Közlekedés

Elektromos buszokkal gyarapodik Szeged

Elektromos buszokkal gyarapodik Szeged

2021. november 30., kedd
Elektromos buszokkal gyarapodik Szeged

Az új járműveket a megyeszékhelyek a programot koordináló Humda Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. 8,6 milliárd forintos támogatásával szerezhetik be. Az ezt lehetővé tevő támogatási szerződést a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. konzorciumával kötötte meg a Humda Zrt. az eseményen.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára közölte:

a klímavédelemmel kapcsolatban a kormány feladata a kiváltó okok "megfékezése" és a helyzethez való alkalmazkodás támogatása.

Magyarország célkitűzése, hogy 2030-ra villamosenergia-termelésének kilencven százaléka mentes legyen a szén-dioxid-kibocsátástól, és az így előállított tiszta villamosenergiát minél több területen alkalmazza - mondta.

A Volánbusz Közlekedési Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta,

a Zöld Busz Programnak köszönhetően hat megyeszékhely 80 százalékos támogatással juthat hozzá 60 elektromos buszhoz 2022 során.

Szegeden 8, Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Egerben pedig 6 tisztán elektromos autóbusz állhat forgalomba - közölte Pafféri Zoltán.

Önjáró trolikkal is bővülhet a szegedi flotta
Az MTI azt írja, az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint Szegeden 4 önjáró trolibusz beszerzésére nyílik lehetőség 2022-ben.

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.