Politika

Egy német lap szerzője megdöbbent Orbán Viktor legújabb politikai húzásán

Egy német lap szerzője megdöbbent Orbán Viktor legújabb politikai húzásán

2024. június 26., szerda
Egy német lap szerzője megdöbbent Orbán Viktor legújabb politikai húzásán

Magyarország legújabb manőverére senki sem számított.

 

A változatosság kedvéért Magyarország nem blokkolt, hanem tartózkodott attól, hogy megtorpedózza az Ukrajna uniós csatlakozási folyamata során szükségessé vált közbenső döntéseket – olvasható a Süddeutsche Zeitung nyomtatásban megjelent véleménycikkében.

A német lap kiemelte, hogy így kedden hivatalosan is megkezdődtek Ukrajnával a csatlakozási tárgyalások.

Minden érintett számára azonban világosnak kell lennie, hogy Ukrajna és Moldova gazdasági gyengeségük és politikai hiányosságaik miatt belátható időn belül nem lesz EU-tag. A luxembourgi kormányközi konferenciák egy szorosan összehangolt uniós koreográfiába illeszkednek, amelynek viszont köze van Orbán Viktorhoz – írja a lap.

Magyarország július 1-jén veszi át hat hónapra az EU Tanácsának elnökségét. A 27 kormány napirendjén szereplő témákról részben Budapesten döntenek majd. A szerző szerint annak érdekében, hogy Orbán Viktor, aki hibásnak tartja a Kijevvel folytatott csatlakozási tárgyalásokat, minél kevesebb lehetőséget kapjon a „zavaró manőverekre”, az Ukrajnával és Moldovával való találkozókat június 25-ére tűzték ki.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.