Kultúra

A történelmi Magyarország borvidékeit mutatják be

A történelmi Magyarország borvidékeit mutatják be

2011. november 22., kedd
A történelmi Magyarország borvidékeit mutatják be

A történelmi Magyarország borvidékeit, szőlőfajtáit és kiváló borait ismerhetik meg azok, akik szombaton ellátogatnak A borok tudósai, tudósok borai című gasztronómiai rendezvényre a szegedi Móra Ferenc Múzeumba.

A Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia szegedi akadémiai bizottságának védnökségével megszervezett rendezvényen a felsőoktatási intézmény két néprajzkutatója,

Mód László

és

Simon András

tart előadást a Kárpát-medence összefüggő borászati és szőlészeti kultúrájáról – mondta

Dlusztus Imre

borászati szakíró, az esemény házigazdája az MTI-nek. A rendezvényen tizenegy kiváló bortudós” mutatja be három-három remekművét. A tokaji borvidékről

Áts Károly

, az egriről

Kaló Imre

, Badacsonyból

Laposa Bence

, a Dél-Balatonról

Légli Ottó

, Sopronból – pontosabban Fertőrákosról -

Luka Enikő

, Szekszárdról

Takler Ferenc

, Villányból pedig

Tiffán Zsolt

érkezik a Tisza-partra. A neves hazai termelők mellett az összes határon túli, jelentős számban magyarok lakta borvidékről is bemutatkozik egy-egy termelő:

Balla Géza

az arad-hegyaljai Ménesről,

Brutler János

a szatmár-hegyaljai Béltekről,

Bott Frigyes

a muzslai dombok közül a Felvidékről,

Maurer Oszkár

pedig Bácskából és Szerémségből hozza el kedvenc borait. A vendégek igazi hungarikumnak számító fajtákból, a mézes fehérből vagy a bakatorból készült borokat is megízlelhetik majd – közölte az

elitbor.hu

szakportál főszerkesztője.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.