Sport

Vízilabda: Rosszul sikerült a LEN-kupa-főpróba

Vízilabda: Rosszul sikerült a LEN-kupa-főpróba

2009. április 18., szombat
Vízilabda: Rosszul sikerült a LEN-kupa-főpróba

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata szombaton a bajnokság 21. fordulójában az FTC-től hazai medencében vereséget szenvedett. Az utolsó negyedben a Fradi hengerelt. A szegedi főpróba rosszul sikerült a szerdai LEN Kupa-döntő előtt.

A Szeged Beton OB I-es vízilabda-együttese főpróbát tartott szombaton a szerdai LEN Kupa-döntő-visszavágó előtt. Az ellenfél a bajnoki fordulóban az FTC volt. A szegediek az első negyedet jól kezdték,

Vejzagics

két góljával 2-0-ra vezettek. Még ebben a játékrészben

Marnitz

szépített. A második játékrészben 5 percig nem esett gól, majd a ferencvárosi

Balatoni

emberelőnyből egyenlített. A Szeged Beton hadilábon állt az előnyök értékesítésével, egymás után négyet is kihagytak. Mielőtt még vérszemet kapott volna a Fradi,

Weszelovszky

vezetést szerzett a hazai csapatnak; 3-2. A szünet után a harmadik negyedben kétszer is egyenlített az FTC, de az utolsó játékrész előtt még mindig a Szeged Beton vezetett. Az utolsó 8 percben rendkívüli izgalmakra számíthattak a nézők. A hazaiak szempontjából rosszul kezdődött a negyed, az első két percben két gólt is kaptak, Marnitz és Balatoni volt eredményes. Ezzel fordított a Fradi; 5-6. A Betonnak továbbra sem ment az emberelőnyök kihasználása, ami megbosszulta magát, mert a 3. percben ismét a szegedi kapus,

Baksa

hálója zörgött, 5-7. Próbálkozott a Szeged, de ez még a szépítéshez is kevés volt. Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy a Beton nem jut be a magyar bajnokság elődöntőjébe. A LEN Kupa-összecsapás előtti főpróba tehát nem sikerült, bízzunk benne, hogy az előadás sokkal sikeresebb lesz szerdán 18.30-tól a szegedi sportuszodában, ahol kétgólos hátrányból kezdi a döntő visszavágóját a Beton az athéni Panioniosz ellen.

A férfi vízilabda OB I 21. fordulójában: Szeged Beton – Ferencváros 5-7 (2-1, 1-1, 2-2, 0-3).

Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Székely, Schlosser.

Szeged Beton:

Baksa – Vejzagics 2, Lehmann, Milos Korolija, Varga T., Komlósi. Csere: Varga P., Weszelovszky 1, Török 1, Molnár, Éles, Kuncz 1, Mihajlo Korolija. Edző: Kásás Zoltán.

FTC:

Jászberényi – Császár, Mátyás, Dávid, Regős 1, Babay, Balatoni 3. Csere: Maklári, Kincses, Gerritse, Marnitz 3, Bálint, Hoppál, Laboncz. Edző: Somossy József.

Gól emberelőnyből:

14/2 ill. 8/5.

Ötméteresből:

- ill. -.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.