Kultúra

Történeti pályázaton nyert a Szegedi Ítélőtábla

Történeti pályázaton nyert a Szegedi Ítélőtábla

2017. február 10., péntek
Történeti pályázaton nyert a Szegedi Ítélőtábla

Három éve kezdte meg a Szegedi Ítélőtábla intézménytörténetének tudományos feldolgozását. Eddig két kötet jelent meg. Mivel sikeresen pályázott a Szegedi Ítélőtábla az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett 2016. évi Ráth György bírósági történeti és hagyományápolási pályázaton, hamarosan megkezdődhetnek a harmadik kötet munkálatai is.

Az első kötet 2014-ben „A Szegedi Királyi Ítélőtábla története 1890 és 1914 között” címmel jelent meg, míg a 2015 kiadott második kötet „A Szegedi Királyi Ítélőtábla története 1914 és 1921 között” címet viselte. Mindkét könyv szerzője

Antal Tamás

, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának docense, míg a szerkesztési munkálatokat

Hámori Attila

, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese fogta össze. A tervezett harmadik kötet a trianoni békediktátum következtében illetékességi területének nagyobb részét elveszített Szegedi Ítélőtábla 1921 és 1939 közötti munkáját mutatná be – akárcsak a korábbi könyvek esetében – eredeti dokumentumok, képanyagok felhasználásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.