Közélet

Csongrád-Csanádban élnek a legjobb alvók

Csongrád-Csanádban élnek a legjobb alvók

2020. július 4., szombat
Csongrád-Csanádban élnek a legjobb alvók

Egy felmérés szerint Csongrád-Csanádban élnek a legjobb alvók. Míg országosan fél órán belül az emberek 66 százaléka alszik el, addig megyénkben ez az arány 74 százalék - írja a Délmagyar.

Két hónapon át tartó országos felmérést végzett az Aludj jól, Magyarország! program. Kiderítették, hogy alszanak a magyarok. Reprezentatív online kérdőíves kutatásukat több mint hatezren töltötték ki teljesen, amelyből az alábbi eredmények születtek.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy megyénkben valamiért az emberek jobban alszanak. Ezt a megállapítást abból szűrték le, hogy nálunk az emberek 74 százaléka alszik el fél órán belül, míg országosan ez a szám 66 százalék. Emellett három másik fő mutató is azt hozta ki, hogy Csongrád-Csanád megyében minőségibben és többet alszanak a lakosok.

Nálunk csupán az emberek 25 százaléka alszik napi 6 óránál kevesebbet, míg Magyarországon a 30 százalékuk tölt 6 óránál kevesebbet alvással. Az országos adathoz képest nálunk 5 százalékkal magasabb az emberek aránya, aki elégedett a pihenés mennyiségével, és 7,5 százalékkal többen ébrednek három nap egymás után is úgy, hogy kipihentnek érzik magukat.

További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.