Közlekedés

Ismét lezárják a Belvárosi hidat a személygépkocsik elől

Ismét lezárják a Belvárosi hidat a személygépkocsik elől

2022. június 22., szerda
Ismét lezárják a Belvárosi hidat a személygépkocsik elől

A hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, és a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek.

A Belvárosi hídon 2022. június 25. és július 12. között dilatáció cserét, valamint a befolyási oldali kiemelt kerékpárút, illetve a kifolyási oldali kiemelt járdaburkolat javítását végzik. 

A mederhíd dilatációs szerkezete 13 évvel ezelőtt, 2009. évben volt utoljára javítva. A fokozott igénybevétel miatt a gumiágyazat több helyen sérült, ezért szükséges a beavatkozás, mely során a hozzá kapcsolódó aszfaltburkolat is megújul. A kerékpárúton és a járdaburkolaton karbantartás jellegű javítás történik, mely során a repedéseket és a kátyúkat javítja a vállalkozó.

A munkálatok két ütemben kerülnek megvalósításra:
I. ütem június 25. – június 30. Szeged – Újszeged irány (híd kifolyási oldal)
II. ütem június 30. – július 12. Újszeged – Szeged irány (híd befolyási oldal)

A kivitelezés érinti az úttestet, kerékpárútat, kerékpársávot és a járdaburkolatot. A javítási munkálat során forgalomkorlátozás kerül bevezetésre. 

Ezen időszakban a hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, és a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek. A fel nem sorolt gépjárművek a Bertalan hídon tudnak kerülni. Kérjük a lakosság türelmét a javítási munkálat alatt.

Forrás: delmagyar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.