Sport

Labdarúgás: szűk Szeged-Grosics-siker a pótláson + FOTÓK

Labdarúgás: szűk Szeged-Grosics-siker a pótláson + FOTÓK

2015. szeptember 30., szerda
Labdarúgás: szűk Szeged-Grosics-siker a pótláson + FOTÓK
szeged_2011_soroksar27_gs

Farkas Márk találatával legyőzte a Soroksárt a Szeged 2011-Grosics Akadémia a 4. fordulóból pótolt mérkőzésen, így nagyon fontos három pontot szerzett Klausz László együttese.

A korábban a vihar miatt félbeszakadt mérkőzést pótolt szerdán a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely a négy mérkőzése veretlen Soroksárt fogadta a hétközi mérkőzésen. Kezdeményezőbben kezdte a találkozót a Szeged-Grosics:

Germán Tamásék

a meccs elején letámadták ellenfelüket, és rövid passzos játékukkal többször is a kapu elé kerültek, azonban nem igazán tudták komolyan megdolgoztatni

Holczer Ádámot

. Ahogy telt az idő, úgy egyre kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, bár a szegediek mezőnybeli dominanciája továbbra is megmaradt. Az első fél óra végén

Király

állt közel a gólszerzéshez, majd a játékrész hajrájában

Geiger

maradt le centikkel

Szabó Péter

remekül belőtt labdájáról, így gól nélkül zárták az első 45 percet a felek. A második félidőt is attraktívan kezdte a Szeged-Grosics, Germán és Király kényszerítőzése utáni nagy helyzetet azonban elpuskázta a szegediek csapatkapitánya. Ezután a Soroksár egy picit be tudta szorítani

Klausz László

tanítványait, de egyik centerezés sem okozott komoly problémát, majd Geiger bal oldali szögletére érkezett remekül a hosszún

Áchim

, aki az alapvonalról még középre tudta fejelni a labdát, a lecsorgót pedig az érkező

Farkas

a kapuba helyezte közelről, megszerezve ezzel a vezetést, 1-0. Egy perccel később

Gárdos

rögvest egyenlíthetett volna, de lövése elkerülte a kaput. A Szeged-Grosics kontrákkal operált a mérkőzés hátralévő részében, és többször csak egy óriási védelmi megmozdulás akadályozta meg a szegedi ziccert a vendégek részéről. A Soroksár nem igazán tudott kialakítani komoly helyzetet, a végén abszolút nem forgott veszélyben a Szeged-Grosics győzelme, amely 1-0-ra legyőzte ellenfelét, és ezzel feljött a hatodik helyre. Végül csak az lett a meccs vége, ahol félbeszakadt az eredeti időpontban: akkor Király Patrik találatával vezetett 1-0-ra a szegedi együttes, most pedig Farkas Márk találatával sikerült győznie a csapatnak. A Szeged 2011-Grosics Akadémia legközelebb szombaton, 18 órakor lép pályára a Dunaújváros vendégeként.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző
2015. szeptember 30., 16.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Soroksár SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Berger József • asszisztens: Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő
1
-
0

Labdarúgó NB II, 4. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Soroksár SC 1 - 0 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Berger József (Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő).

Szeged:

Szántai - Geiger (Pászka, 90+2'), Balogh, Germán, Szabó (Zabari, 83'), Mészáros, Farkas M., Berde, Achim, Király, Oláh G (Zelenyánszki, 75').

Vezetőedző:

Klausz László.

Soroksár:

Holczer - Fülöp, Farkas A., Valencsik, Zsivoczky-Pandel (Korozmán, 58'), Gárdos (Huszák, 68'), Vass, Szalánszki, Kákonyi, Pál, Peszmeg (Gohér, 86').

Vezetőedző:

Albert Flórián.

Gólszerzők:

Farkas M. (56')

Sárga lap:

Mészáros (78'), Zelenyánszki (90+1') ill. Kákonyi (17'), Huszák (75') Klausz László:

"Nagyon fontos volt a győzelmünk, arra számítottunk, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen pár hét alatt sokat változott a Soroksár csapatösszetétele és játéka. Sikerült gólt szereznünk, de tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz ez a mérkőzés. A legfőbb dolog, hogy regenerálódjanak most a fiúk, kitaláljuk, hogyan lehetünk eredményesek Dunaújvárosban."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Ezzel vége, Berger lefújja, Farkas góljával legyőzi a Soroksárt a Szeged-Grosics, és nagyon fontos három pontot zsebel be ezzel!
90+3'
Még egy szöglet, amihez Holczer is előrejött: úh, hát ez nem sokon múlott, a csúsztatásról centikkel maradt le Valencsik a hosszún!
90+2'
Geiger helyére Pászka Lórándot küldi be az utolsó percekre Klausz László.
90+1'
Zelenyánszki is kap egy sárgát, aki szintén megakasztott egy soroksári szabadrúgást még idő előtt.
90+1'
Három perc ráadást jelez Berger sporttárs.
90'
Jó másfél percet elcsent a jobb sarokban, a soroksári térfélen töltött passzolgatással, labdatartással a Szeged-Grosics, amely nem engedte, hogy ellenfele kihozza a labdát, és a meccs végén is letámad.
88'
Ez most egy nagy lehetőség volt: Kákonyi jobb oldali lapos beadását Pál küldte volna kapura az ötös bal sarkáról, de két szegedi is érkezett blokkolni.
86'
Az utolsó soroksári csere: Peszmeget Gohér váltja.
83'
Ismét cserél a Szeged-Grosics: Szabó Péter helyére Zabari Dávid érkezik. Még hét perc, innen már nagyon fájó lenne a pontvesztés, és nincs is igazán benne a játékba, hogy pontot szerezne a Soroksár.
78'
Mészárosé az első szegedi lap, moiután a játékvezető szerint akadályozta a szabadrúgás elvégzését: csakhogy addigra már egy apró pöccintéssel a Soroksár elvégezte a szabadrúgást.
75'
Először változtat Klausz László: Oláh Gergőt hívja le a pályáról a Szeged-Grosics mestere, helyére Zelenyánszki áll be.
75'
Huszák kap sárgát, miután hátulról csúszott oda Oláh Gergőnek.
74'
Az iménti szögletet Holczer üti ki a mezőnybe, majd Oláh Gergő most jóval távolabbról elvállalja, de ezt megfogja Holczer.
73'
Szépen meg tudta játszani most az üres területeket a Szeged-Grosics, 18 méterről Oláh Gergő még passzolt volna Királyhoz, azonban ebbe beleléptek, így szöglettel folytatódik a játék.
68'
Cserél ismét a Soroksár: Gárdost Huszák Tamás váltja a vendégeknél.
66'
Farkas indult meg, és cselezett ki három embert is, majd az utolsó védőn már nem jutott túl, azonban tovább küzdött a labdáért, és Holczerrel is ütközött a kapus ívelése után: a soroksári kapus egy rövid ideig lent is maradt a párharc után, de végül folytatja.
61'
Geiger ugrott volna ki 100%-os helyzetben középen Szabó Péter labdájával, de Valencsik roppant higgadt becsúszásával megállította őt.
58'
Cserél a Soroksár: Zsivoczky-Pandelt Korozmán Kevin váltja a vendégeknél.
57'
Gólra majdnem góllal felel a Soroksár: a jobbösszekötő helyén ugrik ki Gárdos, de laposan, a kapu előtt keresztbe lőtt labdája elsuhan a bal kapufa mellett.
56'
GÓÓÓÓL! Geiger jobb oldali szögletét a hosszún érkező Áchim csukafejessel még kapura tette, ezt Holczer csak felütni tudta, majd egy méterről Farkas bekotorta a labdát, 1-0!
54'
Talán a meccs során először szorul be egy kicsit a Szeged-Grosics, de a védelem jól hárította mindhárom centerezést, majd egy kontra végén is sikerült felszabadítani.
47'
Ez gyönyörű összjáték volt Germán és Király között: előbbi felpörgette a labdát, ezzel átverte védőjét, majd visszatette a balösszekötő helyén induló Királynak, aki kapásból laposan passzolt a csapatkapitányhoz, aki azonban nagy erővel a kapuval szemben 16 méterről fölé lőtt.
46'
Folytatódik a mérkőzés,a szünetben egyik mester sem cserélt.
SZÜNET
45+1'
Salamoni döntést hoz Berger, miután Berde összecsúszik ellenfelével, majd a lecsorgó labdát már kézzel hozná újra játékba Geiger - erre azonban nincs lehetősége, mert lefújja a félidőt a játékvezető, ami alatt a Szeged-Grosicsnak több lehetősége volt, de egyelőre nem találta a rést ellenfelén.
43'
A meccs eddigi legnagyobb helyzete marad ki: Szabó Péter egy testcsel után ível élesen középre balról, a hosszún érkező Geiger egy lépéssel marad csak le a labdáról, amit közelről a kapuba pofozhatott volna, ha eléri...
38'
Továbbra is sok az ívelés mindkét oldalon, azonban ezekbe elég sok hiba is csúszik, így nem tudják megjátszani a tervezett akciót a csapatok. A kezdeti Szeged-Grosics fölény óta elég kiegyenlített a találkozó.
32'
Ez már közelebb járt, Király verte meg szépen ellenfelét a bal oldalon, majd a kapu fele tört, ballábas lövése azonban keresztben elsuhant a felső léc mellett, ez már veszélyesebb lehetőség volt.
30'
Berde töri meg az utóbbi percekben kissé csapkodó játékot, jó 30 méterről nézi meg ő is kaput, de lövése nem veszélyes Holczer kapujára.
25'
A helyzet változatlan: mezőnyben inkább a Szeged-Grosics dominál, viszont nagyobb helyzetet még nem tudott kidolgozni a csapat, a Soroksár ereje egyelőre a védekezésre koncentrálódik.
19'
Nagyot mentett most Vass, a középen kiugró és már a tizenhatoson belül, a kapuval szemben álló Berde lövésre lendülő lába elől tudta elpöckölni a labdát becsúszva a soroksári.
18'
Gárdos blokkolt lövése után Szalánszki mintegy 30 méterről is elereszti a labdát, de ez nem okozott problémát Szántainak.
17'
Kákonyié az első sárga a meccsen, miután szándékosan kézzel vesz le egy labdát.
11'
KÉZ! Ennek ellenére nem fúj Berger, Valencsik nagyon rosszul tette haza a labdát, az ívelt passzra kimozdul és versenyt fut Germánnal Holczer, a soroksári kapusnak pedig a kezét is érinti a labda a tizenhatoson kívül, azonban nincs semmilyen ítélet.
10'
Germán lőhetett a kapuval szemben állva, lapos lövése azonban végül a bal kapufa mellett hagyja el a játékteret.
7'
Balogh Miklósé az első lehetőség: bal oldali szöglet utáni fejese azonban jócskán elkerüli Holczer kapuját.
6'
Germán tolta volna el védője mellett a félpályánál - a Soroksár utolsó embere azonban meg tudta akadályozni, hogy Germán a kapu felé törjön.
3'
Szépen járatta a labdát a Szeged-Grosics, majd Geiger tartotta meg remekül a jobb oldalon, bokapasszával pedig Áchim lépett volna el a szélen, de ígéretes beadásába beleléptek végül. Az első percekben kezdeményezőbben lépnek fel Germán Tamásék.
1'
A Szeged-Grosics kezdte a mérkőzést. Klausz László tanítványai kék felsőben, fekete nadrágban, míg a Soroksár tiszta fehérben lép ma pályára.
15:56 - Köszöntjük olvasóinkat Gyuláról, hamarosan kezdődik a korábban vihar miatt félbeszakadt mérkőzés pótlása. A Soroksárban nincs ott az azóta leigazolt többszörös válogatott védő, Gyepes Gábor, a Szeged-Grosicsból pedig a mérkőzés eredeti időpontjában eltiltott, és hétvégi kiállítása miatt újból két mérkőzéses eltiltásban részesült Tóth Gábor. A mérkőzés Berger József sípszavára 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Délután ÉLŐben adjuk a Szeged 2011-Grosics Akadémia Soroksár elleni megismételt bajnokiját! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=575565

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.