Politika

Kiderült, mikorra épülhet fel Robert Fico (Videó)

Kiderült, mikorra épülhet fel Robert Fico (Videó)

2024. május 27., hétfő
Kiderült, mikorra épülhet fel Robert Fico (Videó)

A szlovák miniszterelnök rehabilitációja legalább fél évet vehet igénybe. A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház hivatalos közleményben tájékoztatott a kormányfő állapotáról.

Ján Richter (Smer) szerint a miniszterelnök állapota továbbra is súlyos, és csak a rehabilitációja legalább fél évet vehet igénybe. Erről írt az Új Szó magyar nyelvű szlovákiai napilap. 

Fotó:  MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák Fotó: Jan Kroslák. 

 

A parlamenti képviselő a szlovák közmédiának nyilatkozva kifejtette, telefonon egyeztetett a kormányfővel. Hangsúlyozta: véleménye szerint Robert Fico 2024 végére már felépülhet.

Az állapota még mindig nagyon súlyos. Abban kell reménykedni, hogy nem jön közbe valami váratlan

– közölte Richter.

A politikus ugyanakkor hangsúlyozta, mivel Robert Fico sérülései rendkívül súlyosak, nem szabad gyors visszatérésre számítani. Az felelőtlenség lenne – tette hozzá.

A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház hivatalos közleményt adott ki a miniszterelnök állapotáról. Azt írták, Fico egészségi állapota megfelel a várakozásoknak, hétfőn ellenőrző vizsgálatokon fog részt venni. 

Robert Fico kormányfőt a kormány május 15-én tartott nyitrabányai kihelyezett ülése után sebesítette meg súlyosan egy 71 éves férfi. Az elkövetőt a Speciális Büntetőbíróság őrizetbe vette.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 71 éves Juraj Cintula lévai író nem értett egyet a kormány politikájával. Ezzel indokolta támadását. A háborúpárti férfiról az is kiderült, hogy korábban Ukrajna-párti tüntetéseken vett részt azokon a helyszíneken, ahol a kormány kihelyezett üléseket tartott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.