Sport

A magyar halhatatlanok a birkózás mellett

A magyar halhatatlanok a birkózás mellett

2013. február 15., péntek
A magyar halhatatlanok a birkózás mellett

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete felháborodással értesült arról a keddi döntésről, miszerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága törölni javasolta a birkózást a 2020-as játékok műsorából.

Az egyesület pénteki közleményében jelzi: "azok, akik ezt a döntést hozták, elfelejtették, hogy a birkózást öt kontinens 180 országában űzik. Elfelejtették azt is, hogy a birkózás tradíciói az ókori olimpiák idejére nyúlnak vissza, ahol a műsoron az egyik legnépszerűbb sportág volt." Az egyesület valótlannak nevezi azt az állítást, hogy a birkózóversenyek a nézők számára érdektelenek, a szabályok értelmezhetetlenek. A szervezet szerint a londoni olimpia birkózóversenyei telt ház előtt zajlottak, a bevezetett új szabályok pedig közérthetőek, és a nézők számára élvezhetővé tették a küzdelmeket. "Azok, akik ezt a szégyenteljes döntést hozták, nem vették a fáradságot arra, hogy csak öt percig tanulmányozzák az új szabályokat" - írta a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete. "Úgy gondoljuk, nem szabad megengedni, hogy az olimpiai mozgalom eszmeiségét üzleti érdekek határozzák meg, ezért felhívjuk a többi olimpiai sportág bajnokait, csatlakozzanak tiltakozásunkhoz." A levélben hangsúlyozzák: az olimpiai játékok műsora birkózás nélkül elképzelhetetlen. A NOB végrehajtó bizottságának keddi határozata komoly nemzetközi felháborodást váltott ki,

Jacques Rogge

NOB-elnök azonban nem lepődött meg a heves reakciókon. Elmondta: a NOB számított a reakciókra, s tudták, hogy kritizálni fogják a határozatot, bármelyik sportágat is választják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.