Sport

Labdarúgás: szoros meccsen bukott el a SZEOL a Pénzügyőr ellen + FOTÓK

Labdarúgás: szoros meccsen bukott el a SZEOL a Pénzügyőr ellen + FOTÓK

2015. november 14., szombat
Labdarúgás: szoros meccsen bukott el a SZEOL a Pénzügyőr ellen + FOTÓK
szeol_penzugyor07_gs

Bár két kapufát is szerzett a mezőnyben aktívabb SZEOL a Pénzügyőr ellen, a vendégek egyetlen igazi helyzetüket kihasználták, és elvitték mindhárom pontot Szegedről.

Nagyon fontos meccs várt a SZEOL SC-re a jövő heti szabadnapja miatt utolsó őszi bajnokijára készülő Pénzügyőr ellenében, hiszen a szegediek egy győzelemmel, még ha több meccset játszva a Dunaharasztinál is, de visszavehették volna a második helyet. Az újonc fővárosiak igen masszív csapat benyomását keltették az ősszel, és ez ütközött ki a pályán is az első negyedórában: a mezőnyjátékkal telt első negyed órát követően fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását a SZEOL, amely leginkább a szélről belőtt labdákkal próbált meg helyzetbe kerülni, azonban

Maksimovic

és

Kormányos

centerezéseire vagy

Hajdu

kapus érkezett remekül, vagy pedig a vendégek védelme tudta hárítani azt. A Pénzügyőr egy-egy kontrában reménykedett, de még mielőtt igazi veszély alakult volna ki, ezeket megállította a SZEOL,

Forró Attila

sárga árán is feltartotta

Sztrungát

. A játékrész hajrájában

Kéri

kétszer is az ötös bal sarkáról veszélyeztethetett, de fejesei után sem született gól. A szünet után

Kormányos

lehetőségét követően már nagyon közel volt a gólhoz a SZEOL, de a szélső bal lábas lövése a kapufáról kifele vágódott. A Pénzügyőr még inkább defenzívebbé vált, a szegediek játékba pedig a csereként beállt

Végh Ariel

hozott új színt. Előbb 16 méteres lövése kevéssel kerülte el a kaput, majd szabadrúgása után már védenie is kellett Hajdunak, beívelése után pedig

Gajág

csúsztatott a kapu fölé veszélyesen. Gajág egyre bátrabban tört előre - a védő megtehette, hiszen a Pénzügyőr feladta a támadásokat, kapáslövése csak azért nem lett kaput eltaláló lövés, mert megpattant egy védőn. Bő negyed órával a vége előtt

Rácz

és

Szabó

fejelt össze a Pénzügyőr térfelének közepén: a pasarétiek játékosát arcsérülése miatt le kellett cserélnie, őt mentő szállította el a helyszínről. Miután

Beretkát

kisebb sérülés miatt elvesztette a SZEOL a félidő második részére, így

Tóth Ákos

átszervezte csapatát a hajrára: Gajág ment fel csatárnak, akinek a helyére a csereként beállt

Makra

húzódott vissza. Két perccel a rendes játékidő vége előtt azonban jött a hidegzuhany: elaludt a szegedi védelem, amit egyből ki is használt a Pénzügyőr, és a hosszún érkező

Gyürki

egy lépésről a kapuba pofozta a labdát, 0-1. A hajrában minden erejét az egyenlítésnek szentelte a SZEOL, de megint csak kapufáig jutott:

Grünvald

beívelése után Gajág fejese ismét a bal kapufáról levágódva végiggurult a gólvonal előtt, azonban a mészcsík mögé már nem tudták bejuttatni azt a szegediek, így végül egyetlen hiba vereségbe került a SZEOL számára. Bosszantó vereséget szenvedett a SZEOL a Pénzügyőrrel szemben, hiszen ellenfelénél lényegesen támadóbban játszott, és két alkalommal csak a szerencse mentette meg a vendégeket a kapott góltól, az egyik, de inkább mindhárom pontra rászolgáltak volna Kéri Tamásék, így viszont negyedik vereségüket szenvedték el a bajnokságban, azonban a többi eredmény kedvező alakulásának köszönhetően megmaradtak a harmadik helyen. Az őszi szezonból még egy mérkőzés van hátra, a következő fordulóban a Békéscsaba-fakót fogadják Tóth Ákos tanítványai vasárnap, 13 órától.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző
2015. november 14., 13.30
SZEOL SC
Pénzügyőr SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szommer Attila •* Asszisztens: Kis Zoltán, Varga Gábor
0
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 16. forduló:

SZEOL SC - Pénzügyőr SE 0 - 1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Szommer Attila (Kis Zoltán, Varga Gábor).

SZEOL:

Leindler - Grünvald, Rácz, Gajág, Kormányos, Forró, Kéri, Ondrejó, Fülöp (Makra, 80'), Maksimovic, Beretka (Végh, 55').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Pénzügyőr:

Hajdu - Szigeti, Luczek, Bíró, Varga-Sebestyén, Szabó B. (Feil, 77'), Tóth Zs. (Meggyes, 64'), Gyürki, Sztrunga, Kovács D. (Iflinger, 64'), Pápai.

Vezetőedző:

Vatai Attila.

Gólszerzők:

Gyürki (89')

Sárga lap:

Forró (38'), Rácz (76') Tóth Ákos:

"A játékvezető annyit mondott nekem a meccs végén, hogy több szerencsét kíván, hiszen csak az hiányzott maguknak. Körülbelül ennyit is tudok erről a meccsről mondani. Hogy tudott megint egy ellenfél gólt rúgni úgy, hogy egyetlen támadása nem volt?"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+6'
Vége, Szommer lefújja, a Pénzügyőr egy emberként ünnepel a pálya közepén - a SZEOL bár óriásit küzdött, de csak kapufákig jutott: összességében legalább egy pontot megérdemelt volna a szegedi csapat, azonban egygólos vereséget szenvednek Végh Arielék.
90+4'
Ez tényleg hihetetlen, ez is kapufa! Grünvald beadására Gajág érkezik középen, és bólintása a bal kapufáról a gólvonal előtt gurul el, de nem tudjuk bepréselni - itt volt a labda az egálhoz.
90+2'
Kéri lő kapásból, nagy erővel fölé a tizenhatos jobb oldaláról - mindent megpróbál az egyenlítésért a SZEOL, de már nagyon kevés ideje maradt erre.
89'
Gól, ez hihetetlen... a lefejelt labda után a hosszún teljesen üresen érkeznek ketten is, Gyürki pedig közelről az üres kapuba pofozza a labdát, vezet a Pénzügyőr, 0-1.
88'
Megérkezett a mentő Szabó Balázsért, az arcsérülést szenvedett játékost a mentő viszi el a pályáról. Mihamarabbi visszatérést neki!
83'
Újabb két veszélyes, bal oldali beadás a szegediektől, de az érkezők lemaradnak középen. Egyre inkább úgy tűnik, egyetlen gól dönthet ma.
80'
Cserél a SZEOL, és ezzel a lépéssel át is szervezi csapatát Tóth Ákos: Fülöp helyére Makra érkezik, Gajág pedig feljebb lép a védelem tengelyéből.
77'
Szabót elvesztette a Pénzügyőr: kényszerűségből cserél a vendég csapat, Feil áll be.
76'
Rácz kap sárgát az iménti megmozdulásért.
73'
Rácz fejel össze keményen ellenfelével, ápolni is kell mindkét játékost: Szabó hordágyon hagyja el a pályát, nem néz ki túl jól az arca...
70'
Szép akció volt a szegediektől, az oldalváltás után Grünvald visszafejelte a labdát a tizenhatos előterébe, ahonnan Gajág kapásból kapura küldte, de egy védőn irányt változtatott, így kevéssel, de elkerülte a kaput.
67'
Egy lehetőség a Pénzügyőr előtt, most megélénkült a meccs: a jobb oldali bedobást megcsúsztatják a vendégek, majd Gyürki a lecsorgót spiccel küldi kapura, de az a bal kapufa mellett megy el.
66'
Ismét Véghtől indul egy akció: az ő szabadrúgását csúsztatja kapura az előrehúzódó Gajág, de fejese a kapu fölé száll.
64'
Kettős cserét eszközölnek a vendégek: Tóth Zsombor és Kovács jön le, helyükre Meggyes és Iflinger áll be a Pénzügyőrben.
63'
Aktívan kezd az imént beállt Végh: az általa kiharcolt szabadrúgást ő tekerte kapura 23 méterről, a jobb felső felé tartó labdát fogja Hajdu.
60'
Végh cselez a bal lábára 16 méterre a kaputól, majd rá is lövi: csavarása azonban kevéssel, de mellé megy.
55'
Az első csere a SZEOL-é: Beretka helyére Végh Ariel érkezik.
54'
Gajág csúszik be tanárian: Gyürki ugrott ki középen, és már csak Gajág üldözte őt, mielőtt a szegedi kapuhoz ért volna, de a szegedi védő becsúszva tisztázott.
51'
KAPUFA! Centikre állt a góltól a SZEOL, Kormányos indult meg remekül a jobb oldalon, majd befele tört, ballábas lövése pedig a jobb kapufáról vágódott vissza, a kipattanót Beretka sajnos nem tudta bekotorni középről.
47'
Ajj, de kár ezért! Kéri remek csellel verte meg két védőjét is a tizenhatos vonalán éppen belül, de egy picit hosszan tolta, így már a lövésre nem maradt területe.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik fél sem változtatott.
SZÜNET
45+2'
Vége az első játékrésznek, amely alatt nem esett gól: a SZEOL-nak több veszélyes periódusa is volt, de kulcsfontosságú lehet a folytatásban, hogy melyik csapat szerzi az első gólt - feltéve, ha megrezdül ma valamelyik háló.
45+1'
Két perc ráadást jelez Szommer játékvezető.
45'
Grünvald lövi be a kapu elé a szabadrúgást, a kellemetlenül pattogó labdát Hajdu másodjára fogja.
44'
Megint Kéri fejelhet egy beívelés után, keresztbe fejeli a kapu előtt, de erre odaér Hajdu.
43'
Az eddigi legnagyobb lehetőség maradt ki! Maksimovic lőtte át remekül a labdát balról az ötös jobb sarkára, ahol az érkező Kéri elöl Varga-Sebestyén csúsztatott ki, csak sajnos még hozzáért Kéri is a labdához, így kirúgás.
39'
Az iménti esetért járó szabadrúgást Kovács tekeri méterekkel a kapu fölé.
38'
A meccs első sárgája Forróé, aki az utolsó ember volt Sztrunga, és a kapu előtt, jó 20 méterre kénytelen volt szabálytalankodni.
36'
Kicsit kijön a szorításból a Pénzügyőr, ezt egy távoli lövéssel jelzik is a fővárosiak, Szabó Balázs kísérlete azonban jócskán elkerüli Leindler kapujának jobb kapufáját.
32'
Erősödő szegedi fölény: megint egy szélen vezetett akció után tud középre kanyarítani Kormányos, ez viszont Hajdu kapusé. Előbb-utóbb azért ezek a beadások célt találnak.
29'
Ondrejó remek labdával ugratja ki a jobb oldalon induló Kormányost, akinek centerezését azonban kifejelik, majd a kipattanó visszakerül Ondrejóhoz, a lágy beívelése azonban picit rövid Maksimovicnak. Mindenesetre ez egy tetszetős akció volt a SZEOL-tól, még ha nem is vezetett most eredményre.
22'
Maksimovic balról, az alapvonalról teker középre, Beretka háta mögé jön a labda, majd az érkező Kéri átveszi, azonban két védő között már nem tudta kapura küldeni.
20'
Maksimovic próbált meg védője mellett kapura lőni az ötös jobb sarkáról háttal a kapunak, de labdáját könnyen fogta Hajdu. Rácz még leveszi a labdát a tizenhatoson belül, majdnem ebből jut helyzetig a vendég együttes, de a pöckölést begyűjti Leindler.
16'
Egyelőre elöl mindkét együttes sok pontatlansággal játszik, nem nagyon tudják megbontani egyik védelmet sem a támadósorok. Az azért látszik, nem véletlen, hogy csupán négyszer kapott ki az újonc.
10'
Az első kaput eltaláló lövés a vendégeké: egy távoli próbálkozást öklöz ki Leindler, majd a kipattanóból fejel egyből Gyürki, de pont Leindler kezei közé érkezik a labda.
9'
Grünvald jobb oldali szabadrúgása után kerül át a labda balra, ahonnan jó is a centerezés, de Hajdu kapus jól húzta le a labdát az érkező Kéri elöl.
6'
Komolyabb esemény nélkül telt az első öt perc: a Pénzügyőr végezhetett el egy szögletet, de azt kifejelte a szegedi védelem. A vendégeket elkísérte néhány lelkes szurkoló is.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A SZEOL tiszta fehér mezben, fekete nadrágban játszik, míg a Pénzügyőr tiszta zöldben.
13:27 - A szegediek kispadján a kapus Szabó Gergő mellett Huszárik Zsolt, Varga Richárd, Végh Ariel, Makra Zsolt és Domonkos Csaba foglal helyet. 13:22 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból, november közepéhez képest jócskán barátságos időben futhattak ki a csapatok a melegítésre. A SZEOL számára roppant fontos a mai bajnoki, hiszen továbbra is harcban van a második helyért a csapat, aminek eléréséhez ma is tehet egy nagy lépést Tóth Ákos együttese. A mérkőzés Szommer Attila sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Egyetlen támadásából gólt szerzett a Pénzügyőr, ezzel pedig legyőzte a SZEOL SC-t szombat délután. Részletek FOTÓKkal itt.http://szegedma.hu/?p=588575

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.