Kultúra

Spissák Lajos és Hegyi Flórián a múzeumban

Spissák Lajos és Hegyi Flórián a múzeumban

2009. november 20., péntek
Spissák Lajos és Hegyi Flórián a múzeumban

"Idő érlelte szépség"

Nem a mai korosztály volt jelen a megnyitón és nem a mai korosztályról készültek a fotók sem, melyeket Hegyi Flórián fafaragó rusztikus szobrait ölelték körül a Móra Ferenc Múzeumban. A 2010. február 14-ig látható kiállítás múltunk és közelmúltunk fénybe fagyott emlékeit szedi csokorba, mintegy elgondolkodtatva a szemlélőt az elmúlás és az emlékek ködös fátyolán átsejlő értékek felett.

Értékeket próbál megőrizni számunkra, még ha csak a pillanat törtrészében is, a fényképezés sajátos eszközeit felhasználva.

Spissák Lajos

fotóit még a hagyományos filmes-laboros-előhívós technikával készítette, amihez remekül illik a képekkel közrefogott szobrok által közvetített erő is.

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke megnyitó beszédében arra buzdította a jelenlévőknek, hogy hozzák el fiatalabb ismerőseiket, hogy ők is megismerhessék a közelmúlt életében rejlő szépségeket.

Illés Tibor

spissak_lajos

Hallgassa meg interjúnkat Spissák Lajossal:

magyar_anna

Interjú Magyar Annával:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.