Meteor

Ónos eső miatt adtak ki riasztást a megyénkre

Ónos eső miatt adtak ki riasztást a megyénkre

2022. január 20., csütörtök
Ónos eső miatt adtak ki riasztást a megyénkre

Ma érkezik a hidegfront, ami csapadékot is hoz magával, mégpedig ónos esőt - emiatt Csongrád-Csanád és Békés megyékre sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Markáns hidegfront érkezik

Széllel tör be a hidegfront csütörtökön az északi országrészen. Nagy területen megerősödik, a délután érkező front mentén viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. A legerősebb lökések 60-75, elsősorban az intenzívebb csapadékgócokban.

A déli órákig a Dél-Alföldön jelentéktelen mennyiségű ónos eső, fagyott eső is előfordulhat.

Délután az észak, északnyugat felől délkelet felé gyorsan áthelyeződő front mentén több helyen intenzív csapadék várható. A kezdeti esetleges havas esőt hamar intenzív hódara, havazás, hózápor váltja fel, esetenként dörgés, villámlás kíséretében. Helyenként rövid idő alatt néhány cm hó hullhat.

Az esti órákra az intenzív csapadékzóna ugyan elhagyja az országot, de mögötte éjszaka főként a Dunántúlon újabb hullámban várhatók hózáporok, helyenként 1-2 cm hóval.

via Országos Meteorológiai Szolgálat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.