Sport

Kézilabda: dobogós célok, öt új érkező az SZKKSE-nél

Kézilabda: dobogós célok, öt új érkező az SZKKSE-nél

2013. június 28., péntek
Kézilabda: dobogós célok, öt új érkező az SZKKSE-nél
szkkse_sajtaj_ia

Öt új játékos, köztük NB I-es kézilabdás és algériai irányító érkezését jelentette be az SZKKSE női kézilabdacsapata.

A péntek délelőtt a Gőry Étteremben tartott sajtótájékoztatón öt új igazolását a Szeged-Kiskundorozsma KSE Chance Exicom NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Teimel Róbert

az egyesület újdonsült ügyvezető igazgatója elmondta,

Scholtz Andrea

az elmúlt években az NB I-ben védő kapus Kiskunhalasról érkezett, akárcsak

Selmeci Sarolta, Tóth Orsolya

a Vasas kisteleki születésű házi gólkirálya szintén Dorozsmán folytatja,

Hódi Szilvia

a KSZSE-től érkező védőjátékos,

Sarah Khouiled

pedig egy algériai irányító, akit korábban már a Veszprém és a Nyíradony színeiben is láthattak a szurkolók. Még egy hatodik érkezővel is tárgyalnak, ám az ő személyét egyelőre nem kívánta nyilvánosságra hozni az ügyvezető. Elhangzott, a csapattól már biztosan távozik

Szalma Dóra

kapus, aki Debrecenbe költözik. További két, még nem Szegeden tartózkodó játékossal,

Mocsári Melindával

és

Vadászy Anikóval

pedig ezután tárgyalnak a folytatásról.

Marosán György

vezetőedző közölte, a tavalyi évhez képest a hiányposztok és a szerkezeti hibák kijavítását tartotta szem előtt az erősítésekkor. "Mentálisan az elmúlt évhez hasonlóan erős csapatunk lesz, 18 kiváló játékosa alkotja keretünket. Mindenképp előrelépést várok, az 1-3., 1-4. hely megszerzése lehet célunk" - közölte az SZKKSE trénere, aki az algériai légiósról elmondta, játékosügynökön keresztül találtak rá, de a szezon közben már Nyíradonyban is megfigyelhették a sokoldalú, szélen is bevethető, és remekül védekező atletikus irányítót. A jelenlévő új játékosok közül Scholtz Andrea elmondta, úgy érzi a kitűzött cél a megerősödött kerettel tartható elvárás. Tóth Orsolya hozzátette, ismerte már korábban a dorozsmai alakulatot, tudja, erős csapat, míg a városi riválistól igazolt Hódi Szilvia kiemelte maga is úgy érzi, a kitűzött cél reális célkitűzés a megerősödött csapatnak. Mint megtudtuk, július 24-én kezdődik a csapat 6 és fél hetes felkészülése, amelynek során építik be a tervezett hat új játékost. A programban békéscsabai edzőtábor, illetve augusztus 25-26-án pedig egy hazai rendezésű torna is szerepel. "Mivel remek játékosaink vannak, nem lesz gond a játékrendszer összeállításával" - jelentette ki bizakodóan Marosán György, hozzátéve, a bajnokság sorsolása július 16-án lesz, az NB I/B küzdelmei szeptember 8-án kezdődnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.