Közlekedés

Mégis életbe lép a vasúti menetrend, változik a szegedi IC-k közlekedése

Mégis életbe lép a vasúti menetrend, változik a szegedi IC-k közlekedése

2019. november 22., péntek
Mégis életbe lép a vasúti menetrend, változik a szegedi IC-k közlekedése

December 15-én

vasárnap lép életbe a MÁV-START 2019/2020-as menetrendje. Az új vasúti menetrend számos olyan változást hoz az utasok számára, ami bővíti a választható vonatok számát és minőségét, figyelembe veszi az utazási szokásokat, javítja a szolgáltatási színvonalat.

A fontosabb változások között szerepel,

Budapest és Szeged között vasárnaponként Televonat közlekedik, változik az InterCity-vonatok közlekedése és megállási rendje.

A Budapest–Cegléd–Kecskemét–Kiskunfélegyháza–Szeged vonal legfontosabb változásai:
  • A vonalon változik az ütemesen közlekedő InterCity-vonatok menetrendje és megállási rendje:naponta 2 vonatpár Szeged és Budapest-Nyugati között nem áll meg, menetideje 18 perccel rövidül.A reggeli és délutáni csúcsidőszakban így színvonalas közvetlen összeköttetés áll majd az üzleti céllal utazók és az egyetemisták rendelkezésére, számukra megfelelő időpontokban. A fővárosból alig több mint két óra alatt elérhetővé válik az egyik legfontosabb megyeszékhely. A többi vonat menetrendje a változáshoz igazodva módosul.
  • A gyorsított vonatok megállásainak pótlása érdekében új vonatok közlekednek Kőbánya-Kispest és Kecskemét között.
  • Az IC738-as és IC1733-es számú,Szent Gellért InterCity helyett Televonatokközlekednek – iskolai tanítási rend szerint – vasárnapokon. A Televonat a Nyugati pályaudvarról 11:28-kor indul, felszállás céljából megáll Zuglón és Kőbánya-Kispesten, továbbá le- és felszállás céljából Kecskeméten. A Televonat Szegedről 14:12-kor indul, megáll Kecskeméten, leszállás céljából pedig Kőbánya-Kispesten és Zuglón.
  • A Televonat a többi InterCity vonatnál gyorsabb menetidővel közlekedik,Kőbánya-Kispest és Szeged között csak Kecskeméten áll meg.
  • A Televonat modern, légkondicionálással, Wifi-vel, és konnektorokkal felszerelt Flirt motorvonattal közlekedik. Csak televonat-jeggyel vehető igénybe, mely egy kedvezményes, a hagyományos 50%-os jegynél is olcsóbb jegytípus. Így a diákoknak, fiataloknak, és a teljesárú felnőtt utasoknak is megéri ezt a vonatot választani. A Televonatra más (pl. diák-, csoportos, 26 év alatti stb.) kedvezmény, utazásra jogosító okmány (pl.: viszonylati IC kártya, START Klub kártyacsalád tagjai stb.) nem érvényes.

 

Az új menetrenddel kapcsolatos, rendszeresen frissülő tartalom az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/menetrendi-fejlesztesek-20192020

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.