Sport

Labdarúgás: Gálhidi, a jó pedagógus – új edző és új stadion Szegeden

Labdarúgás: Gálhidi, a jó pedagógus – új edző és új stadion Szegeden

2013. január 7., hétfő
Labdarúgás: Gálhidi, a jó pedagógus – új edző és új stadion Szegeden

A védelmet erősítené meg Gálhidi György, a Szeged 2011 új vezetőedzője, és az előrejátékon is csiszolna – tudtuk meg a trénert bemutató sajtótájékoztatón, ahol megnevezték a klub új technikai igazgatóját, Tanács Attilát, és beszámoltak a stadionépítési tervekről is.

Az 58 éves

Gálhidi György

fél plusz egy évre szóló szerződést írt alá

a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatával decemberben. A szakember január 7-én, hétfőn mutatkozott be a helyi sajtónak.

ONLINE INTERJÚ

Kedden 12.30-tól online interjú Gálhidi Györggyel a SZEGEDma.hu-n! Tegye fel Ön is kérdéseit az új edzőnek kommentben jelen vagy korábbi cikkünk alatt, illetve elküldheti a szegedma@gmail.com e-mail címre is!

„Elsődleges célom, hogy megerősítsem a csapatot, főként a védekezés területén és a felfelé játékban kell javulnia a gárdának. A felkészülési időszakban nagyrészt Algyőn edzünk majd, modern, műfüves pályán, a futómunkát pedig egyelőre a SZVSE-stadionban végezzük. Eddig 11 lekötött edzőmérkőzésünk van, hétvégén már játszunk a Bajával. A csapathoz 4-5 próbajátékos érkezhet, akik közül igyekszem a legjobbakat itt tartani. Edzői munkám egyik erőssége, hogy olyan pedagógiai érzékkel áldott meg a sors, hogy ki tudom hozni a lehető legtöbbet az egyes játékosokból” – nyilatkozta Gálhidi György hozzátéve, hogy az elsődleges cél most a biztos bennmaradás elérése lesz. A Csepel egykori kőkemény hátvédje 25 esztendeje edzősködik, idehaza dolgozott többek közt a Tiszakécske, a Honvéd, a KTE, a Diósgyőr, a Pápa, a Nyíregyháza együttesénél, de vállalt munkát Kuvaitban és Vietnamban, az Egyesült Arab Emírségekben is. A tréner közel száz élvonalbeli mérkőzésen ült a kispadon, a Honvédot és a Nyíregyházát pedig feljuttatta az NB I-be. Gálhidi hétfő délután 14.30-kor vezényli az első edzést a csapatnak, ezzel kezdetét veszi a felkészülési munka.

Idén épülni kezd már a stadion

Az alakulat mellett új pozícióban tevékenykedik tovább

Tanács Attila

, a megyei első osztályban Kiskundorozsma néven játszó fiókcsapat eddigi vezetője. A Szeged 2011 technikai igazgatója lett, ő felel majd a csapatok közötti „játékosvándorlásért”, a Grosics-akadémia és a Szeged 2011 utánpótlása közötti kapcsolatokért. A Szeged 2011 csapatát működtető kft. ügyvezető igazgatója,

Emődi Sándor

a stadionépítés jelenlegi állásáról beszélt.

Ahogy arról már decemberben írtunk

, célegyenesbe ért a szegedi stadion építése.

A december 21-i közgyűlés elfogadta

azt a településfejlesztési döntést, amellyel a testület lényegében jóváhagyta a tervet. Az engedélyes építési tervet pedig december 27-én benyújtották a helyi építési hatósághoz. „Amint pecsét kerül a tervekre, a pályázati elbírálás folytatódni fog, így lényegében minden akadály elhárul, hogy ne csak szóban, hanem végelegesen, papíron is támogassa az állam a stadionépítésünket” – hangsúlyozta Emődi Sándor. Az ügyvezető igazgató korábban arról tájékoztatta portálunkat, hogy szerinte 2013. március, április környékére kaphatják meg az érvényes építési engedélyt, ekkor írhatják ki a közbeszerzést a kivitelezésre, s az első kapavágást ez év második felében, ősz környékén ejthetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.