Sport

Labdarúgás: szerencsés találatokkal verte a Tápé a Mindszentet + FOTÓK

Labdarúgás: szerencsés találatokkal verte a Tápé a Mindszentet + FOTÓK

2012. március 18., vasárnap
Labdarúgás: szerencsés találatokkal verte a Tápé a Mindszentet + FOTÓK

Jól küzdöttek a vendégek a Felső Tisza parton, ám Brinszkyék mezőnyfölénye végül győzelmet ért egy potya- és egy ráadásbeli öngólnak köszönhetően. A küzdelmes összecsapást online közvetítettük.

2
-
1
Tápé ESK
-
Mindszent SE
Megyei I. osztály 19. forduló

A rendkívül fontos összecsapáson a hazai együttes több lehetőséget dolgozott ki, s nagyobb részben fölényben is futballozott. Ugyanakkor a vendégek is sokat dolgoztak, s rászolgáltak volna egy pontra, amitől nem is álltak távol. Egy ritkán látható potyagóllal kerültek hátrányba, ám a hajrában egyenlíteni tudtak. Végül azonban a hosszabbítás perceiben egy balszerencsés öngól megpecsételte sorsukat. Diadalmaskodott tehát a Tápé, s a játék képe alapján nem is mondható érdemtelennek a győzelmük.

Labdarúgó megyei I. osztály 19. forduló:

Tápé ESK - Mindszent SE 2-1 (1-0).

Szeged, 200 néző, Felső Tisza parti stadion, vezette: Gyuga Zsolt.

Tápé:

Erdei - Simon, Szélpál, Bárkányi, Kádár, Neszméry (Kecskés 46'), Kárász (Pécsek 66'), Péter, Brinszky, Tumbas, Vetró (Kőszegi 55'). Vezetőedző: Stetakovics Marinko.

Mindszent:

Molnár - Galambosi, Szobácsi, Terbán, Szabó B. (Kocsis 59'), Antal, Orosz, Szecskó, Mihály R., Muzsik (Bartucz 60'), Tóth Cs. Játékos-edző: Tóth Csaba.

Gólszerző:

Péter S. (19'), Terbán Gy. (öngól 91'), illetve Terbán Gy. (81') Stetakovics Marinko:

"Ha ilyen játékkal is nyerni tudunk, akkor ez a Tápé nagyon jó csapat."

Tóth Csaba:

"Korrekt játékvezetés mellett játszottuk le a mérkőzést, melyen sajnos kihagytuk a helyzeteinket, ezért vereség lett a vége."

Online közvetítésünk:

91'GÓÓÓL 2-1 A kétperces ráadásban csak összejött a győztes gól a Tápénak! Kőszegiről maradtak le a védők a bal oldalon, beadása a kapu közvetlen közelében álló Terbán lábáról saját hálóba vágódott. Balszerencse, öngól! És másra nincs is idő, itt a vége!
88' Kicsit csökkent az iram, a hajrában mintha a Mindszent megelégedne az iksszel. A Tápé pedig nem tud újítani, pedig nagyon kellene nekik ez a győzelem, ahogy beharangozónkban is írtuk.
85' Kétségbeesettnek tűnik a Tápé, megfogta őket az egyenlítő találat, már zsebben érezték a sikert. Most nem tudnak építkezni. Tóth Csabát sodorták el lövés előtt, ám ez is jelzi: visszaszorultak saját térfelükre a feketék.
84' A gól óta a tápéi térfélen folyik a játék, megjött a vendégek étvágya, megcélozták a három pontot!
81'GÓÓÓL 1-1 Némileg váratlanul egyenlített a Mindszent. Jobbról végeztek el szögletet magas ívben a hosszúra, Erdei kapus kiáltott, hogy övé, ám leragadt. Terbán György ezt kihasználva akadálytalanul fejelt a hálóba!
79' Péter Sándor vezette a labdát, majd 18 méterről az előtte álló védőbe vágta. Talán jobb lett volna, ha elvállalja a cselt. Nem sok van már hátra, és úgy tűnik, ismét a Tápé ragadta magához a kezdeményezést.
78' Kecskésen pattant meg egy mindszenti lövés, életveszélyesen, Erdei bravúrral tolta szögletre. Hozzá kell tenni, a portás kifutásai igencsak bizonytalanok, borzolják a szurkolók idegeit.
74' A kiválóan futballozó Brinszky ugratta ki a bal szárnyon Kőszegit, aki ígéretes helyzetből adhatott középre, centerezését azonban elcsípte Molnár kapus. Ez is komoly lehetőség volt, többen is érkeztek gólra éhesen.
70' A második félidő legnagyobb mindszenti helyzete maradt ki ebben a pillanatban. Egy a védők mögé játszott labdával a balösszekötő helyén Antal lépett ki, lövését lábbal spárgázta ki Erdei kapus. A kipattanóra többen is indultak, a védők testi erejüket kihasználva tartották távol a lasztitól a zöldek támadóit, míg végül sikerült felszabadítaniuk.
66' A Tápé kihasználta utolsó cserelehetőségét: Kárász helyére Pécsek futott.
65' Brinszky zseniálisan tört be a tizenhatoson belülre, okosan húzogatott, majd az érkező Bárkányi elé tálalt, aki hatalmas erővel zúdította rá, nem sokkal ment el a löket a bal kapufa mellett. Szerencséje volt Molnár kapusnak!
60' Brinszky tanári passzával Kőszegi tört be a tizenhatoson belülre, 14 méterről el is vállalta, a lapos lövés a bal alsó mellett csusszant el. Közben kettőt cserélt a Mindszent is: Szabó és Muzsik hagyta el a játékteret, Bartucz és Kocsis kapott lehetőséget.
59' Vita a pályán egy büntető körül! A vendégek tizenhatosán belül egy belőtt labda kezet ért, kérdés, szándékos volt-e. A bíró továbbot intett, a tápéi kispad hevesen reklamált. Aztán megnyugodtak a kedélyek.
55' Itt a második tápéi csere: Kőszegi érkezett Vetró helyére. Időközben változott a játék képe. Mezőnyfölényben a Mindszent, sokat dolgozik az egyenlítésért. A feketék most egyértelműen a kontrákra aspirálnak. Nagyon oda kell tehát figyelniük Tóth Csabáéknak, mert egy-egy pontatlan átadás végzetes is lehet.
51' A túloldalon Tumbas ugorhatott ki egy szép indítással, együtt indultak a labdára a mindszenti kapussal. Molnár egy ütemmel hamarabb ért oda, s a térfél közepénél felszabadított.
50' Egy szöglet után támadt kavarodás a hazai kapu előtt, Erdei kapus röviden paskolta el a bogyót, de védői végül kisegítették, mielőtt gólhelyzet kerekedhetett volna.
46' Hét percig tartott a szünet, újra pattog a labda a műfüvön. A Mindszentnek újítania kell, ha nem akar üres zsebbel távozni Szegedről. Ami Brinszkyéket illeti, az ő szempontjukból pedig a második találat hozhatna megnyugvást. Egyet cserélt Stetakovics Marinko: Kecskés váltotta Neszméryt.
SZÜNET
45' Mihály Róbert vezette az alapvonalig a labdát, majd lelassult a kontra, ami végül Szecskó 28 méteres gurításával zárult. Ez nem okozott riadalmat. Vége is az első félidőnek, kis pihenő következik.
42' Bal oldalról végzett el szögletet a Tápé, nagy ívben kanyarodott befelé a labda. Egy védő lábán megpattant, s a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret. Nem álltunk messze az öngóltól, ám ezt most megúszták Galambosiék.
38' Az első felvonás végén egyértelműen Brinszkyék akarata érvényesül. A vendégek erejéből most csak a védekezésre futja.
36' Ismét zavar támadt a mindszenti védelemben. Ezúttal is Molnár és Terbán zavarták egymást. A kapus ezúttal tanulva hibájából hangosan kiáltott, s védő azonban ennek ellenére is elrúgta előle a játékszert. Ebből most nem lett nagyobb baj.
33' Péter felvágásért kapott szabadrúgást középről a pályaválasztó. Brinszky állt a labda mögé, 30 méteres lövése ismét a sorfalban akadt el.
31' Brinszky 28 méteres, rendkívül ígéretes bombája pattant le a védőkről. Ez a momentum is jelzi, hogy jobbára a vendégek térfelén zajlanak az események. Erre azonnal rá is cáfoltak a Tóth-legények: Mihály Róbert vezette fel a játékszert, majd Szobácsi lőtt, gyengén, keresztben el a kapu előtt...
27' Kiegyenlítődött a mérkőzés, mezőnyjátékkal telnek most a percek a félidő közepén. Próbálkozik a Mindszent, de akciók most csak a tizenhatosig életképesek, ott hibákon akadnak el. Talán jobb lenne, ha ismét átadnák a területet, s gyors kontrákkal kísérelnél meg feltörni az ellenfél védelmét.
24' Megduplázhatta volna előnyét a Stetakovics-együttes! Brinszky Adrián százas ziccere maradt ki. Két védő és a kapus mellett is elhúzott már, ám szorongatott helyzetből nem tudott az üres kapuba találni, a bal sarok mellé gurított.
19'GÓÓÓL 1-0 Vezet a Tápé egy hatalmas potyával! Egy hosszan előrevágott labdára Péter csak becsülettel futott. Molnár kapus és az egyik védő, Terbán indultak a lasztira, ám összeütköztek, elestek, így az akadálytalanul gurult tovább. Péter még elérte az alapvonal előtt, s köszönte szépen, jobbról, éles szögből az üresen maradt ketrecbe gurított...
14' Remek az iram a műfüvön, mintegy 200 néző figyeli a találkozót. Kimaradt közben az első tápéi ziccer. Péter Sándor a saját térfeléről indult, három védőt vert meg, majd szöktette Igor Tumbast, aki picit kisodródott, ám 12-13 méterről tüzelt, Molnár kapus spárgázva hárított.
11' Kontrára rendezkedtek be a vendégek, s nagyszerűen robbannak ki, ha labdát tudnak szerezni. Ügyesen, sok passzal építkezik a Tápé, ám egyelőre csak szögletekig jutott. Az imént viszont, mikor a hátratett bogyó elcsúszott Brinszky lába mellett, jöhetett a zöldek ellentámadása. Hárman vitték kettőre, üggyel-bajjal mentették csak a védők a jobb oldali beadást.
6' Brinszkyék próbálják átvenni az irányítást, tápéi lábakon vándorol a játékszer. Lövésig már eljutottak a feketék, ám még nem veszélyeztettek.
3' A vendégek előtt adódott az első lehetőség. A jobbösszekötő helyén lódult meg Mihály Róbert, aki néhány méteren belül több métert vert emberére. Megpróbálta átívelni a kiinduló kapust, nem is volt rossz az elképzelés, alig hullott a jobb felső mellé a labda.
1' A tápéiak kezdték az alsóházi rangadót.
13.55 Tiszta feketében a "hazai" Tápé, tiszta zöldben a vendég Mindszent. Néhány hókupac mutatóban, néhány méterre tőlük lenge öltözetben napfürdőző nézők. Kontrasztos még a március!
13.45 Rendkívüli meleg fogadja a két együttest a Felső Tisza parti műfüves pályán. Beköszöntött az igazi tavasz itt a hosszú hétvégén!
Egyre élesebb a kiesés elleni küzdelem a megye élvonalában. A 4 pontos sereghajtó Balástya helyzete rendkívül nehéznek, már-már kilátástalannak tűnik, hogy kik (és hányan - még ketten vagy hárman?) lesznek a további osztályváltók, egyelőre nehéz megjósolni. Óriási a tömörülés a tizedik és a tizenhatodik hely között. Szombati sikerével a Csanádpalota immár 21 pontos (ezzel tizedik). Őket a 18 pontos Mindszent és Röszke követi, majd 15 ponttal a Szegedi VSE és a Hódmezővásárhely II. következik a sorban (éppen vasárnap ütköznek meg egymással), a tizenötödik Ujszegedi TC-nek 12, míg a tizenhatodik Tápénak 11 pontja van. Csak és kizárólag a győzelmek jelentenek tehát menekülőutat az érintetteknek, egy-egy döntetlennel nem sokra lehet menni! Ami a mi párosításunkat illeti, ráadásul a Mindszent és a Tápé is vereséggel kezdte a tavaszt, igaz, az élmezőnyhöz tartozó együttesekkel találkoztak. Tóth Csaba legényei odahaza maradtak alul 1-0-ra az Ásotthalommal szemben, míg Stetakovics Marinko tanítványai Algyőn kaptak ki 2-0-ra. Őszi összecsapásukon pedig 4-1-es mindszenti siker született (gól: Mihály T., Mihály R., Nana R., Orosz Á., illetve Jenei Cs.).

Így változott a Tápé kerete:

Érkezett: Bárkányi Bálint (HFC), Brinszky Adrián, Péter Sándor, Simon Szabolcs, Szélpál Attila (mind Kiskundorozsma), Csiki Attila (Buzsák), Erdei Gergő, Kárász Dávid (Universitas), Juhász Imre, Németh László (mindkettő Balástya), Igor Tumbas (szerb), Varga Attila (Sándorfalva). Távozott: Bazsik Tamás (FK 1899 Szeged), Farkas Ádám (Kiskundorozsma), Makra Zoltán, Székely András (mindkettő Zsombó), Markó Tibor (Szőreg).

Így változott a Mindszent kerete:

Érkezett: Kocsis Zoltán (Győr), Kurucsai Zsolt (újrakezdte). Távozott: Mihály Tamás, Nana Roland (mindkettő Kistelek), Papp Zoltán (Székkutas), Széll Norbert (Szentesi Kinizsi).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.