Sport

Vízilabda: több koncentrációra van szükségük

Vízilabda: több koncentrációra van szükségük

2015. január 3., szombat
Vízilabda: több koncentrációra van szükségük
tiszavirag_szeged_szolnok_mj-_DSC0429

Új névadó szponzorral kezdte meg a szereplését az OB I-ben a Tiszavirág Szeged Diapolo férfi vízilabda csapata. Varga Péter együttese a nyolcadik helyről várhatja a 2015-ös folytatást az alapszakaszban, a vezetőedzővel az alapszakasz eddig eltelt időszakáról beszélgettünk.

Tizenegy forduló alatt négy győzelme mellett hét alkalommal szenvedett vereséget a Tiszavirág Szeged Diapolo, az így szerzett 12 pont pedig akár a célként kitűzött, rájátszást érő helyet is jelenthetné, de gólkülönbsége miatt a csapat a nyolcadik helyről folytatja majd az újévben a bajnokságot. Kiss Csabáék a „kötelezőket” hozták, hiszen a mögöttük álló csapatokat legyőzték, azonban a közvetlen riválisokkal szemben

(BVSC

,

Honvéd

,

Ferencváros,Kaposvár

) egyaránt egygólos vereséget szenvedett a csapat, így az említett négy gárda éppen a szegediek előtt áll a táblázaton. „Nagyon bosszantó vereségek ezek, amelyek egy-egy apró figyelmetlenségen, vagy védekezésbeli hibán mentek el. Azt gondolom, hogy jó úton vagyunk, dolgozunk tovább, mert csak a munkában hiszünk, hiszek. A munkának pedig előbb-utóbb meg kell lennie az eredményének, hiszen nem arról van szó, hogy simán kapunk ki ezeken a meccseken, vagy hogy esélyünk sem lett volna, hanem általában vezettünk is ezeken a találkozókon, akár 3-4 góllal is. Azt kell megnéznünk, hogy mi ennek az oka, hogy ezt követően felengedjük az ellenfelet, bár általában volt esélyünk a végén az egyenlítésre, vagy a győzelem megszerzésére, sajnos ott jöttek elő rutintalanságokból, figyelmetlenségből, fegyelmezetlenségből adódó hibák, ezeket pedig csak munkával lehet kijavítani” – vélekedik

Varga Péter

vezetőedző a négy szoros vereségről. A csapat edzője úgy gondolja, a jövőben erre a területre kell a legjobban figyelniük, ahogyan fogalmazott, azt szokták mondani, hogy egy meccs négy negyedik tart, így a csapatának végig, vagy talán még egy képzeletbeli ötödik negyed erejéig is koncentrálnia kell annak érdekében, hogy elkerülje a hasonló vereségeket, illetve hogy ezeket az elhullajtott pontokat visszahozzák a későbbiekben. „A pozitívum az az, hogy partiban vagyunk az élmezőnnyel is, nyilván nem a három extra erős csapatra gondolok. De a célkitűzésünk elérése, a rájátszásba kerülés az továbbra is reális, de ezek az egygólos vereségek az újévben már nem férnek bele” – válaszolta portálunk pozitívumokra irányuló kérdésére Varga Péter. A Tiszavirág Szeged Diapolo legközelebb január 10-én, 18 órától a szintén 12 pontos Debrecent fogadja majd hazai medencében, így egy újabb fontos találkozót játszik Varga Péter csapata, hiszen értékes három pontot szerezhetnek az első újévi meccsükön Kunacék. „Azt várom, hogy játékban hozzuk azt, amit a meccsek elején szoktunk, viszont azzal a különbséggel, hogy toljuk ki ezt a koncentrációt a negyedik negyed végéig” – osztotta meg várakozásait a hajdúságiak elleni bajnokival kapcsolatban Varga Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.