Sport

Labdarúgás: a SZVSE ellen lett bronzérmes a Mórahalom

Labdarúgás: a SZVSE ellen lett bronzérmes a Mórahalom

2014. május 31., szombat
Labdarúgás: a SZVSE ellen lett bronzérmes a Mórahalom
morahalom_algyo02

Magabiztos, négygólos győzelmet aratott a Mórahalom a SZVSE otthonában. Magyar Györgyék ezzel matematikailag is biztosították harmadik helyüket a tabellán.

Nagyobb iramban kezdték a találkozót a vendégek, a vasutasok beszorultak saját térfelükre. A presszingnek hamar meg is lett az eredménye, alig 20 perc után már kettővel vezetett a Mórahalom. Előbb

Vojnic-Zelic

löbbölt kiválóan a büntetőterületre bemozgó

Magyarhoz

, aki szépen beállva védője elé, kilőtte a jobb alsót. (1-0) Kicsivel később

Pluhár

egy szögletből érkező beívelést próbált meg leszedni a levegőből, de kiejtette a labdát, amelyet Vojnic-Zelic visszagurított a tizenhatosnál álló

Zámbori

elé, a középpályásnak pedig már csak a kapuba kellett gurítania azt. (2-0) Előnyük birtokában visszaálltak a homokhátiak, és a szünetig már nem változott az eredmény. Fordulás után ismét nagyobb fokozatba kapcsoltak a vendégek és rövid idő alatt el is dőlt a találkozó sorsa. A sérülés miatt csereként beállt

Földesi

rossz helyre ütött ki egy szögletet, az érkező

Tóth

pedig köszönte szépen, és a hálóba lőtt. (3-0) Az i-re a pontot

Szőke

tette fel, aki a harmadik asszisztját kiosztó Vojnic-Zelic védők felett átfejelt labdáját stukkolta a rövidbe. (4-0) A három pont révén a Mórahalom megszerezte a bronzérmet, bár ebben az is közrejátszik, hogy az UTC, megnyerve a forduló rangadóját, legyűrte a HFC-t, és ezzel Brinszky Adrián tanítványai futottak be másodikként. A vasutasok – egyelőre – maradtak a tizenkettedik pozícióban.

Labdarúgó megyei I. osztály 29. forduló:

Szegedi VSE – Mórahalom VSE 0-4 (0-2)

Szeged, SZVSE-stadion. Vezette: Orosz Kornél (Vereska Mátyás, Kószó Csaba).

SZVSE:

Pluhár (Földesi) – Mácsai, Báló M., Nagypál, Törköly, Lévai (Nagy), Simon, Szántó, Bagi (Köles), Busa, Kiss (Huszár).

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Mórahalom:

Czirják – Takács (Bokányi B.), Szücs, Udvari (Bokányi R.), Barna (K.Tóth), Vojnic-Zelic, Tóth (Babarczi), Zámbori, Magyar (Kothencz), Lázár, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Magyar, Zámbori, Tóth, Szőke. Pécsek Tibor:

"Enerváltan, gyengén játszottunk, érződött rajtunk a szerdai mérkőzés fáradtsága."

Magyar György:

"Érződött a SZVSE csapatán, hogy pár nap alatt már a második mérkőzésüket teljesítik, míg mi a rutinunkra hagyatkozva, illetve tanulva a sándorfalvi hibákból, magabiztos sikert arattunk. Bár lelkes ellenféllel találtuk szembe magunkat, úgy gondolom, ez a siker ilyen arányban is megérdemelt. Mostantól gőzerővel készülünk az utolsó hétre, amely alatt mind a Tisza Volán elleni kupadöntőt, mind az UTC elleni bajnokit győzelemmel szeretnénk zárni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.