Sport

Lékai Máté: Próbálom összezavarni a kapusokat

Lékai Máté: Próbálom összezavarni a kapusokat

2011. szeptember 23., péntek
Lékai Máté: Próbálom összezavarni a kapusokat

A Pick Szeged klasszisából már külön készülnek a kapusok, ezért azon dolgozik, hogy minél inkább szélesítse repertoárját.

Ahogy arról már beszámoltunk, 2011-ben a 23 esztendős

Lékai Máté

érdemelte ki a Pick Szeged gyémánt fokozatú szponzora, az MMBF Zrt. által átadott

Év felfedezettje kitüntetést

. Az irányító-átlövő a Budapest Bank Kézilabdaligában már kapott korábban hasonló elismerést, ám mint a SZEGEDma.hu-nak elárulta: nem számított rá, hogy a klubcsapatában hasonló díjban részesül. Lékai az előző idényben robbant be igazán a hazai és a nemzetközi élmezőnybe, az egyik legnagyobb erőssége volt a bajnoki ezüstérmes Tisza-parti alakulatnak, s a magyar válogatottban is szerepet kapott. „Hogy miben fejlődtem a leginkább? Talán abban, hogy megoldottam a jobblövő pozíciót, ami tavaly hiányposztnak számított a Pickben. Úgy gondolom, ez kulcskérdés volt szereplésünkben. Kevesebb hibával játszottam, mint korábban, s fizikálisan is erősödtem, ki tudtam használni előnyös adottságaimat, egyenletesen teljesítettem” – így a remek sportoló. Lékai Máté tisztában van vele: ebben a szezonban sokkal nehezebb dolga lesz. Újra és újra bizonyítania kell, ráadásul az ellenfelek is külön készülnek már belőle. „Igyekeznek alaposan kielemezni, videóznak, megfigyelik, mik a kedvenc lövéseim, melyik sarkokat szeretem. Én viszont azért dolgozom, hogy még szélesebb legyen a repertoárom, ne lehessen rám felkészülni. Új elemeket, új lövéseket gyakorlok. Próbálok ugyanabból a mozdulatból más sarkot lőni, hogy összezavarjam a kapusokat, illetve azon vagyok, hogy még dinamikusabban cselezzek, távolabbról is tüzeljek, s jobban játsszam meg a széleket. Van még hová fejlődni, akad még mit tökéletesíteni a játékomban” – ismeri el.

Csapata eddigi öt bajnoki mérkőzésén eddig 26 alkalommal talált az ellenfelek hálójába a szegediek 6-osa. A Pick eleddig hibátlan, ám a neheze csak ezután következik. A Mezőkövesd és a Kecskemét elleni összecsapásokat követően jövő vasárnap már Bajnokok Ligája-mérkőzésen kell helytállnia

Skaliczki László

gárdájának. Nem is akármilyen rivális látogat az újszegedi sportcsarnokban, hiszen nyitásként azonnal a német Kielt sodorta a szegediek útjába Fortuna. „Aligha kell bővebben elemeznem, a BL teljesen más világ, mint a bajnokság. Már előző nap úgy fekszik le az ember, hogy csak a meccs jár a fejében, a szurkolók is hangolnak, mindez nem említhető egy lapon maximum csak a Veszprém elleni derbikkel. Biztos vagyok benne, hogy a Kiel ellen telt ház buzdít majd bennünket. Azt hiszem, a világ jelenlegi legjobb csapatát fogadjuk majd, akik ha így folytatják, s nem sújtja őket komolyan sérüléshullám, szerintem meg is nyerik a sorozatot. Ettől függetlenül természetesen nem feltett kézzel megyünk a pályára. Ha megteszünk mindent a sikerért, de nem jön össze, drukkereink se pártolnak majd el tőlünk. Apait-anyait beleadunk, kihozzuk majd magunkból a maximumot, hogy megháláljuk közönségünk szeretetét” – ígéri.

A Kielre várva – jegyinformációk

A Kiel elleni BL-találkozóra (október 2., 19.00) 3000 forintért lehet majd jegyeket venni. A Jegymester honlapján keresztül és a sportcsarnokban is lesz lehetőség belépők vásárlására. Az internetes jegyértékesítés szeptember 25-én reggel 8 órakor indul, de csak korlátozott számban lehet ily módon belépőket vásárolni. Az internetes jegyvásárlásról szóló útmutató

letölthető

a Pick Szeged honlapjáról. A sportcsarnok pénztárában szeptember 29-én és 30-án (csütörtökön és pénteken) lesz lehetőség jegyvásárlásra, mindkét nap 16 órától 18.30-ig. A magyar mérkőzésekre érvényes bérlettel rendelkezők helyeit csütörtökig tartják fönn, de ha addig nem váltanak belépőt a Kiel elleni derbire, akkor péntektől az ő helyeikre szóló jegyeket is értékesítik. A mérkőzés napján 16 órakor nyit a pénztár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.