Sport

Tisza Volán - UTC: megyei szuperrangadó a javából!

Tisza Volán - UTC: megyei szuperrangadó a javából!

2013. szeptember 27., péntek
Tisza Volán - UTC: megyei szuperrangadó a javából!
szvse_tisza_volan15_gs

Szuperrangadó következik a megyeegyben! Az éllovas, veretlen Tisza Volán a 2. helyen nyomában iparkodó Ujszegedi TC-t fogadja szombat délután.

Kétségtelenül a megyeegyes bajnokság eddigi legnagyobb rangadójának ígérkező összecsapásnak ad otthont a Felső Tisza parti futballaréna szombat délután 16 órától. A házigazdák immár az egyetlen százszázalékos egység a bajnokságban, kiemelkedő teljesítményüket mutatja, hogy a kupával együtt nézve 8 mérkőzésükön mind ez idáig összesen egyetlen gólt kaptak, miközben 22-t lőttek (a kupában 3-at) - legutóbb a SZVSE kapott tőlük egy ötöst - csakúgy mint korábban, ezúttal is a második félidőben darálták le ellenfelüket. Az UTC öt fordulón keresztül tartotta a lépést

Tóth Ákos

legényeivel a veretlenségi versenyfutásban, majd az Algyő parancsolt megálljt nekik egy küzdelmes mérkőzésen, legutóbb az FK 1899 Szeged ellen köszörülte ki a csorbát

Major László

egysége (3-1), mely szintén kiváló erőkből áll.

A munka, az összeszokottság és a kevés kapott gól a Volán mellett szól

ONLINE

A Tisza Volán SC Szeged - Ujszegedi TC megyei I. osztályú városi szuperrangadót a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 16 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

"Igyekeztünk a héten a lehető legjobban felkészülni a rangadóra, ahogyan eddig, napi egy edzéssel. Ami nehézséget okoz, hogy

Dongó Dénes

bokája kifordult,

Tóth Attila

pedig meghúzódott, nem lehet tudni, rendbe jönnek-e hétvégére.

Kazi László

egyelőre még nem kapta meg a sportorvosi engedélyt, de a terheléses vizsgálaton sikeresen túl van, ha papírügyei rendeződnek, hadra fogható lesz" - számolt be csapata jelen állapotáról Tóth Ákos a SZEGEDma.hu-nak. A Volán vezetőedzője úgy véli, aligha vitatható, hogy jelenleg Szegeden a Tisza Volán és az UTC a két legjobb csapat, s a megyében a Hódmezővásárhely és a Makó szólhat még bele a nagy versenyfutásba a tréner szerint. "Nyíltan a bajnoki címre törünk - s ez az UTC-re is igaz, nem véletlenül erősítettek nyáron volt NB II-es játékosokkal Orosházáról. Mellettünk szól a munka és az összeszokottság, de szombaton dől el minden egy abszolút háromesélyes meccsen. Az is fontos dolog, hogy nem nagyon kapunk gólt, jóllehet, igazából eddig az ellenfeleknek sem adódott túl sok lehetősége, s ez nagyon örömteli, de az UTC ellen más meccs lesz. Bízom benne, jó idő lesz és sok néző kilátogat a rangadóra" - tette hozzá Tóth Ákos.

A sérültek, és szűkös keret ellenére is cél a három pont az UTC-nek

utc_fk34_gs

"Meggyőződésem szerint a legerősebb kerettel bíró csapat ellen fogunk játszani - eddigi eredményeik alapján legalábbis ezt bizonyította számomra a Tisza Volán. Természetesen szeretnénk eredményesen szerepelni, ám ez nem lesz könnyű: az Algyő ellen

Mészáros Tibor

és

Bernát Péter

, az FK-val szemben

Balogh Ádám

és

Szentes-Bíró Tamás

személyében sérült meg két-két meghatározó játékosom. Ha hozzátesszük, hogy

Bilics Igornak

még van egy meccs eltiltása, összesen öt kezdő játékosom hiányzása valószínűsíthető, amit megérzünk az edzésmunkában is - a szerdai tréningen például csak 12-en voltunk" - sorolta a hiányzókat

Major László

. Ennek ellenére úgy gondolom, 35-40 százalék esélyünk van az eredményes szereplésre a rangadón, győzelemre törekszünk körülményeink ellenére is. Bízom benne, hogy esetleg, kisebb csodával felérő módon talán valamelyik sérült játékosom bevethető lesz, s akkor a nevezhető keret teljes létszáma is meglenne" - jegyezte meg az UTC vezetőedzője. A szakember elmondta csütörtökön járt Felső Tisza-parti stadionban, s úgy találta, a centerpálya nagyszerűen elő van készítve, s bízik benne, hogy a két csapat színvonalas mérkőzést tud játszani számos olyan futballista részvételével, akik magasabb szintet képviselnek megyei I. osztálynál.

A Tisza Volán várható kerete:

Szabó M., Garamvölgyi (kapusok), Kormányos, Hacker, Vida, Grünvald, Dargó, Puskás, Szilágyi, Beretka, Faragó, Kulacsik, Puhalák, Mucsi, Szalma G., Buzási, Szabó A.

Az UTC kerete:

Tombácz, Béry (kapusok), Szűcs D., Kerepeczki, Tumbas, Mészáros Z., Brinszky, Ondrejó, Gajdacsi, Végh, Dürgő, Bitó R., Dobi, Péczely.

A két csapat legutóbbi mérkőzése az előző, 6. fordulóban:

Szegedi VSE - Tisza Volán SC Szeged 0-5 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Kovács Attila (Takács János, Nagy Gábor).

SZVSE:

Szabó G. - Ágoston P., Fülöp Cs., Báló R., Nagypál P., Báló M., Lévai K. (Papp Á. 58'), Bálint D., Szántó D., Simon I., Busa B.

Vezetőedző:

Berki István.

Volán:

Dongó D. - Kormányos K. (Buzási P. 59'), Vida G., Hacker B., Grünvald A., Dargó B., Puskás Cs. (Mucsi M. 78'), Szilágyi N.(Puhalák N. 78'), Beretka P. (Szalma G. 65'), Faragó B., Kulacsik T. (Tóth A. a szünetben).

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerző:

Faragó (53'), Beretka (64'), Vida (74'), Grünvald (77'), Mucsi (88').

Ujszegedi TC - FK 1899 Szeged 3-1 (3-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző. Vezette: Csamangó Tamás (Cseh Géza, Szeri Tamás).

UTC:

Tombácz R. - Brinszky A., Ondrejó T., Mészáros Z., Szűcs D., Kerepeczki Cs., Dürgő P., I. Tumbas, Végh A. (Erhardt Sz. 83'), Balogh Á. (Bitó R. 53'), Szentes Bíró T. (Gajdacsi M. 77').

Vezetőedző:

Major László.

FK:

Brunczvik D. - Heredea M., Turján Gy., Szecska M., Németh A. (Barta K. 38'), Szalai N. (Makai Á. 42'), Forró A., Fejes A. (Csuka T. a szünetben), Imre Z., Péter-Szabó T., Gyurkovics T. (Dóra J. 62').

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerző:

Dürgő (14'), Szűcs (24'), Mészáros (28'), illetve Heredea (48').

Sárga lap:

Ondrejó (74'), Végh (81'), Mészáros (90'), illetve Gyurkovics (49'), Forró (56'), Dóra (90+4').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.