montpellier elleni idegenbeli mérkőzésen sérült meg a könyöke, így ezzel a sérüléssel vállalta a szombati mérkőzést is, a sérülés miatt azonban a folytatásban egy hosszabb kényszerpihenő vár az átlövőre. „Ez egy nagyobb műtét, a könyök esetében artroszkópiás műtét nem megoldható, úgyhogy ez egy nagyobb beavatkozás lesz. Azt mondták előzetesen, két-három hónap kihagyás kell a műtét után. Biztos, hogy jól fog sikerülni a műtét, hiszen a legjobb kezekben leszek, ezt követően pedig az lesz a célom, hogy a műtétet hogy a februári első BL-meccsen már a csapat rendelkezésére álljak. Pont két hónapot jelent a műtét és az első meccs közötti időszak, ez alatt maximálisan szeretnék regenerálódni és minél hamarabb pályára lépni” - mondta el sérüléséről Balogh Zsolt.

pick-kristianstad33kf

Ez az operáció egyben azt jelenti: a januári Eb-t, amelyen még lehet esélye az olimpiai kvalifikáció elérésére a magyar válogatottnak, ki kell hagynia a Pick átlövőjének. „Sajnos kimarad az Eb, nagyon sajnálom és fájó pont ez nekem, de nem tudtuk már tovább húzni ezt a műtétet, így is halogattuk addig, ameddig csak lehetett, de eljött az a pont, amikor nem volt egészséges a dolog, és nem érte meg a kockázatot" - válaszolta a 26 éves játékos, akit csütörtökön operálnak meg. Ezzel a sikerrel 13 pontos a Bajnokok Ligája B csoportjában a MOL-Pick Szeged, ráadásul annak köszönhetően, hogy hattal győzött a Löwen ellen, a németekkel szemben előnybe is került az összevetésben, hiszen azonos pontszámnál az egymás ellen elért eredmény számít, ebben pedig egy góllal jobb a Pick, mivel kint öttel kapott ki - ez pedig még sokat érhet a csoport végelszámolásánál. „Nem lehet még jelen pillanatban megmondani, hogy mi lenne nekünk a jó. A csoport második helye sem elérhetetlen, viszont ahhoz extra kell, még rengeteg bravúrra lesz szükség a tavaszi szezon során. Megyünk Barcelonába és a Kielcéhez, mind a két meccs nagyon nehéz, ahol nem mi vagyunk az esélyesek, és ott mindenképp bravúrt kell végrehajtanunk. Ezen kívül lesz két hazai meccsünk, amik közül a Kolding elleni kötelező győzelemnek fog számítani, ezért nem lesz könnyű, a Vardar Szkopje elleni pedig pokolian nehéz lesz. Nagyon komoly meccseink vannak hátra, és nem lehet biztosra megmondani, hogy mi lenne a reális. Látván a sorsolásunkat a nyáron, ha valaki azt mondta volna, hogy a harmadik helyen fogunk telelni ebben a csoportban, azt mindenki aláírta volna. A minimális az lenne, hogy meg tudnánk tartani ezt a harmadik helyet, de nagyon nehéz lesz, hiszen látszik, hogy milyen riválisok állnak mögöttünk, egy Löwen vagy egy Vardar Szkopje” - tekintett a tavaszi BL-folytatásra Balogh Zsolt.

Remek őszt zárt a BL-ben a MOL-Pick Szeged, viszont Balogh Zsoltot két hónapra elvesztette a csapat.http://szegedma.hu/?p=594996

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.