Sport

Olimpia: Sidi hatodik, Kásásék az olaszok ellen készülhetnek + FOTÓK

Olimpia: Sidi hatodik, Kásásék az olaszok ellen készülhetnek + FOTÓK

2012. augusztus 6., hétfő
Olimpia: Sidi hatodik, Kásásék az olaszok ellen készülhetnek + FOTÓK

Délelőtt a kézilabdázóink és a kajak-kenusok is továbbjutottak. Délután a férfi pólócsapat lesöpörte az amerikaiakat, Sidi Péter 6. lett, Deák Bárdos Mihály birkózónk nem jutott a vigaszágra.

Harcsa nem jutott négy közé, de pontszerző

Harcsa Zoltán

kikapott a negyeddöntőben a brazil

Florentino Falcaótól

hétfőn a londoni olimpiai férfi ökölvívótornájának 75 kg-os súlycsoportjában, ezzel búcsúzott.

Szántó Imre

19 éves tanítványa - aki egy venezuelai és egy namíbiai versenyző legyőzésével jutott el a legjobb nyolc közé - az első menetet 6-2-re bukta el, és a második felvonást is a brazil nyerte 5-4 arányban. A harmadik menetet Harcsa egy ponttal elvitte (4-3), de Falcao így is magabiztos, 14-10-es győzelmet aratott. Harcsa előtt korábban

Káté Gyula

(64 kg) a nyolcaddöntőben,

Varga Miklós

(60 kg) pedig az első fordulóban búcsúzott.

Olimpiai ökölvívótorna, férfi 75 kg, negyeddöntő:

Florentino Falcao (brazil) - Harcsa Zoltán 14-10

A 21. helyen zárt a Czékus, Kiss műúszópáros

A szabadprogramot követően a 21. helyen fejezte be szereplését a

Czékus Eszter, Kiss Szofi

műúszópáros a londoni olimpián. Az ötkarikás újonc duó - amely a kötelező gyakorlat után is a 21. helyen állt - hétfőn 79,080 pontot ért el, ezzel összesítésben, 158,480 ponttal a 21. helyen zárta a viadalt.A keddi fináléba a legjobb 12 páros jutott be, a legmagasabb pontszámot a világbajnok

Natalja Iscsenko, Szvetlana Romasina

orosz páros érte el.

Győzelem az amerikaiak ellen parádés játékkal

Lehengerlő támadó- és rendkívül fegyelmezett védőjátékkal sima győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államok csapat ellen a londoni olimpián. Kemény Dénes együttese a kezdettől fogva kezében tartotta a mérkőzést, s fantasztikus védekezésével, valamint rendkívül sikeres emberelőny-kihasználása révén már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést. A parádés győzelemmel a magyar válogatott a B csoport 3. helyén jutott a vízilabdatorna negyeddöntőjébe, ahol az olasz nemzeti csapat lesz az ellenfél. Olimpiai férfi vízilabdatorna B csoport 5. forduló: Magyarország - Amerikai Egyesült Államok 11-6 (1-0, 5-2, 4-1, 1-3)

Sidi hatodik a kisöbű szabadpuska összetett számában

Sidi Péter hatodik helyen végzett a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a londoni olimpia hétfői versenynapján. A szám komáromi világ- és Európa-bajnoka a nyolcadik, utolsó helyen kezdte meg a tíz, álló helyzetű lövésből álló finálét, amelyben 101 körrel a második legjobb teljesítményt nyújtva feljött pontszerző helyre. Sidi 1269 körrel fejezte be a versenyt. Az aranyérmet az alapversenyt nagy fölénnyel, 1180 körös olimpiai csúccsal megnyerő olasz Niccolo Campriani érdemelte ki. Sportlövőnk teljesítményét nagyban befolyásolta, hogy vasárnap ismeretlen tettes(ek) ellopták felszerelése egy részét.

Deák Bárdos nem került vigaszágra

Deák Bárdos Mihály kikapott a kötöttfogású birkózók 120 kg-os súlycsoportjának nyolcaddöntőjében, majd vigaszágra sem került, mivel legyőzője a svéd Johan Euren kikapott az elődöntőben a londoni olimpia hétfői versenynapján. A magyar birkózónál 10 évvel fiatalabb Euren a negyeddöntőben a tavaly vb-harmadik iráni Bashir Asgari Babajanzadeh Darzi ellen is nyert, a fináléba jutásért azonban három menetben kikapott a 2006-ban világbajnok észt Heiki Nabitól. A nyolcaddöntőben értékelhető akció híján másfél perc elteltével a kékmezes svédnek kellett térdelő állást elfoglalnia. Deák Bárdos a rendelkezésére álló 30 mp alatt nem tudott vele mit kezdeni, így a 2010-ben Eb-bronzérmes Euren 1-0-ra nyerte az első menetet. Hasonló volt a helyzet a második menetben, az eredménytelen tusakodás után Deák Bárdos ment le parterhelyzetbe. Hiába próbált menekülni, svéd riválisa összefogta, s megpörgette, amiért két pontot kapott, s ezzel megszerezte a győzelmet. Ez pedig azt jelentette, hogy a negyedik olimpiáján szerepelő, ötszörös világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos nem került vigaszágra. A nehézsúlyú magyar birkózó elsőként a kínai Liu Tö-li (Liu Deli) ellen lépett először szőnyegre az ExCeL központban. A statisztika és a rutin az ötszörös világbajnoki ezüstérmes, 37 éves Deák Bárdos mellett szólt azzal együtt is, hogy öt évvel fiatalabb ellenfele 2007-ben Ázsia-bajnok volt. Az első másfél perc tusakodása után a kékmezes magyar birkózónak kellett lemennie térdelő helyzetbe. Bár ellenfele többször is megemelte őt, akciót nem tudott csinálni, így Deák Bárdos 1-0-ra nyerte a menetet. A következő menetben viszont ugyanilyen arányban a kínai bizonyult jobbnak, kihasználva Deák Bárdos megcsúszását mögékerüléssel szerzett pontot. A harmadik menetben másfél perc után jött a sorsolás, s megint Deák Bárdos került térdelő helyzetbe. Liu Tö-li azonban szabálytalanul keresett fogást rajta, a bíró ezért megintette, amivel a magyar birkózó nyerte ezt a szakaszt (2-0) és a meccset. A kötöttfogásúak közül hétfőn Módos Péter (55 kg) bronzérmet szerzett, Bácsi Péter (74 kg) pedig sérülés miatt kikapott a nyolcaddöntőben. Kedden a 66 kg-os Lőrincz Tamás lép szőnyegre. Olimpiai hírfolyamunk itt érhető el időrendi sorrendben!

Éremtáblázat:

Magyarország továbbra is 10. helyen áll az éremtáblázaton, melyen az alábbi aranyérmesek mellett még további 32 ország található. Kína 31 arany 19 ezüst 14 bronz Egyesült Államok 29 15 19 Nagy-Britannia 18 11 11 Koreai Köztársaság 11 5 6 Franciaország 8 9 9 Oroszország 7 17 18 Olaszország 7 6 4 Kazahsztán 6 - 1 Németország 5 10 7 MAGYARORSZÁG 4 1 3 Koreai NDK 4 - 1 Hollandia 3 3 4 Kuba 3 3 1 Fehéroroszország 3 2 3 Új-Zéland 3 1 4 Dél-afrikai Köztársaság 3 1 - Ukrajna 3 - 6 Japán 2 12 14 Ausztrália 2 12 8 Dánia 2 4 2 Románia 2 4 2 Brazília 2 1 5 Lengyelország 2 1 3 Irán 2 1 1 Jamaica 2 1 1 Horvátország 2 1 - Etiópia 2 - 2 Kanada 1 3 6 Svédország 1 3 2 Csehország 1 3 1 Kenya 1 2 2 Szlovénia 1 1 2 Dominikai Köztársaság 1 1 - Grúzia 1 1 - Svájc 1 1 - Litvánia 1 - 1 Grenada 1 - - Venezuela 1 - -

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.