Közélet

Szeged: érkezik a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia

Szeged: érkezik a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia

2023. augusztus 26., szombat
Szeged: érkezik a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia

A Nyitó ceremóniára augusztus 29. (kedd) kerül sor 15:30-tól. A helyszín az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ.

A nyitóeseményen bemutatják a nevezett nemzetek versenyzőit, valamint a szervezők egy szimbolikus gombnyomással hivatalosan is elindítják a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát. A nyitóceremónián a szervezők népművészeti és zenei előadásokkal, Magyarországot és a hazai Nobel-díjasokat bemutató videófilmek vetítésével adnak ízelítőt a nemzetközi delegációknak a magyar kulturális hagyományokból és tudománytörténeti eredményekből.

A nyitóeseményen beszédet mond Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára, Jobbágy László, az IOI 2023 Hazai Szervező Bizottságának elnöke és Prof. Benjamin Burt, az IOI elnöke.

A záróesten kerül sor a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia hagyományos zászlóátadására is, amely során a hazai szervezők továbbadják az IOI zászlóját a jövő évi szervezőnek, az Egyiptomi Arab Köztársaság delegációjának.

A záró ceremónia szeptember 3-án (vasárnap) lesz megtartva 17 órától, a Pick Aréna épületében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.