Sport

Olimpia: parádés játékkal győzött a Kemény-csapat (FRISSÍTVE)

Olimpia: parádés játékkal győzött a Kemény-csapat (FRISSÍTVE)

2012. augusztus 6., hétfő
Olimpia: parádés játékkal győzött a Kemény-csapat (FRISSÍTVE)

Lehengerlő támadó- és rendkívül fegyelmezett védőjátékkal sima győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államok csapat ellen a londoni olimpián.

A 2008-as olimpiai döntő "visszavágóján" a címvédő magyar együttes szerzett vezetést: miután az amerikaiak elfecsérelték az emberelőnyös helyzetük kínálta esélyt, az "ellenfórt"

Hosnyánszky Norbert

használta ki (1-0). Utána viszont hosszú percekig tartó gólcsend állt be, miközben az ötezres nézőtérről folyamatosan zúgott a csatakiáltás: "Magyarok! Magyarok!" A második játékrész elején - cserébe a rendületlen szurkolásért - megszületett a második találat is: előny végén

Steinmetz Ádám

centerből húzta a hálóba a labdát, majd alig valamivel később

Madaras Norbert

hálószaggató lökete ért célba (3-0). Az amerikaiak nemigen találtak fogást, s még kevésbé rést a védelmen, az ellenakciót pedig

Varga Tamás

elemi erejű lövése és gólja zárta le (4-0). A negyed közepén ötmétereshez jutott a rivális, s élt is a lehetőséggel: 12 perc elteltével gólt lőtt. Válaszul újabb pazar figura következett, a befejezést az A-Híd Szeged Beton VE új igazolása,

Szivós Márton

vállalta magára (5-1). Fórból szépítettek az amerikaiak, örömük azonban csak pillanatokig tartott, mert

Biros Péter

biztos kézzel értékesítette a magyar büntetőt (6-2). A nagyszünet után egy újabb háromszoros olimpiai bajnok,

Kásás Tamás

lőtte be az újabb jogos ötméterest (7-2), a harmadik amerikai találatra pedig rögtön egy Hosnyánszky-villanás következett (8-3). Nem csupán szépen, de eredményesen is játszott

Kemény Dénes

legénysége. Olyannyira, hogy a harmadik negyed finisében már hattal vezetett: fórból

Kiss Gergely

, a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes bombázott kíméletlenül a kapuba (9-3). Ötvenkét másodperccel az utolsó szünet előtt kezdett KO-jellegűvé válni az összecsapás: büntetőből a triplázó Hosnyánszky lőtt gólt (10-3).

A befejező nyolc percben emberelőny segített, de csak átmenetileg a tengerentúliakon, mert 10-4-nél Biros csapatkapitányhoz méltó, példamutató lövéssel zúzta szét az amerikaiak maradék hitét is (11-4). Fórból azért csak betaláltak ők is, méghozzá kétszer egymás után (11-6), de ez már nem osztott, nem szorzott. Joggal zúgott a "Szép volt, fiúk!", két vereség és két győzelem után nyert, méghozzá végre meggyőző játékkal a magyar válogatott, amelynek csoportbeli helyezése a Montenegró - Nagy-Britannia meccs (valószínűsíthetően délszláv sikert hozó) végeredményétől függ.

Olimpiai férfi vízilabdatorna B csoport 5. forduló:

Magyarország - Amerikai Egyesült Államok 11-6 (1–0, 5–2, 4–1, 1-3)

Vízilabdacsarnok, 5000 néző. Vezette: Daniel Flahive (ausztrál), Georgiosz Sztavridisz (görög)

Magyarország:

Szécsi - Varga T. 1, Madaras 1, Kásás 1, Hosnyánszky 3, Biros 2, Hárai.

Csere:

Varga Dé., Kiss G. 1, Szivós 1, Varga Dá., Steinmetz 1, Nagy V. (kapus).

Szövetségi kapitány:

Kemény Dénes.

Az amerikaiak góldobói:

Tony Azevedo, John Mann, Jeff Powers, Jesse Smith, Layne Beaubien, Peter Hudnut 1-1. Kemény Dénes szövetségi kapitány:

"Hogy mi változott? Visszaszereztük a biztonságunkat. Védekezni eddig is tudtunk, de a torna elején kaotikusan játszottunk, most viszont az első perctől jól ment a védekezés, úgy, ahogy az szokott az elmúlt másfél évtizedben. A csapat a győzelmet Zwack Péter emlékének ajánlja."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.