Politika

Orbán Viktor: A háború tönkrevágja Európa gazdaságát

Orbán Viktor: A háború tönkrevágja Európa gazdaságát

2024. május 19., vasárnap
Orbán Viktor: A háború tönkrevágja Európa gazdaságát

A magyarok szerintem nagyon nagy többsége a béke oldalán áll. Ezért is kell, és ezért is várom, hogy nagyon meg tudjuk nyerni az európai választást – fogalmazott országjárása során Orbán Viktor, amelyről készült videót közösségi oldalán osztotta meg.A miniszterelnök szerint a magyarok pontosan tudják, hogy milyen a háború. Volt benne részünk, az idősebbek talán még személyesen is emlékeznek rá.

Tudják, hogy mit, milyen veszteséget okoz az emberéletben, de azt is tudják, hogy tönkrevágja, elsodorja egy ország jól működő gazdaságát is. Ennek a szélén egyensúlyozik most az európai gazdaság. Ha bemennek a boltba, látják az árakat, és tudhatják, hogy azok nem békebeli árak

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. Hozzátette: ma azért magasak az árak, mert háború van, az megnöveli a hitelek kamatát, megnöveli az energiaköltséget, így a szállításköltséget, a vállalkozók óvatosabbak lesznek, nagyobb tartalékot képeznek, ami megnehezíti az emberek életét.

Tehát amikor a béke mellett érvelünk, akkor nemcsak a keresztény humánum beszél belőlünk, nemcsak a magyar történelem tanulsága beszél belőlünk, hanem a jól felfogott anyagi, gazdasági érdekünk is. Nekünk tűzszünet kell, béketárgyalások, és a háború minél gyorsabb lezárása.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.