Sport

Labdarúgás: a HFC legyőzésével az UTC az ezüstérmes + FOTÓK

Labdarúgás: a HFC legyőzésével az UTC az ezüstérmes + FOTÓK

2014. május 31., szombat
Labdarúgás: a HFC legyőzésével az UTC az ezüstérmes + FOTÓK
utc_hfc15_gs

Változatos mérkőzésen az újszegediek nyerni tudtak a vásárhelyiek ellen és ezzel megszerezték a megyei I. osztály ezüstérmét.

Családias hangulatban került sor a Kertész utcai összecsapásra, amelyen az első negyedórában csak kóstolgatták egymást a csapatok. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de

Varga Róbert

lövése egy védőn megpattanva, a felső lécet érintve szögletre pattant, majd a sarokrúgást követően

Bernát

ugyan betalált a hazai kapuba, de a játékvezető már lesállást jelzett. A félidő közepén

Brinszky

került lövőhelyzetbe, de ígéretes pozícióból fölé lőtt, majd az ellentámadásból

Huszka

veszélyeztetett, de

Tombácz

védett. 39 percig kellett várni az első gólra, ekkor

Hegyesi Zsolt

egy előreívelt labdát lesgyanús helyzetből, estében emelt a feleslegesen kimozduló Vasas kapus fölött a kapuba, 1-0. Erősített a Vásárhely, amit jól jelzett, hogy előbb Varga Máté szögletét Antal lőtte fölé, majd a félidő utolsó percében egyenlítettek is a vendégek, amikor egy kezezés miatt megítélt büntetőt Bernát váltott gólra, 1-1. Szünet után még két perc sem telt el, amikor megszerezte a vezetést a HFC. Egy bedobást Varga Máté csúztatott tovább és a menteni igyekvő Bilics a saját kapujába fejelt, 1-2. A folytatásban is a vásárhelyiek léptek fel támadóbb szellemben, de a 65. percben egy védelmi hiba megtörte a vendégek lendületét. Egy kapu elé lőtt labdát Antal elvétett és ezt kihasználva Hegyesi, Vasas kapus fölött emelt a kapuba, 2-2. A vendégek zavarát kihasználva három perc múlva már a hazaiak vezettek, Dürgő vállalkozott lövésre és 17 méterről bevette a vendégek kapuját, 3-2. Az utolsó húsz percben a vásárhelyiek cserékkel és szerkezeti váltással mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de inkább a veszélyesen kontrázó hazaiaknak voltak gólszerzési lehetőségei. Az újszegediek ezzel a sikerrel bebiztosították bajnoki ezüstérmüket, míg az őszi bajnoki cím után csak az ötödik helyen végző vásárhelyiek ismét bizonyították, hogy a klubnál minden szinten megérett az idő a jelentős változásokra.

Labdarúgás: Megyei I. osztály, 29. forduló:

Újszegedi TC - Hódmezővásárhelyi FC 3-2 (1-1)

Újszeged, Kertész utca, 50 néző. Vezette: Mihálik P. (Kepka R., Szebegyinszki R.)

UTC:

Tombácz - Balogh Á., Bilics, Puhalák, Bálint D., Mészáros T. (Gajdacsi 60'), Brinszky, Dürgő, Mészáros Z., Kazi, Hegyesi Zs.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

HFC:

Vasas - Tóth J., Antal, Kökény, Marton, Szabó M. (Kerepeczki 77'), Grósz, Varga M., Varga R. (Keller Z. 80'), Huszka (Rácz D. 69'), Bernát.

Edző:

Lóczi István.

Gólszerzők:

Hegyesi (39', 65'), Dürgő (68'), ill. Bernát (45' 11-esből), Bilics (47' - öngól). Brinszky Adrián:

"Ez a mérkőzés is olyan volt, mint az egész szezonunk, hiszen minden gólért, minden pontért nagyon meg kellett küzdenünk. Játékosaink többsége már közel jár a hatvanadik mérkőzéséhez, így nem csoda, hogy fizikailag is elfáradtunk, de még egyszer sikerült összekapni magunkat és ezzel a győzelemmel bebiztosítani az ezüstérmünket, amelyet mindenkinek köszönök."

Lóczi István:

"Ezen a mérkőzésen is látszott, hogy egy egységes és egy szétesett csapat játszott egymással. Hiába vezettünk, olyan gólokat kaptunk, amelyeket még ezen a szinten sem szabadna megengedni. Nyilvánvaló, hogy a klubnál olyan döntéseket kell hozni, amelyek néhány embert fájdalmasan fognak érinteni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.