Sport

Labdarúgás: hibázott a Dorozsma, büntetett az Ásotthalom + FOTÓK

Labdarúgás: hibázott a Dorozsma, büntetett az Ásotthalom + FOTÓK

2011. augusztus 31., szerda
Labdarúgás: hibázott a Dorozsma, büntetett az Ásotthalom + FOTÓK

Németh Péter parádés egyéni akcióból szerzett góljával fektette két vállra a hazai együttes az egyébként jóval több helyzetet kialakító Kiskundorozsmát.

1
-
0
Ásotthalom TE
-
Kiskundorozsmai ESK
Megyei I. osztály 3. forduló

Vérbeli rangadó. E tőmondat most valóban illik az Ásotthalom – Dorozsma találkozóra, még akkor is, ha igazán nagy helyzetekből csak kettőt-hármat láthatott csak a közönség. Nem volt technikás, tetszetős akciókkal teli derbi, viszont az iram, a küzdelem, a kemény szerelések, na és az a jó pár tetszetős egyéni megoldás mégis megadta e találkozónak a szépségét. Már az első percekben látszott, hogy a megye két élcsapata küzd egymással. Igaz, hogy az első lehetőség az Ásotthalomnál adódott, ahogy azonban eltelt az első negyedóra, meg kellett állapítani, hogy a mérkőzés folyásának a vendéggárda ad irányt. Azt is hozzá kell tennünk, hogy igazi, kapust tornáztató helyzetet nem láthatott a publikum, leszámítva

Ábrahám Tamás

két szép öklözését. A félidő előtti percben a vendégek leszállították a találkozó első, kapufán csattanó, gólra érdemes akcióját.

Horváth Péter

szép mozdulattal ellőtt labdája a "ficaklécről" szögletre pattant. A második játékrészben egyre keményebb küzdelem alakult ki, csak úgy röpdöstek a sárga lapok a játékvezető feje felett. Százszázalékos helyzetek most sem alakultak ki, de egyre gyakrabban mentek el a csapatok a kapukig. A karmesteri pálca még mindig a vendégek kezében volt, de már nem vezényelt olyan egyértelmű szimfóniát. Az Ásotthalom masszív védelmét csak dicséret illeti Ábrahám kapustól

Szűcs Krisztiánig

bezárólag. A biztos lábakon álló hazai alakulat több kontratámadást vezetett, a játék lassan kiegyenlítődött, s az utolsó negyedórára szinte minden drukker a tudósító mellett döntetlenszagú végkifejletet érzett. Erre azonban alaposan rácáfolt

Németh Péter

, aki egy felelőtlen sarkazásból indult kontra végén felsőbb osztályú találkozókon is irigylésre méltó egyéni cselsorozattal vágta át a dorozsmai védelmet. A szurkolók pedig tévedtek. Ez egy tipikusan egygólos mérkőzés volt...

Labdarúgó megyei I. osztály 3. forduló:

Ásotthalom TE - Kiskundorozsmai ESK 1-0 (0-0).

Ásotthalom, 100 néző, vezeti: Fülöp István Zoltán.

Ásotthalom:

Ábrahám - Tari, Vastag B., Rencsár, Németh, Kothencz L., Frank, Szlobodnyik (Papp 68'), Andróczki (Fődi Zs. 46'; Pataki 67'), Baji R., Szűcs K. Edzők: Gyenge Balázs, Hevesi Tibor.

Kiskundorozsma:

Korom - Kreizler, Keller J., Bálint D., Zámbori, Mórocz, Simon, Takács, Horváth P., Marjanucz (Kazi 46'), Vágó A. (Völgyi 72'). Vezetőedző: Ottlik Sándor.

Gólszerző:

Németh P. (88') Hevesi Tibor:

"A mai napon tipikusan egygólos mérkőzést vívtunk, ahol véleményem szerint a szerencse döntött. Fortuna most mellénk állt. Azért is értékes ez a siker, mert a nagymágocsi hentesmunka miatt tartalékosan kellett felállnunk."

Ottlik Sándor:

"A mérkőzést gólra játsszák..."

91' Nem sokat hosszabbított Fülöp játékvezető, vége a mérkőzésnek. A Dorozsma sokat tett a győzelemért, de helyzeteit ismét kihagyta, így ha némi szerencsével is, de végül Németh Péter szenzációs góljának köszönhetően itthon tartotta a három pontot a tavalyi bronzérmes.
88'GÓÓÓL! Teljesen váratlanul vezetést szerzett az Ásotthalom. Takács rosszul sikerült sarkazásából indult a támadás, két-három passz után Németh Péter 25 méterre a kaputól vette át a bőrt, fantasztikus cselsorozattal több védőt fektetett el, majd az ötösről a bal sarokba passzolt; 1-0!
86'SÁRGA LAP Újabb ásotthalmi lap: Szűcs Krisztiánt büntette sárgával a spori.
83' Futószalagon a dorozsmai helyzetek! Újra Mórocz hozta kihagyhatatlan helyzetbe társát, Kellert. A rutinos játékos 8 méterről megpróbálta belsővel átpasszolni a labdát a kifutó Ábrahám felett, ám rosszul találta el, így a kapus begyűjthette azt.
82' Mórocz nagyszerűen ugratta ki a jobb oldalon Takácsot, aki a büntetőterületig tört előre. Nem is adott rosszul középre, ám a laszti néhány centivel elsuhant Kazi és Völgyi lába előtt, így odalett a lehetőség.
78'SÁRGA LAP Völgyi Roland addig kapálózott a hazaik kapujától 20-25 méterre egy párharcban, míg szabadrúgás (kifelé) cédula lett a vége... A vendégek irányítanak, de fölényük meddő!
76' Nagyobb ziccerről nem tudunk beszámolni. Zámbori lőhetett balról, a tizenhatos oldalvonalától egy szabadrúgás, élesen nyeste befelé, a gólra éhes csatárok elől a gyorsan kirobbanó Ábrahám öklözött.
72' Ottlik Sándor is cserére szánta el magát, hátha az lendít csapatán, miközben kissé leült a meccs. Vágó Andor számára fejeződött be a találkozó, Völgyi Roland kapott lehetőséget.
68' Újabb ásotthalmi változtatás: Szlobodnyik a padra, Papp Róbert a gyepre.
67' A csere cseréje: a szünetben beállt Fődi hagyta el a játékteret, Pataki Sándor érkezett a helyére.
66' A nézők körében is egyre inkább az hallatszik: egygólos meccset láthatunk. Ha egyáltalán megszületik az az egy találat...
63' Kikívánkozik a tudósítóból: lehet, hogy miként vasárnap a Dorozsma - Csongrád derbin, úgy ezúttal is gól nélkül maradunk? Bízzunk benne, hogy nem így lesz!
60'SÁRGA LAP Brutális bevetődésért ezúttal a dorozsmai Bálint Dániel részesült sárga lapos figyelmeztetésben.
59' Rangadóhoz méltó az iram, egyre izgalmasabb csatát figyelhetünk. Ezúttal az ásotthalmiak akcióztak. Egy beadást Tari Tamás szelídített meg a kaputól 9 méterre, a rövidre bombázott, a labda a visszalépő Kreizler hátáról vágódott szögletre.
56'SÁRGA LAP Keményedik a meccs, repkednek a figyelmeztetések. Szlobodnyik tartott rá csúnyán Takács lábára, a játékvezető újra a zsebéhez nyúlt. Jogosan tette.
53'SÁRGA LAP Baji Renátó is kiérdemelt a sporitól egy sárga kártyát, miután a félpályánál teljesen feleslegesen akasztotta a mellette elfutó ellenfelet.
49' Az első esély a dorozsmaiak előtt adódott. Mórocz szép mozdulattal indította a bal oldalon elfutó Takácsot, kinek beadása egy gondolattal volt magas Kreizlernek. A felfutó védő fejbúbbal tolta fölé.
46' Mindkét együttes cserélt a szünetben. Hazai oldalon Fődi Zsolt érkezett Andróczki helyére, míg a vendégeknél Kazi László váltotta Marjanuczot.
SZÜNET!
45 1' A szünet előtti pillanatban az eddig legnagyobb helyzet maradt ki. Mórocz dobta akcióba Takácsot a bal szárnyon, ő az alapvonalig jutott előre, majd a sokadik csellel elküldte emberét. Centerezését Horváth Péter öt méterre a kaputól átvette, majd félfordulattal rá is durrantotta. A labda a bal kapufa és a felső léc találkozásánál csattant, s kifelé pattant. Nem volt szerencséje az Ottlik-alakulatnak!
44'SÁRGA LAPOK Rossz ütemű becsúszásért előbb Marjanucz, majd a másik fél részéről Németh sárgult be. Ez jó apropó arra, hogy a nézők hangja is megjöjjön!
42' Kétszer is felíveléssel próbálkoztak az ásotthalmiak, ám a jól megtermett dorozsmai hátvédek ellen nem indultak túlzottan jó esélyekkel harcba apróbb támadóik. Nem sok van már hátra a rangadó szünetéig, gólt még nem láthattunk.
35' Andróczki került hatalmas helyzetbe, de elkapkodta a befejezést. Kreizler technikai hibáját követően került hozzá a bőr, hármat tolt rajta, majd úgy döntött, nem viszi közelebb, 17-ről suhintotta rá. Még várhatott volna, a labda a léc fölé szállt.
34' Hosszú idő után végre egy hazai lehetőséget is feljegyezhettünk. Németh Péter 30 méterről tűzte rá a labdát szabadrúgásból, Korom magabiztosan védte a középre tartó, erős löketet.
29' Továbbra sem hagynak alább a látogatók rohamai. Takács Gábor balról, a tizenhatos sarkától végzett el szabadrúgást. Fejmagasságban csavarta befelé a játékszert, amit a kapu torkából fejeltek ki a védők.
24' Ivószünet a nagy melegben. Nem sokkal ezelőtt Kreizler Károly bombaerős kísérletét blokkolták a hazaiak, akik gyakorlatilag nem lépték át a felezővonalat az utóbbi percekben. Visszahúzódott, kontrákra aspirál a sárga mezes alakulat.
19' Mórocz ismét átlövéssel próbálkozott, de ez gyengébbre sikeredett, mint az előző, nem jelentett veszélyt a kapura. Ám pár pillanattal később újra a Dorozsma akcióját figyelhettük: Keller József távoli szabadrúgását Ábrahám két támadó és egy védő közül öklözte ki.
16' Egyértelműen a vendégek vették át az irányítást az első negyedóra végéhez érkezve. Támadásban a Dorozsma, de masszívan védekezik az Ásotthalom. Egyelőre mindig odaér valaki az utolsó pillanatba, az előbb Vágó Andort szerelték becsúszva a hazaiak.
11' Mórocz 26 méterről szánta el magát lövésre, erős, pattogós lökete körülbelül egy méterrel ment mellé.
9' A vendégek is eljutottak a kapu előterébe. Mórocz Zsolt hatalmas partdobását még kibólintották a védők, ám Marjanucz Ionel gyűjtötte be a bogyót, s egy csel után középre tekert. Ábrahám kapus nagyszerű ütemben mozdult ki, s elcsípte a lasztit.
7' Egy pontrúgásból kisebb hazai lehetőség: Németh Péter jobbról beívelt labdáját Andróczki Attila az ötös sarkáról csúsztatta fölé.
6' Az első percekben jobbára a középpályán folyt a játék, a csapatok nem nagyon jutottak el a tizenhatosokig. Mindkét gárda igyekszik a széleket használni, ez látszik, de eddig stabilnak tűnnek a védelmek.
1' Nem kellett sokat várni az első helyzetre. Szűcs Krisztián mélységi indításával Baji Renátó iramodott meg, egy csel után sarokkal tette tovább a labdát, amit Tari Tamás 16 méterről spiccel küldött kapura. Korom hálóőr lábbal mentett.
1' A hazaiak kezdték a játékot. Egy-két játékos igazolásával kapcsolatban akadtak problémák, ezek orvoslása miatt csúszott kicsit a bírói sípszó.

16.50:

Az ifimeccs nemrégiben 2-1-es ásotthalmi sikerrel ért véget. A felnőttek összecsapása csúszik, negyedórás késéssel kezdődik majd. A hazaiak sárga, mezben, fekete nadrágban és fehér sportszárban, a vendégek piros felsőben, fekete nadrágban és sportszárban szerepelnek ezen az estén. Két olyan együttes találkozik 17 órai kezdettel, melyeket a szakemberek akár az aranyéremre is esélyesnek tartanak. Az Ásotthalom a Mindszent ellen egy 7-0-s kiütéssel nyitott, majd Nagymágocson is nyert, igaz, nehezebben, 2-1-re. A dorozsmaiak a rajton 3-0-s sikert arattak a hazai pályán egyébként veszélyes Csanádpalota vendégeként, aztán azonban - ahogy arról közvetítésünkben beszámoltunk - tizenegyest is hibázva játszottak 0-0-t a Csongráddal. Nem nagyon engedhetik meg tehát maguknak, hogy most rangadót veszítsenek.

Hevesi Tibor

és

Gyenge Balázs

lendületes, technikás alakulata ellen azonban igencsak komoly küldetés az idegenbeli pontszerzés, pláne a győzelem. 19 óra tájban kiderül, Takács Gáborék sikerrel járnak-e.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.