Sport

Íjászat: Rióért is lő Banda Árpád Koppenhágában

Íjászat: Rióért is lő Banda Árpád Koppenhágában

2015. július 13., hétfő
Íjászat: Rióért is lő Banda Árpád Koppenhágában
utc_ijasz_bandaarpad (02)

Új országos csúccsal hangolt az Ifjúsági Európa Kupa második fordulójára az UTC íjásza, Banda Árpád. A szegedi sportoló jó formában várhatja az év legfontosabb versenyének titulálható koppenhágai, olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.

Megdöntötte saját korábbi csúcsát

Banda Árpád

a Magyar Pályaíjász bajnokságon: az UTC íjásza 669 körrel kezdett, és 55 ponttal előzte meg ezzel a második helyezett versenyzőt. Végül a kiesős küzdelmekben alulmaradt, és második helyen zárt a 20 éves íjász, így véget ért hazai veretlenségi szériája, de még sem volt szomorú a verseny után.„Nagyon örültem ennek, hogy új rekordot sikerült felállítanom, mert az idei évben még nem igazán sikerült hasonlóakat lőni, mint amilyeneket már edzéseken meg tudtam lőni. Igaz, volt benne egy elrontott lövés, ami nagyon kicsúszott, hármasba lőttem, de ezt sikerült kijavítani, összességében végül elég szép lett az eredmény” – mondta el portálunknak az új országos rekorddal és a versennyel kapcsolatban Banda Árpád. A szegedi íjász július 13-én utazik Rómába, az Ifjúsági Európa Kupa második fordulójára, amit nem csak jó formája miatt vár pozitív előjelekkel, hanem azért is, mert az első, klagenfurti fordulót megnyerte. Ezt követően két hét múlva Koppenhágában vesz részt Banda Árpád a felnőtt világbajnokságon, ami egyben kvalifikációs verseny is az olimpiára.„Nem feltétlen a dobogós helyezésen lesz a hangsúly Rómában, majd meglátjuk, hogy sikerül, de természetesen mindent beleteszek. Szerintem a kategóriám első negyedében sikerül majd végeznem” – tekintett a római versenyen való esélyeire a szegedi íjász. Az íjászok olimpiai kvalifikációja nem a legegyszerűbb módon zajlik, a világbajnokságon kiemelnek 24 embert, akik nyolc, háromfős csapatban indulnak. „Mivel magyar csapat nem indul, így ebben már nincs is esélyünk. Nyolc egyéni versenyző kvalifikálhatja magát ezen felül az olimpiára, utána pedig az Európa-bajnokságon, illetve kontinentális bajnokságokon választják be a többi embert, minden bizonnyal a kiesős küzdelmekben kell majd jól szerepelnem” – fogalmazott az olimpiai kvalifikációról Banda Árpád.

Sűrű hetek előtt áll az UTC fiatal íjásza.http://szegedma.hu/?p=552883

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.