Meteor

Szokatlan meleg jön a hétvégére - egyre jobban tombolnak a pollenek is

Szokatlan meleg jön a hétvégére - egyre jobban tombolnak a pollenek is

2019. március 22., péntek
Szokatlan meleg jön a hétvégére - egyre jobban tombolnak a pollenek is

Már pénteken érezhettük, hogy tényleg itt van az igazi tavasz. Szombaton és vasárnap tovább erősödhet bennünk ez az érzés: több mint 20 fok lesz napközben.

Szerdán elkezdődött a csillagászati tavasz, amit a természet valódi tavasszal üdvözöl: derült, csapadékmentes, kifejezetten meleg időre számíthatunk az elkövetkező napokban. Szombaton és vasárnap gomolyfelhős, napos, száraz időre számíthatunk, a legmelegebb órákban elérheti a 17-22 fokot is a kültéri hőmérséklet. A jövő hét elején újra enyhe lehűlés kezdődik, többfelé megerősödik, akár viharossá is fokozódik az északi, északnyugati szél, illetve elszórtan előfordulhat eső, zápor is. Kedden napközben már csak 8-13 fokig melegszik majd fel a levegő, a kellemes napsütést pedig közepesen és erősebben felhős időszakok zavarhatják meg. A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett jelentése szerint az elkövetkező napokbantovábbra is főként a kőris, a juhar, a ciprus- és a tiszafafélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a nyár pollenkoncentrációja érheti el többfelé a magas szintet. Emellett helyenként közepes értéket érhet el a fűz pollenkoncentrációja is. A mogyoró, az éger és a szil virágpora jellemzően már csak alacsony koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan továbbra is alacsony marad.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.