Sport

Kézilabda: Döntetlen az MTK ellen + FOTÓK

Kézilabda: Döntetlen az MTK ellen + FOTÓK

2014. szeptember 23., kedd
Kézilabda: Döntetlen az MTK ellen + FOTÓK
szeged_kkse_mtk_09_23_mj_

Bár hét góllal is vezetett az SZKKSE, végül döntetlent játszott fővárosi ellenfele ellen Marosán György együttese, így megszerezte első pontját az NB I-ben.

A három erős ellenfél elleni meccset követően az MTK ellen pontszerzési reményekkel lépett pályára a negyedik fordulóban a Szeged KKSE,

Marosán Györg

y tanítványai a fővárosiak ellen mindenképpen pontszerzési reményekkel léptek pályára. Jól kezdte a meccset az SZKKSE, védekezése összeszedett volt, és elöl is sikerült befejezni az akciókat, a hatodik percig azonban egyik csapat sem tudott ellépni. (3-3)

Zsilák

nyolcadik percben szerzett gólja után először volt két gól a felek között, majd egyre növelte a különbséget a szegedi csapat, a 16. percre öttel mentek a hazaiak. (11-6) A kezdőtempót végig tudta tartani a félidőben az SZKKSE,

Misztrics

kiváló átlövései és passzai mellett

Futaki

kapus adott plusz erőt több bravúrjával a csapatnak, remekül védett a hálóőr a félidő során. Az utolsó pillanatban még dobott egy gólt az MTK, így néggyel, 17-13-ra vezetett az SZKKSE 30 percet követően, remek játékot produkáltak a lányok az első felvonásban. A második félidő is jól kezdődött az SZKKSE szempontjából, Misztrics átlövései továbbra is rendre góllal végződtek, Futaki pedig a második emelést is bravúrral hárította. A 40. percben jött a hullámvölgy a szegedieknél:

Dajka

találatával már hétgólos volt az előny, ezt követően azonban mintegy 9 percig nem született újabb szegedi gól, ezt pedig jól használta ki az MTK, szerencséje sem volt a Marosán-csapatnak, többször is a kapufáról jött le a labda a támadásaik végén, ellenben a fővárosi csapat folyamatosan kapaszkodott vissza.

Szabó Edina

törte meg a szünetet a 49. percben, ez azonban még háromgólos előnyt jelentett, ellenben az 57. percben már döntetlen állt az eredményjelzőn... Valamit visszaadott a sors azzal, hogy nem tudta megszerezni a vezetést a vendég csapat,

Balogh

lövése is a kapufáról jött le, és bár a Szegednek több nagyobb esélye is volt a gólszerzésre, de az MTK védekezése a végére működött a legjobban, Misztrics és Dajka lövéseit is blokkolni tudták a vendégek, és az utolsó támadást az MTK irányíthatta, 30 másodperccel a vége előtt. A meccs első két perces kiállítására az utolsó 5 másodpercben került sor,

Gulyást

küldték le, így emberhátrányban volt kénytelen lejátszani az utolsó momentumokat az SZKKSE, az MTK viszont nem tudott ezzel élni, így 27-27-s döntetlenre végzett az SZKKSE az MTK-val. Ezzel mindkét csapat az első pontját szerezte meg a bajnokságban, a szegediek talán közelebb álltak a győzelemhez, azonban a 40. perctől tartó "gólszünet" alatt vissza tudott kapaszkodni az MTK, és így kihozta döntetlenre a találkozót. Lehetett volna szebb eredmény is a mai, de összességében dicséretet érdemelnek a lányok, akik legközelebb majd vasárnap 18 órától, Békéscsabán lépnek pályára az NB I-ben.

Női kézilabda NB I., 4. forduló

Szeged KKSE - MTK: 27 - 27 (17-13)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezeti: Bán Tamás, Szloska Ernő Krisztián.

Szeged:

FUTAKI - Tóth O., Cubela 1, Dajka 3, Lojpur 4, Karsai, MISZTRICS 8. Csere: Dobó (kapus), Hárs, Aron, Barján 4, Albert, Zsilák 1, Gulyás, Selmeci, Lehmann-Dobó, SZABÓ 6.

Vezetőedző:

Marosán György.

MTK:

Blazek - Barna 3, TÖRÖK 4, INEZ 6, Csuka, Balogh 2, Varga. Csere: Kókai, Kurucz (kapusok), Horváth D. 2, Schmidt 1, Ábrahám 1, Valovics, Kovács, Szádvári 4, Wolf 4.

Vezetőedző:

Horváth Attila.

Hétméteresek:

1/1 ill. 4/4.

Kiállítás:

2 perc ill. 0 perc. Marosán György:

"Most azt érzem, hogy elbuktunk egy pontot a mai meccsen, ezt lehet, hogy később másképp gondolom majd. Negyvenöt percig uraltuk a mérkőzést, majd érkezett egy rövidzárlat. Szellemileg fáradtunk el, nem fizikálisan, nem tudtuk lereagálni az új szituációt. Úgy gondolom, hogy én is felelős vagyok ebben, ha másképp frissítem a csapatot, akkor lehet, másképp alakul. Az első 45 percből lehet építeni, akkor nagyon szépen játszottunk."

Barján Bianka:

" A második félidő elejéig nagyon jól játszottunk, utána viszont azt láttam, hogy elfáradtunk, nem volt ötletünk a támadójátékban, az ellenfelünk viszont jól játszotta meg a beállót, így sok hetest is kapott. Úgy gondolom, hogy örülni kell az egy pontnak, ebből építkezni kell, eddig 20 percig voltunk jók, most majdnem 50, ebből kell tovább építkeznünk. Örülünk az egy pontnak, igaz, kissé csalódottak is vagyunk, hiszen hétről jött fel ellenfelünk. Kielemezzük a mai mérkőzést, és Békéscsabára önbizalommal telve kell utaznunk."

Online közvetítésünk

VÉGE60' 28 másodperc van vissza a meccsből, az MTK fog támadni, továbbra is 27-27 az állás. A végletekig húzzák, és az első kiállítás! Hihetetlen, az első két percet az utolsó percben ítélik a bírók, Gulyást küldik le a szegediektől a játékvezetők. VÉGE, 27-27. Kár ezért a meccsért, mert héttel is vezetett az SZKKSE, a végén azonban még izgulni is kellett a döntetlenért, a kilenc perces gól nélküli periódus az SZKKSE részéről meghatározta ezt a mérkőzést. Megvan az első pont, szép volt lányok! 59' Gyerünk lányok, kell a gól! Dajka átlövését blokkolják, már egy perc sincs vissza. Dajkát lerántják, nincs két perc, ez azért érdekes... Misztrics lövése is lejön a blokkról, fél perccel a vége előtt támadhat az MTK, időt kér a vendégek mestere. 59' Dajka bejátszása nem jó, de marad a labda a Szegednél. Marosán György időt kér, kulcsfontosságú támadás következhet. 58' Zsilák szélről lő, de Blazek véd, átveheti a vezetést az MTK. Bő két perc van, hétgólos hátrányból tudott visszajönni az MTK, de még nyerhető ez a meccs. Elég sokáig hagyják támadni az MTK-t, végül szerencsénk van, a kapufáról lejön a labda, az SZKKSE újra vezethet, ha most gólt lő.
szkkse_mtk_09_23_mj_3
57' Megint visszajön egyre az MTK, Misztrics lövése pedig lenn a blokkról, sőt, az indítás végén Szádvári kiegyenlít, 27-27... 56' Nagyon kell a gól a Szegedtől, újabb kapufa, hihetetlen. Az indítást Barján szedi le, majd ő maga varrja be az alsóba, ez az! 27-25! 55' Barjánt rántják le, de nincs két perc, úgy látszik, a játékvezetők ma kiállítás nélkül akarják lehozni a meccset. A megítélt hetest Misztrics mellélövi. 52' Misztrics! A nyolcadik gólját szerzi, remekül játszik, 26-24. Szabó Edina nem tudja eltenni Blazek mellett, megint az egygólos különbségért támad az MTK. Elvesztik a labdát, csak nyugodtan, ahogy Marosán György is mutatja. Misztrics löketét ezúttal védi Blazek, de a kipattanó megvan, azonban az MTK indíthat, és Szádvári indításból lőtt gólja után csak egy gól van a csapatok között, 26-25. 52' Ábrahám esik el, újabb hetes a fővárosiaknak. Wolf áll oda, nem hagyja ki, 25-23. 50' Zsilák hiába megy fel, vonalra lépett, egyre jöhet vissza az MTK. Barján bevágja a lerohanást, nagyon fontos gól, 25-22! 49' Szabó Edina töri meg a majd hét perces gólcsendet, 24-21, nagyon kellett. Hetest kap az MTK, Dobó jön a kapuba, de sajnos nem tud védeni, 24-22. 48' Török robog el a szélen, a lerohanás végén újabb gólt lő, visszajön háromra az MTK, 23-20. Misztrics ezúttal csak kapufát lő. Török újra elviharzik, már csak kettő az SZKKSE előnye, 23-21. 45' Dajka lő talpról, de Blazek fogja a középre tartó lövést. Horváth meg tudja szelídíteni a labdát, majd hatról elteszi Futaki mellett, 23-19.
szkkse_mtk_09_23_mj_1
43' Barján tör be agresszívan, azonban fölé lő. A megszerzett labdát okosan megtartotta a Szeged, nem indított minden áron Albert. Dajka szélre tett átadása ismét pontatlan, majd a kissé passzív játék végén Ábrahám beállóból eredményes, 23-18. Időt kér Marosán György. 42' Futaki jelentkezik egy újabb védéssel, majd az eladott labdát Szádvári vágja be az alsóba, 23-17. Zsilák próbálkozását a kapuba visszatérő Blazek védi, de Futaki tartja magas védési százalékát! 41' Időt kér az MTK. A második félidő eddigi részében is tudta folytatni azt a játékot a szegedi csapat, amit az első 30 perc alatt mutatott, a hétgólos előny biztató a hátralévő kevesebb, mint húsz percre. 40' Dajka keze is sül, szép mozdulattal lövi be a kapuba, már héttel megy az SZKKSE, 23-16! 39' Wolf hiába lövi be, vonalról tette mindezt. Misztrics zseniálisan játszik, átlövései ellen nincs ellenszere az MTK-nak, mint ahogy Futaki ellen sem tudnak mit tenni, kiválóan véd a szegedi kapus, 22-16.
szkkse_mtk_09_23_mj_2
37' "Mindenki alszik, ébredjünk föl!" - szól a fővárosiak trénere, Szádvári be is fejezi a támadást, 20-16. Misztrics újabb gólpassza, ezúttal Szabó Edina a szélről eredményes, 21-16. 36' Futaki! Parádé a kapuban, egy újabb emelést szed le! Lojpur ápolása után folytatódik a játék, Misztrics játssza meg a beállóst, akit képtelen megfogni Valovics, gyönyörűen fordul le róla Lojpur, és megszerzi a huszadik szegedi gólt. 34' Dajka pattintott passza Zsiláknak hosszú, de az MTK elkapkodja. Marosán György nyugalomra inti a lányokat, nem is kell kapkodni. Dajka átlövését lábbal hárítja Kókai, majd visszarántják, továbbra is várni kell az első két percre. Barján talpról bombáz a hosszú alsóba, 19-14! 32' Kiváló blokk után indulhat a Szeged,de Zsiláknak nem jó a passz szélre. Barna tör be, ő szerzi a második félidő első gólját, 17-14. Misztrics ihletett formában, már hatnál jár, 18-14! 31' Folytatódik a meccs, a Szeged támad először. Barján lövése pattan meg, sarokdobással folytatódik a játék, majd Kókai is bemutat egy bravúrt. SZÜNET30' Törököt indítják, ezúttal Futaki sem tud védeni, így a dudaszó pillanatában esett tizenharmadik MTK-gól a félidő záró momentuma. Kiválóan játszik eddig az SZKKSE, Futaki bravúrok sorozatát mutatta be, míg elöl Misztrics átlövései rendre a kapuban kötnek ki, négygólos előnyben fújhat egyet Marosán György csapata. 29' Ott az öt gólos különbség, Misztrics ellenállhatatlan eddig, 17-12! Akárcsak Futaki, ez igen! Újabb bravúr a szegedi kapustól, Szádvári ziccerét fogja! 28' Dajka játszotta meg szépen Lojpurt, aki ziccerben lőhetett, Kókai lábbal véd, kár ezért a helyzetért, újra öttel léphetett volna meg az SZKKSE. Sárga Töröknek. 27' Lojpurt rántják le bent, talán szigorúbb ítélet is jöhetett volna,mint egy szabaddobás. Mistrics lövi át a falat ismét sikeresen, 16-12! 26' Barján lövését fogja Blazek, majd Kovács a kapufát találja telibe, így újra az SZKKSE támadhat. Barján bejátszását lefülelik, Törököt indíthatják, Futaki azonban zseniális mozdulattal lehúzza Török ejtését, időt kér Marosán György. 25' Ez bizony falt volt Tóth Orsolyától, újabb hetes az MTK-nak, ismét Balogh, ezt is belövi, 15-12. 24' Schmidttel szemben szabálytalankodik Szabó, hetest lőhet az MTK, amit Balogh értékesít is, 14-11. Dajka lő hat méterről, szépen az alsóba küldi a labdát, 15-11! 23' Barna bejátszása nem jó, Szabó Edina kapja a labdát szélről, és ismét nem hibázik, négy gólos ezzel, 14-10!
futaki_hajnalka_szkkse_mtk_09_23_mj
22' Török kerül ziccerbe, pattintása azonban a felső kapufáról lejön. Baloghot indítják, de Futaki újabb zseniális védést mutat be! 20' Lojpur szemébe kapnak bele, a beállós folytatja a játékot. Hárs felmegy szélről, és be is lövi, de vonalra lépett, érvénytelen a gól. Futaki elsőre véd, majd Schmidt lövi a vendégek tizedik gólját, 13-10. 19' Misztrics elkapta a fonalat, rövid idő alatt hármat is szór az MTK-nak, ez egy szép bomba volt a szaggatottról, 13-8. 18' Hétmétereshez jut az SZKKSE, Misztrics áll oda: pattintva belövi, 12-8! Futaki újabb védése, bravó! 17' Mintha sokat lépett volna Balogh, azonban folytathatja a támadását az MTK. Ki más, mint ismét Inez tíz méterről, 11-8. 16' Már öt az előny, Misztrics is feliratkozik a gólszerzők közé, 11-6. Inez gyorsan szépít, a vendégek tunéziai játékosára figyelni kell. 15' Lojpur látja meg kiválóan az induló Szabó Edinát, aki magabiztosan lő a kapuba a hatosról, 10-6! Futaki is bemutat egy bravúrt a kapuban, Dajka pedig közben sárgát kap. 15' Időt kér az MTK. Az SZKKSE védekezése összeszedettebbnek tűnik, persze nem is a Győr az ellenfél, de mindenképpen jobban mennek a dolgok hátul eddig. 14' Inez ezúttal mellélő, először vezethetne hárommal a Szeged, de elsőre nem jön össze, majd támadószabálytalanságot követően újra támadhat, és Lojpur harmadik gólja háromgólos előnyt jelent a Szegednek, 9-6! 13' Lojpur kap sárgát, kissé talán könnyelműen. Inez átlövése a kapufáról jön vissza, majd Dajka parádés gólt szerez átlövésből, 8-6! 11' Zsilák is jól védekezett Balogh-al szemben. Wolf viszont kiegyenlít, 6-6. Barján lövése megpattan, és a kapufáról vágódik le, marad támadásban az SZKKSE, Szabó Edina szélről ismét betalál, 7-6.
cubela_szkkse_mtk_14_09_23_mj
9' Barján lövi ki nagy erővel a hosszút, 6-4. Futaki védi Ábrahám szélről leadott lövését. 8' Futaki védését követően indítja Zsilákot, aki nem hibázza el a ziccert, először van két gól a csapatok között, 5-3. Nem sokáig, Barna is két gólos, 5-4. 6' Cubela góljára Inez ismét reagál, egyelőre fej-fej mellett a csapatok. Egy bejátszást Cubela fülel le, majd az indításból Szabó Edina újra vezetéshez juttatja az SZKKSE-t, 4-3. 4' Lojpur lövi ki a hosszút, 2-1! Inez ismét egalizál betörése után, 2-2. Egyelőre a Marosán György által kért keményebb védekezés megvalósulni látszik. 3' Barna egyenlít átlövésből, 1-1. lő talpról, de Blazek kitolja a sarokból, majd Dajkával szemben szabálytalankodik Barna sárga lapot érően. 1' Albert védekezik kiválóan, majd Cubela is megszerzi a labdát, az elsőt kivédekezte az SZKKSE. Cubela átlövése vágódik sarokdobásra a blokkról, majd Lojpur szerzi beállóból az első gólt, 1-0! 18:59 - Az MTK-sok sprintelnek még egyet keresztbe a pályán, ők is kezdik majd a játékot. Reméljük, a Szeged KKSE megszerzi első pontjait és győzelmét, hajrá, SZKKSE! 18:49 - Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, hamarosan kezdődik az SZKKSE-MTK női NB I-es bajnoki mérkőzés. Eddig egyik gárda sem tudott pontot szerezni a bajnokságban, igaz, mindkét együttes megmérkőzött a Fradival és a Győrrel is, a Marosán György által edzett szegediek viszont ma a győzelmet tűzték ki célul, szurkoljanak velünk! A mérkőzés 19 órától kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.